Κρήτη: Χήρα και εραστής ξανά στο εδώλιο για τη δολοφονία του καρδιολόγου

Αναβιώνει στο δικαστήριο η δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου στο Λασίθι

Ισόβια στη χήρα και τον εραστή της για τη δολοφονία του καρδιολόγου / Βίντεο αρχείου από δελτίο ειδήσεων Star (20/2/2019)

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου στο Ηράκλειο Κρήτης θα καθίσουν σήμερα η 42χρονη χήρα και ο 41χρονος πρώην εραστής της που έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου στο Λασίθι.

Μόνο στο Star: «Είμαι αθώα» λέει η χήρα του καρδιολόγου μέσα από τη φυλακή

Η δίκη διεξάγεται - σε δεύτερο βαθμό - για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 62χρονου καρδιολόγου, τον Οκτώβριο του 2017. Η 42χρονη χήρα του γιατρού και ο 41χρονος πρώην εραστής της - και οι δύο βουλγαρικής υπηκοότητας-, έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Κρήτη: Χήρα και εραστής ξανά στο εδώλιο για τη δολοφονία του καρδιολόγου

Ο 41χρονος είχε κηρυχθεί ένοχος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», ενώ η πρώην ερωμένη του για ηθική αυτουργία στην εν λόγω πράξη.

Οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων αναμένεται να δώσουν σκληρή μάχη στη δίκη, προκειμένου να σπάσουν τα ισόβια για τους εντολείς τους, σύμφωνα με το neakriti.gr.


Δολοφονία καρδιολόγου: Το DNΑ «μίλησε» για την πατρότητα του παιδιού

Σητεία: «Δε γνώριζα ότι θα δολοφονούσε τον άνδρα μου»

Υπενθυμίζεται ότι η 42χρονη χήρα του γιατρού εμμένει πεισματικά στην αθωότητά της, καθώς εξαρχής ισχυρίζεται ότι δε γνώριζε ότι ο εραστής της θα δολοφονούσε τον άντρα της.

Ο εν λόγω άνδρας, στο πρωτόδικο δικαστήριο πήρε όλη την ευθύνη πάνω του. Ο 41χρονος πρώην αστυνομικός, είχε υποστηρίξει ότι η 42χρονη δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην υπόθεση. 

Το χρονικό της δολοφονίας 

Τον Οκτώβριο του 2017, ο 62χρονος καρδιολόγος εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τον 41χρονο εραστή της γυναίκας του. Το άγριο φονικό σημειώθηκε στα Πιλαλήματα Σητείας, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας.

Ο δράστης πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο εναντίον του καρδιολόγου. Η πρώτη βολή τον πέτυχε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια, και αφού το αυτοκίνητο του γιατρού είχε εκτραπεί από την πορεία του και βγήκε εκτός δρόμου, ο 41χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο ακόμη φορές τον 62χρονο, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.

Όπως ανέφερε η απόφαση του δικαστηρίου, η σύζυγος του καρδιολόγου στις συνομιλίες που είχε με τον Βούλγαρο εραστή της, του μετέφερε όλο και πιο έντονα πως ο σύζυγός της την κακοποιούσε και βιαιοπραγούσε σε βάρος της, με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει έντονα συναισθήματα οργής για τον καρδιολόγο, καθώς έτρεφε για εκείνη ερωτικά συναισθήματα. 

Σύμφωνα με την απόφαση, η γυναίκα του γιατρού του πρότεινε να σκοτώσει τον σύζυγό της, λέγοντάς του ότι όλη την περιουσία του θα την κληρονομήσει εκείνη και θα μπορούν να την σπαταλήσουν μαζί.

Σύνφωνα με το cretalive.gr, τα σύννεφα στη σχέση του καρδιολόγου και της γυναίκας του άρχισαν το 2016 μετά από τρία χρόνια γάμου και αφού είχαν αποκτήσει ένα παιδί. Στη ζωή της 43χρονης είχε μπει για τα καλά ο παλιός της έρωτας. Ταξίδευε τακτικά στην πατρίδα της τη Βουλγαρία με διάφορα προσχήματα για να τον συναντά κρυφά.

Ο αστυνομικός φέρεται να είχε αναπτύξει παράφορα ερωτικά συναισθήματα προς την συγκατηγορούμενη του, της οποίας «κατέστη έρμαιο». 

Υποστηρίζεται ότι η 43χρονη «πολύ σύντομα διαπίστωσε την εξάρτηση του και εκτιμώντας τις συνθήκες έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο της εξόντωσης του άνδρα της και της πιθανής διαφυγής της από την Ελλάδα στη Βουλγαρία σε δεύτερο χρόνο. Άρχισε να τροφοδοτεί τον κατηγορούμενο με πληροφορίες ότι ο γάμος της είχε προβλήματα και τα διάνθιζε με ψευδείς πληροφορίες ότι την κακομεταχειριζόταν και βιαιοπραγούσε σε βάρος της». Αναφέρεται ότι είχε καταφέρει να του περάσει την αίσθηση ότι κινδύνευε δίπλα στον καρδιολόγο.

Όλα αυτά καθώς το καλοκαίρι του 2017 ο καρδιολόγος είχε ενημερώσει την σύζυγο του ότι θα κινούσε διαδικασία διαζυγίου. Όμως η 42χρονη φέρεται να μην ήταν διατεθειμένη  να εγκαταλείψει άδοξα τον έγγαμο πολυτελή βίο, με αποτέλεσμα να στηθεί σχέδιο εξόντωσης του συζύγου της. «Ο παράφορος έρωτας του αστυνομικού αποτέλεσε την εδραία βάση πάνω στην οποία η 43χρονη δόμησε τον σχεδιασμό της», αναφέρεται σχετικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top