Έρχεται κακοκαιρία σε δύο «κύματα» - Νέα επιδείνωση από την Τρίτη

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, με την κακοκαιρία να ξεκινά ήδη από το βράδυ της Κυριακής. Ωστόσο η μεταβολή που θα επηρεάσει περισσότερο τη χώρα φαίνεται πως θα ξεκινήσει από την Τρίτη, όταν και ο καιρός θα θυμίζει επιτέλους χειμώνα.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ωρών θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων στα βόρεια και τα κεντρικά, αλλά και οι τοπικές καταιγίδες στα βορειοανατολικά.

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού: Καταιγίδες σε Αν. Μακεδονία, Θράκη, Β. Αιγαίο

Από την Τρίτη έρχονται πολλές βροχές από τα δυτικά, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στο Ιόνιο. Από την Τετάρτη, το μέτωπο της κακοκαιρίας θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα, ενώ θα σημειωθεί και πτώση της θερμοκρασίας. 

Καιρός: Τι αναφέρει το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης 

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού αναφέρει ότι στην ανατολική και νότια χώρα από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03/12) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (4/12) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται:

Α. Από αργά το απόγευμα της Κυριακής (3/12) έως και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (4/12) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου (περιοχή Λήμνου - Σαμοθράκης).

Β. Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (4/12) μέχρι αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top