Εγκληματικότητα: O Χρυσοχοΐδης «χαρτογραφεί» από το μηδέν την ΕΛΑΣ!

Ζητήθηκε από Τμήματα Ασφαλείας να μένουν ανοιχτά το βράδυ

Αλλαγές έρχονται στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς βασικός στόχος του νέου Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη είναι η πάταξη της εγκληματικότητας στις γειτονιές. Ήδη έχει αρχίσει η «χαρτογράφηση» της Αστυνομίας. Τις αποκλειστικές πληροφορίες έχει η Κατερίνα Ρίστα στο Star.

Χρυσοχοΐδης: Έχουμε μείνει πίσω στην ασφάλεια των πολιτών 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η αστυνομική συντάκτρια στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star με τον Σπύρο Λάμπρου, λίγες ώρες αφότου ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ανέλαβε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη άρχισαν να χτυπούν τα τηλέφωνα στη ΓΑΔΑ και σε Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας. Ο Υπουργός «χαρτογραφεί» από το μηδέν όλες τις επιχειρησιακές ομάδες.

'Εχει ζητηθεί ο ακριβής αριθμός του προσωπικού, πόσες περιπολίες γίνονται, από ποιες ομάδες και πού, πόσες αποσπάσεις και πόσες διαθέσεις αστυνομικών υπάρχουν -  κάτι που είναι μια απο τις «πληγές» της ΕΛ.ΑΣ.

«Ζούγκλα» οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας – «Θέριεψε» η εγκληματικότητα

Επίσης ζητήθηκε να μένουν ανοιχτά το βράδυ ορισμένα Τμήματα Ασφαλείας του κέντρου της Αθήνας, τα οποία εδώ και χρόνια κλείνουν το βράδυ.

Αλλαγές έρχονται στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς βασικός στόχος του νέου Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη είναι η πάταξη της εγκληματικότητας στις γειτονιές

Σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε να μένουν ανοιχτά το βράδυ ορισμένα Τμήματα Ασφαλείας του κέντρου της Αθήνας

Οι ελλείψεις όμως δεν επιτρέπουν, τουλάχιστον προς το παρόν, κάτι τέτοιο. Αρκεί να αναλογιστούμε, όπως σημείωσε η Κατερίνα Ρίστα, πως σε ορισμένα τμήματα, το προσωπικό αποτελείται από 7 άτομα και ο διοικητής είναι και... αξιωματικός υπηρεσίας και σκοπός αν χρειαστεί.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία που παρέθεσε για το Λεκανοπέδιο:

  • Σχετικά με τα περιπολικά, ανά βάρδια, δηλαδή ανά 8 ώρες, περιπολούν 20 οχήματα της 'Αμεσης Δράσης - ο μικρότερος αριθμός που είχαμε ποτέ
  • Υπάρχει μεγάλη μείωση, περίπου 60% και στις περιπολίες απο την ομάδα ΔΙΑΣ
  • Από το Πέραμα μέχρι το Μοσχάτο υπάρχει 1 μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ
  • Στα νότια προάστια 3 μηχανές και στο κέντρο της πόλης 8 μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ

Επίσης ζητήθηκε να μένουν ανοιχτά το βράδυ ορισμένα Τμήματα Ασφαλείας του κέντρου της Αθήνας

Όπως υπενθύμισε η δημοσιογράφος του Star, η πολιτική πρωτοβουλία για τη δημιουργία της ομάδας ήταν του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη το 2010 και επενδύει πολύ σε αυτή την ομάδα.

Αθήνα: Η σκοτεινή πλευρά των γιορτών - Πιάτσες ναρκωτικών και ανομίας

Τέλος το Κέντρο επιχειρήσεων «ψυχορραγεί», με μείωση προσωπικού και ελάχιστους εκφωνητές, ένα ανά βάρδια ο οποίος καλείται να ανταπεξέλθει σε πάνω απο 500 κλήσεις ανά 8ωρο.

Επίσης ζητήθηκε να μένουν ανοιχτά το βράδυ ορισμένα Τμήματα Ασφαλείας του κέντρου της Αθήνας

'Ολα αυτα τα στοιχεία θα φτάσουν, και κάποια έχουν ήδη φτάσει στα χέρια του νέου Υπουργού, και αναμένονται σημαντικές αλλαγές. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top