Ασπρόπυργος: Τρίτη σύλληψη για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό

Αναζητείται ακόμα ένα άτομο

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε ακόμα έναν άνδρα που εμπλέκεται στην υπόθεση με την καταδίωξη κλεμμένων αυτοκινήτων που στοίχισε τη ζωή του άτυχου αστυνομικού της ΔΙΑΣ στον Ασπρόπυργο.

Θρήνος στην κηδεία του 29χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε σε καταδίωξη

Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ χθες στις 8 το βράδυ εντόπισαν και συνέλαβαν τον νεαρό σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Μαστραντωνάκη στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star, πρόκειται για εναν 18χρονο με τα αρχικά Β.Μ., ο οποίος μαζί με ακόμα τρία ατομα στις 17 Δεκεμβρίου έκλεψαν τέσσερα αυτοκίνητα απο το Πέραμα και τη Νίκαια.

Είχε ακολουθήσει καταδίωξη απο αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙΑΣ. Ένας απο τους συνεργούς του 20χρονου, στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα περιπολικό της Άμεσης Δράσης να πατήσει φρένο για να αποφύγει τη σύγκρουση και να πέσει πάνω του η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο άτυχος αστυνομικός, ο οποίος σκοτώθηκε επί τόπου ενώ τραυματίσθηκε σοβαρά ο συνεπιβάτης του.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 20χρονος που οδηγούσε το κλεμμένο αυτοκινητο, ενώ μια ημέρα μετά συνελήφθη ο 17χρονος ξάδελφός του. Και οι δύο με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Πλέον αναζητείται ακόμη ένα άτομο. 

Ασπρόπυργος: «Ήταν το καλύτερο παιδί» - Συγκλονίζει η σύντροφος του Χρήστου

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σύλληψη ατόμου με ένταλμα σύλληψης -που μαζί με συνεργούς του διέπραξε διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και στη Νίκαια Αττικής- για να διαφύγει τη σύλληψη ο συνεργός του ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς -συνεπεία αυτού αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., την 18η/12/2023, προσέκρουσαν σε περιπολικό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού, τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του πληρώματος του περιπολικού.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. συνελήφθη απογευματινές ώρες της 1ης Ιανουαρίου 2024, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, 18χρονος, διότι εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για αδικήματα της σύστασης και συμμορίας εγκληματικής οργάνωσης, απείθεια, διακεκριμένες κλοπές.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια αρχή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top