Καρδίτσα: Βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους - Ένταση μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ

Μείωση του κόστους παραγωγής ζητούν οι αγρότες

Από την Μακεδονία μέχρι την Κρήτη, οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Ήδη στη Θεσσαλία τα τρακτέρ έχουν πάρει θέση σε κομβικά σημεία, ζητώντας να παρθούν άμεσα, ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους. 

Aγρότες απέκλεισαν με τρακτέρ την πύλη του Βραδεμβούργου

Σύμφωνα με τους αγρότες, για να μπορέσουν να παραμείνουν στην παραγωγή διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση του κόστους, αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια. 

Καρδίτσα: Ένταση μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ 

Στην Καρδίτσα οι αγροτικές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με ένταση και χημικά. Αγρότες με περισσότερα από πεντακόσια τρακτέρ από την Καρδίτσα αλλά και αγρότες από τα γύρω χωριά και τα Φάρσαλα έφτασαν στην είσοδο του Ε65 και είπαν στους φύλακες πως θα ανέβουν τον Ε65 με όποιο κόστος. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους άφησαν και τότε εκείνοι κινήθηκαν πεζοί προς τον αυτοκινητόδρομο Ε65. Δέχτηκαν δακρυγόνα, όμως τελικά κατάφεραν και ανέβηκαν στον αυτοκινητόδρομο Ε65 της Κεντρικής Ελλάδας. 

Ένταση επικράτησε και στον κόμβο Πλατυκάμπου, όταν αγρότες επιχείρησαν να ανέβουν στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Θεσσαλονίκης, όμως οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top