Λάρισα: «Σκόνταψα κι εκπυρσοκρότησε το όπλο κατά λάθος», λέει ο αστυνομικός

Ελεύθερος ο αστυνομικός – Βίντεο από την κλοπή του αυτοκινήτου

Ελεύθερος αφέθηκε  ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα το Σάββατο στη Λάρισα έναν 20χρονο Σύρο μετά από καταδίωξη.

Λάρισα: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 20χρονο

Ο 45χρονος αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ισχυρίστηκε ότι στην προσπάθειά του να καταδιώξει τον 20χρονο, σκόνταψε σε εμπόδιο που υπήρχε στο σημείο και έτσι η σφαίρα από το όπλο εκπυρσοκρότησε και χτύπησε το θύμα, χωρίς ο ίδιος να το καταλάβει.

Ο δικηγόρος του είπε στην ΕΡΤ ότι ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος και έκανε λόγο για μια «άσχημη στιγμή» σε ένα απρόβλεπτο περιστατικό. Ο ανθυπαστυνόμος υπηρετεί 25 χρόνια στο Σώμα και έχει περισσότερες από 20 Ηθικές Αμοιβές, όπως είπε ο δικηγόρος του.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του αστυνομικού μετά την απόφαση του εισαγγελέα να τον αφήσει ελεύθερο - Onlarissa.gr

Λάρισα: Το βίντεο από τη στιγμή της κλοπής του αυτοκινήτου

Ο 20χρονος είχε κλέψει ένα φορτηγό 4Χ4 από το Γαλάτσι Αττικής. Μάλιστα η άδεια κυκλοφορίας είχε εκδοθεί την Παρασκευή και ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του βασικού μετόχου εταιρείας μεταλλικών κατασκευών. 

ΕΛΑΣ για καταδίωξη με νεκρό στη Λάρισα: Διερευνώνται οι συνθήκες

Κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει καρέ καρέ την κλοπή. Ήταν 05:44 το πρωί του Σαββάτου, όταν συνολικά τρία άτομα προσέγγισαν το λευκό αγροτικό όχημα και μέσα σε τέσσερα λεπτά το διέρρηξαν, το έθεσαν σε λειτουργία και εξαφανίστηκαν. 

Το αγροτικό που είχε κλέψει ο 20χρονος από το Γαλάτσι - Eurokinissi

Για κακή τους τύχη όμως τους «πρόδωσε» ο πομποδέκτης χρέωσης στα διόδια, καθώς ο ιδιοκτήτης είδε μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης χρεώσεων τις κινήσεις του. 

Ενημέρωσε την αστυνομία και ακολούθησε η μοιραία καταδίωξη

Λάρισα: Πώς έγινε η καταδίωξη

Αστυνομικοί που βρίσκονταν στην Ε.Ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης έκαναν σήμα στον οδηγό του αγροτικού να σταματήσει. Εκείνος δεν υπάκουσε και άρχισαν να τον καταδιώκουν. 

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 20χρονο συνελήφθη και αναμένεται να απολογηθεί στον εισαγγελέα - Eurokinissi

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 20χρονο συνελήφθη και αναμένεται να απολογηθεί στον εισαγγελέα - Eurokinissi

Περνώντας τη Λάρισα, ο οδηγός του οχήματος βγήκε από την εθνική και έκανε αναστροφή, μπαίνοντας μετά από λίγο ξανά στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα. Μετά τη Λάρισα βγήκε πάλι από τον αυτοκινητόδρομο επιλέγοντας το επαρχιακό οδικό δίκτυο και έχοντας από πίσω του περιπολικά που τον καταδίωκαν.

Στη διάρκεια της καταδίωξης ο 20χρονος βρέθηκε στον οικισμό του Μοσχοχωρίου, όπου αφού προσέκρουσε σε τοίχο οικίας, επιχείρησε να διαφύγει πεζός.

Λάρισα: Αναμένεται η έκθεση του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή, ο 20χρονος φέρεται να έχει βληθεί με μια βολή από την αριστερή πλευρά κάτω από τη μασχάλη. 

Όλα θα αποσαφηνισθούν μετά την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα το απόγευμα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top