Πολυχρονόπουλος: «Δεν υπάρχει επώνυμη καταγγελία ούτε δίωξη εις βάρος του»

«Για κινήσεις σε μη κοινωφελή λογαριασμό, μιλάμε για φορολογική παράβαση»

«O Άλλος Άνθρωπος»: H διαδρομή του χρήματος μέσα από τους λογαριασμούς και το «κουτί της αλληλεγγύης»- Αλήθειες με τη Ζήνα

Για «περίεργη χρονική σύμπτωση» όσον αφορά στις καταγγελίες για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο έκανε λόγο ο δικηγόρος του, σημειώνοντας πως κανείς από όσους «κατηγορούν» τον ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» στα ΜΜΕ, δεν έχει κάνει επώνυμη καταγγελία. 

Αποκλειστικό: Τι είπε ο «Άλλος Άνθρωπος» στο Star 

«Σε ό,τι αφορά στις κινήσεις των άλλων λογαριασμών και γιατί τα χρήματα πήγαιναν σε προσωπικό του λογαριασμό κι όχι σε κοινωφελή, μιλούμε για μια ενδεχόμενη φορολογική παράβαση, που σίγουρα δεν είναι εγκληματική οργάνωση και απάτη», επισήμανε ο ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Ειλικρινά, δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς μετά από 13 χρόνια οι “καταγγέλοντες” ανακάλυψαν και εμφανίζονται με κουκούλες, σαν να έχουμε μια δίκη τρομοκρατίας, να “καταγγέλλουν” γεγονότα, τα οποία υποτίθεται ότι γνώριζαν. Η χρονική σύμπτωση μου κάνει εντύπωση», είπε μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Νέες αποκαλύψεις για τον «Άλλο Άνθρωπο»: «Έπαιζε πολύ κι έχανε χρήματα»

«Επίσης, αυτό που έχει σημασία είναι ποιος καταγγέλλει. Δηλαδή δεχόμαστε, a priori, κάποιες καταγγελίες, κάποιες δηλώσεις ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν εμφανιστεί σε ένα αστυνομικό τμήμα, σε μια διωκτική αρχή, σε έναν αρμόδιο εισαγγελέα. Ας έρθουν οι άνθρωποι αυτοί να τα καταγγείλουν επώνυμα, ώστε να υπάρχει και ο έλεγχος αυτών που καταγγέλλουν», πρόσθεσε.

Ο Άλλος Άνθρωπος: Διανομή δωρεάν φαγητού στην Καστοριά, το 2015/ ΙΝΤΙΜΕ

Ο Άλλος Άνθρωπος: Διανομή δωρεάν φαγητού στην Καστοριά, το 2015/ ΙΝΤΙΜΕ

Ο ίδιος ανέφερε πως έχουν ακουστεί «καταγγελίες» ότι ο Πολυχρονόπουλος έκανε ταξίδια στην Ισπανία και την Ιταλία, με τα χρήματα που εκμεταλλευόταν από την Κοινωνική Κουζίνα. Όταν ρώτησε τον εντολέα του πότε έκανε αυτά τα ταξίδια, του απάντησε πως έγιναν τη δεκαετία του ’80.

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: «Τσέπωσαν δωρεά 140.000 ευρώ και με απείλησαν»

Σε άλλο σημείο, ο Νίκος Αλεξανδρής επισήμανε ότι φέρονται να υπάρχουν συναλλαγές περίπου του 1,5 εκατ. ευρώ και πως το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι απολύτως νόμιμο. «Είναι δεδομένο ότι ερευνάται ένα μικρότερο ποσό τι έχει γίνει», πρόσθεσε στις «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Ξέρετε πόσοι άνθρωποι έχουν γλιτώσει πλειστηριασμούς, έχουν γλιτώσει τα σπίτια τους, έχουν τελέσει μνημόσυνα με τα χρήματα του “Άλλου Ανθρώπου”; Να δείτε πόσες μαρτυρίες θα έχουμε, εάν απαιτηθεί», επισήμανε και τόνισε: «αν είναι παράνομο, είναι φορολογικό ζήτημα».

Όσα είπε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής

Όσα είπε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο  συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, επισήμανε ότι:  «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δίωξη ή ένταλμα, αλλά υπάρχει μία πολύ σοβαρή έρευνα της ΑΑΔΕ με στοιχεία, τα οποία νομίζω δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς: η αποθήκη, νέα στοιχεία για κάποια σούπερ μάρκετ, για τη μη ύπαρξη ΑΦΜ , για χρήματα που πήγαιναν στους λογαριασμούς του μέσω ΕΛΤΑ και τραπεζικών εμβασμάτων, 90.000 που βρέθηκαν τώρα… Όλα αυτά είναι ακράδαντα στοιχεία από μια θεσμική υπηρεσία του ελληνικού δημοσίου και του ελληνικού κράτους. Δεν έχει ασκηθεί δίωξη γιατί νομίζω δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top