Ασπρόπυργος: Αυτός είναι ο 29χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε σε καταδίωξη

Σε σοβαρή κατάσταση ο δεύτερος αστυνομικός – Διαλύθηκε η μηχανή

Σε τραγωδία εξελίχθηκε καταδίωξη που ξεκίνησε νωρίς το πρωί από τη Νίκαια κι έληξε στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο

Ένας 29χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σκοτώθηκε κι ένας ακόμα τραυματίστηκε σοβαρά, όταν η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν συγκρούστηκε με περιπολικό που προπορευόταν. 

Νεκρός αστυνομικός μετά από καταδίωξη από τη Νίκαια έως τον Ασπρόπυργο

Όπως έγινε γνωστό, γύρω στις 03:30 το πρωί η Άμεση Δράση δέχθηκε κλήση για απόπειρα κλοπής ενός οχήματος στη Νίκαια. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί με περιπολικά και μηχανές και ξεκίνησε η καταδίωξη. 

O 29χρονος αστυνομικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης στον Ασπρόπυργο

O 29χρονος αστυνομικός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης στον Ασπρόπυργο

Στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου το ένα από τα δύο οχήματα που καταδίωκαν οι αστυνομικοί έκανε απότομη αλλαγή κατεύθυνσης. Ο οδηγός του περιπολικού αναγκάστηκε να φρενάρει απότομα και η μοτοσικλέτα της ΔΙ.ΑΣ. που ακολουθούσε δεν κατάφερε να φρενάρει και έπεσε πάνω του. 

Κολωνός: Η στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί τον ληστή

Τα οχήματα της αστυνομίας είχαν αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, στην προσπάθειά τους να σταματήσουν τους υπόπτους. Ήταν τέτοια δε η πρόσκρουση της μηχανής στο περιπολικό που οι δύο αστυνομικοί εκσφενδονίστηκαν σε απόσταση 60 μέτρων, ενώ η μηχανή έγινε σμπαράλια. 

Ασπρόπυργος: Ποιος ήταν ο 29χρονος αστυνομικός

Ο 29χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης ήταν ανύπαντρος και είχε καταγωγή από την Πάτρα.

Ο 29χρονος αστυνομικός ήταν ανύπαντρος και καταγόταν από την Πάτρα

Ο 29χρονος αστυνομικός ήταν ανύπαντρος και καταγόταν από την Πάτρα

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο αδελφός του είναι επίσης Αστυνομικός και υπηρετεί σε μάχιμη υπηρεσία, στην Αχαΐα. Η οικογένεια του 29χρονου διαμένει στα Δεμένικα Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, την οικογένεια του άτυχου αστυνομικού ενημέρωσε ο ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ, που βρέθηκε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή.

Ασπρόπυργος: Η κατάσταση της υγείας του δεύτερου αστυνομικού

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ, ο δεύτερος αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. 

Ρέντη: «'Έκανα λάθος» - Η απολογία του 18χρονου για τον αστυνομικό

Έχει υποστεί πολλαπλά κατάγματα και αιμάτωμα, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. 

«Πρόκειται για ένα δύσκολο πρωινό για την οικογένεια της αστυνομίας και της ομάδας ΔΙΑΣ», δήλωσε στην ΕΡΤ, ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ειδικών Φρουρών.

Λάρισα: «Σκόνταψα κι εκπυρσοκρότησε το όπλο κατά λάθος», λέει ο αστυνομικός

«Για κάποιους αυτά τα περιστατικά μπορεί να είναι απλώς νούμερα όμως για εμάς που ξέρουμε τι γίνεται και ξέρουμε τι αγώνα κάνουν τα παιδιά στην Άμεση Δράση και την Ομάδα Δίας, προσπαθούμε πάντα να τους στηρίζουμε, αλλά απ’ ότι φαίνεται η Πολιτεία είναι απούσα», πρόσθεσε.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει ως ομοσπονδία είναι να θωρακίσουμε τους συναδέλφους μου να μην είναι αναλώσιμοι. Είναι δύσκολες στιγμές. Δεν ξέρω τι πρέπει πια να κάνουμε ως συνδικαλιστές για να καταλάβουν κάποιοι ότι υπάρχουν άνθρωποι έξω για να προστατεύσουν τους άλλους και δεν έχουν καμία δίκαιη αντιμετώπιση», κατέληξε.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top