Κολυδάς στο Star: Ακόμη και στο -7 θα πέσει η θερμοκρασία την Κυριακή!  

Συνεχίζεται η ψυχρή εισβολή – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα  

Η ψυχρή εισβολή συνεχίζεται στη χώρα και τα ξημερώματα της Κυριακής αναμένονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες του διημέρου, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του Star Θοδωρής Κολυδάς για τον αυριανό καιρό, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Σπύρο Λάμπρου. 

Καιρός: Στα λευκά Φλώρινα, Καστοριά και Γρεβενά - Πού χρειάζονται αλυσίδες

Συγκεκριμένα ο Θ. Κολυδάς ανέφερε ότι αναμένεται να υπάρχει ισχυρός παγετός την Κυριακή το πρωί με τον υδράργυροι να πέφτει στους  -7 βαθμούς Κελσίου στη Φλώρινα και  στους -3 στην Κοζάνη και το  Καρπενήσι. Στους -2 βαθμούς Κελσίου θα πέσει η θερμοκρασία στο Σουφλί, την Ορεστιάδα και τη Δράμα.    

Οι θερμοκρασίες την Κυριακή σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας

Οι θερμοκρασίες την Κυριακή σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας   

Λόγω των ισχυρών βοριάδων η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη, ακόμη και στην Αθήνα, όπου η  θερμοκρασία το πρωί της Κυριακής θα πέσει στους 3  βαθμούς Κελσίου, όπως και στη Θεσσαλονίκη, όπου θα ο υδράργυρος θα δείξει τους 2 βαθμούς Κελσίου. 

Βαρυχειμωνιά με τσουχτερό κρύο και χιόνια θα «σαρώσει» την Ελλάδα  

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος του Star, ακόμη και στη μέγιστη θερμοκρασία η  διαφορά των 11 βαθμών αύριο με τους 21 βαθμούς Κελσίου μόλις μία ημέρα πριν, θα είναι αισθητή.  

Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο αλλά σταδιακή πτώση της έντασης   

Όσον αφορά τους βοριάδες αναμένεται  να φτάσουν τα 8 ή και 9 μποφόρ στο νότιο και κεντρικό Αιγαίο νωρίς το πρωί προκαλώντας νέα προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, αλλά σταδιακά θα πέσουν και θα υπάρξει άρση του απαγορευτικού για τα  περισσότερα λιμάνια.  

Η πρόγνωση του Θ. Κολυδά για την ένταση των ανέμων την Κυριακή

Η πρόγνωση του Θ. Κολυδά για την ένταση των ανέμων την Κυριακή  

Χιονοπτώσεις αναμένονται την Κυριακή 17/12 στα ορεινά της Εύβοιας και της Κρήτης, όπως και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ανατολικής Θεσσαλίας. Σταδιακά όμως θα υπάρξει βελτίωση και στα καιρικά φαινόμενα, ενώ νέες βροχές αναμένονται την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Έρχεται κακοκαιρία σε δύο «κύματα» - Νέα επιδείνωση από την Τρίτη

Ο καιρός των Χριστουγέννων: Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία    

Σχετικά με τον καιρό των Χριστουγέννων ο Θ. Κολυδάς επισήμανε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται ήπιος καιρός με θερμοκρασίες 13 -15 βαθμών Κελσίου στην κεντρική και νότια Ελλάδα. 

Για τους λάτρες των χειμερινών σπορ όμως οι συνθήκες θα είναι καλές, καθώς αναμένεται λόγω της κακοκαιρίας που διανύουμε αλλά και της επόμενης στα μέσα της εβδομάδας τα  περισσότερα χιονοδρομικά να έχουν αρκετό χιόνι για τη λειτουργία τους   
  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top