Κρήτη: Αποφυλακίστηκε η «μαύρη χήρα» - Έμεινε 5,5 χρόνια στο κελί της

Είχε καταδικαστεί ως συνεργός στη δολοφονία του καρδιολόγου συζύγου της

Ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» σχετικά με την αποφυλάκιση της 43χρονης μαύρης χήρας 

Αποφυλακίστηκε τη Δευτέρα η 43χρονη χήρα του καρδιολόγου, ο οποίος δολοφονήθηκε σε καρτέρι θανάτου τον Οκτώβριο του 2017 από τον εραστή της. 

Σύμφωνα με το neakriti.gr η 43χρονη είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του συζύγου της και αφού εξέτισε τα 3/5 της ποινής της, αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους.

Δολοφονία καρδιολόγου: Αποφυλακίζεται σύντομα η χήρα

Η γυναίκα είχε μείνει στη φυλακή περίπου 5,5 χρόνια. Από τον Οκτώβριο του 2017 (χρόνος τέλεσης του εγκλήματος) έως τον Μάρτιο του 2018 (οπότε και αποφυλακίστηκε υπό όρους) και από τον Φεβρουάριο του 2019 (οπότε κρίθηκε ένοχη με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου) μέχρι την περασμένη Δευτέρα. 

Μαύρη χήρα: Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2019 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το οποίο έκρινε ομόφωνα ένοχους τόσο τη 43χρονη χήρα του αδικοχαμένου γιατρού, όσο και τον 42χρονο πρώην εραστή της. Και στους δύο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 42χρονο πρώην αστυνομικό, σύμφωνα με το κατηγορητήριο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. 

Δολοφονία καρδιολόγου: «Έσπασαν» τα ισόβια για τη χήρα

Αναφορικά με τη 43χρονη, η Έδρα διαφοροποιήθηκε από το κατηγορητήριο, αλλά και από την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί. Η 43χρονη είχε παραπεμφθεί να δικαστεί για την πράξη της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία σε βάρος του συζύγου της, ενώ ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει να μετατραπεί η κατηγορία που της είχε αποδοθεί από άμεση συνέργεια σε απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

«Γιατί να βάλουν τον αδερφό μου στο χώμα επειδή εκείνη ήθελε εραστή;»

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου μετέτρεψε την κατηγορία από άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία.

Κρήτη: Χήρα και εραστής ξανά στο εδώλιο για τη δολοφονία του καρδιολόγου

Τελικά, τακτικοί και λαϊκοί δικαστές έκριναν ομόφωνα ένοχη τη 43χρονη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην ανθρωποκτονία του άνδρα της και η χήρα του καρδιολόγου καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Μαύρη Χήρα: Ποινή 15 ετών από το Εφετείο

Τον περασμένο Νοέμβριο όμως, η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο). Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 42χρονο πρώην αστυνομικό της βουλγαρικής αστυνομίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως είχε συμβεί και πρωτόδικα. Του επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη (συν ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών, αλλά και χρηματική ποινή 1.800 ευρώ για παραβάσεις περί όπλων) και θα παραμείνει πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Μόνο στο Star: «Είμαι αθώα» λέει η χήρα του καρδιολόγου μέσα από τη φυλακή

Όσον αφορά στη 43χρονη το δικαστήριο διαφοροποιήθηκε από την πρωτόδικη απόφαση και την έκρινε ένοχη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, επιβάλλοντάς της τελικά ποινή κάθειρξης 15 ετών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top