Δολοφονία καρδιολόγου: «Έσπασαν» τα ισόβια για τη χήρα

Ένοχη για απλή συνέργεια - Ηθικός αυτουργός ο εραστής της

«Έσπασαν» τα ισόβια για την 43χρονη χήρα του 62χρονου καρδιολόγου από τη Σητεία, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2017 σε ενέδρα θανάτου που του είχε στήσει ο εραστής της συζύγου του. 

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο την έκρινε ένοχη κατά πλειοψηφία για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών. 

Σητεία: Στις δικαστικές αίθουσες ξανά η υπόθεση δολοφονίας του καρδιολόγου

Αντίθετα ο πρώην εραστής της και φυσικός αυτουργός της δολοφονίας κηρύχθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του επιβλήθηκε και πάλι η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. 

O καρδιολόγος που δολοφονήθηκε σε ενέδρα θανάτου στη Σητεία

O καρδιολόγος που δολοφονήθηκε σε ενέδρα θανάτου στη Σητεία

Εισαγγελέας: «Οι κατηγορούμενοι ψεύδονται, όπως αναπνέουν»

«Καταπέλτης» ήταν η εισαγγελέας της έδρας, η οποία πρότεινε την ενοχή τόσο της χήρας, όσο και του πρώην εραστή της. 

«Γιατί να βάλουν τον αδερφό μου στο χώμα επειδή εκείνη ήθελε εραστή;»

Στην αγόρευσή της η Εισαγγελέας επεσήμανε ότι η ηθική αυτουργία που  – με βάση το κατηγορητήριο – αποδίδεται στην χήρα του καρδιολόγου είναι δύσκολο να αποδειχθεί ως αδίκημα γιατί «πάντα ο ηθικός αυτουργός κινείται στο παρασκήνιο και ποτέ, μα ποτέ στο προσκήνιο».

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο εραστής της χήρας του καρδιολόγου

Υπογράμμισε παράλληλα ότι στην ηθική αυτουργία ένα κρίσιμο στοιχείο είναι το κίνητρο.

Όπως είπε «μπορεί η 43χρονη κατηγορούμενη να αρνείται, μετ’ επιτάσεως, όλα όσα της αποδίδονται, ωστόσο ήταν εκείνη που ήθελε την εξόντωση του άντρα της και έχοντας συναισθηματικό και οικονομικό κίνητρο, ήταν αυτή που οδήγησε τον εραστή της να τον δολοφονήσει».

Κρήτη: Χήρα και εραστής ξανά στο εδώλιο για τη δολοφονία του καρδιολόγου

«Τα κίνητρα αυτά δεν ήταν δικά του αλλά δικά της κίνητρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και οι δύο κατηγορούμενοι ψεύδονται με την ευκολία του αέρα που αναπνέουν. Ένα τέτοιο έγκλημα δεν το αφήνεις στην τύχη του, ο αστυνομικός το σχεδίασε με όλες τις λεπτομέρειες. Μόνος του; Όσο σκληρός κι αν είναι, χαζός δεν είναι» ανέφερε σε άλλο σημείο η Εισαγγελέας.

Μόνο στο Star: «Είμαι αθώα» λέει η χήρα του καρδιολόγου μέσα από τη φυλακή

Καταπέλτης ήταν η Εισαγγελέας και σε ότι είχε να κάνει με τους ισχυρισμούς του 42χρονου πρώην αστυνομικού, που επανέλαβε στην απολογία του ότι η γυναίκα του καρδιολόγου δεν γνώριζε τίποτε για τις προθέσεις του και ότι σκοπός του ήταν να «εξηγηθεί» με τον καρδιολόγο, ο οποίος – κατά τον κατηγορούμενο – όταν έμαθε για τη σχέση του με τη γυναίκα του «απείλησε αυτόν και το ανήλικο παιδί του».

«Είναι δυνατόν ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός, που είχε να κάνει στην επαγγελματική του πορεία με αδίστακτους και βαρείς εγκληματίες, να φοβηθεί έναν μεσόκοπο καρδιολόγο από τη Σητεία;» αναρωτήθηκε η Εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι ήταν άτυχος γιατί τη μοιραία μέρα τον είδαν οι κυνηγοί που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας. 

Δολοφονία καρδιολόγου: Το DNΑ «μίλησε» για την πατρότητα του παιδιού

Δολοφονία Καρδιολόγου: «Δίκαιη απόφαση» λένε οι δικηγόροι της χήρας

Για μία ορθή και δίκαιη απόφαση τόσο σε επίπεδο ενοχής, όσο και σε επίπεδο επιβλητέας ποινής, έκανε λόγο ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της 43χρονης χήρας, Διονύσης Βέρρας.

Όπως είπε, ο νομικός χαρακτηρισμός που τελικά αποδόθηκε, είναι αυτός που έπρεπε και θεωρεί, όπως είπε, ότι πλέον τελειώνει όλο αυτό  το θλιβερό γεγονός με ένα τρόπο που κανένας δεν μπορεί να αισθανθεί ότι είναι αδικημένος.

Σητεία: Έτσι έπεισε η μαύρη χήρα τον εραστή της να σκοτώσει τον καρδιολόγο

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι πολύ σύντομα η εντολέας του θα είναι εκτός φυλακών, τονίζοντας ότι αυτή την στιγμή έχει χρέος και κοινωνική ευθύνη να αναθρέψει το παιδί της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να επουλωθούν οι πληγές που προκλήθηκαν από τη δολοφονία του πατέρα του.

Ισόβια στη «μαύρη» χήρα και τον εραστή της: Τους «έκαψαν» οι καταθέσεις

Την ικανοποίηση του για την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου εξέφρασε και ο δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης της 43χρονης, Μανόλης Αναστασάκης, ο οποίος δήλωσε ότι με την ετυμηγορία του το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης διόρθωσε το νομικό σφάλμα της πρωτοβάθμιας απόφασης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top