Νέα Φιλαδέλφεια: Οι... δικαιολογίες των Κροατών - «Ψάχναμε δωρεάν πάρκινγκ»

Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι για τα μαχαίρια

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας έφερε στο «φως» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Οι Κροάτες, για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στον χώρο των επεισοδίων, ισχυρίστηκαν ότι έψαχναν ακόμα και... δωρεάν πάρκινγκ. Η λίστα των κατηγορούμενων αυξάνεται με τη σύλληψη και του Έλληνα οργανωμένου οπαδού του Παναθηναϊκού, ο οποίος ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Επεισόδια Ν. Φιλαδέλφεια: Στην ανακρίτρια ο οπαδός του Παναθηναϊκού

Ο 43χρονος κατηγορούμενος, γνωστός οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, εμφάνιστηκε το πρωί στην 25η ανακρίτρια, η οποία και είχε εκδώσει το ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο και ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στις αρχές της εβδομάδας. Αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες με τα 105 άτομα που έχουν προφυλακιστεί.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι και κακουργήματα όπως:

  • Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση 
  • Διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης 
  • Προμήθεια και κατοχή μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών 

Οι αρχές, μέσως μετά τη σύλληψη του Έλληνα κατηγορούμενου, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι, το αυτοκίνητο και τη μοτοσυκλέτα του, παρουσιία εισαγγελέα. Βρήκαν και κατέσχεσαν:  

  • Υπολογιστή 
  • 2 μεταλλικά μπαστούνια baseball
  • 2  μαύρα κράνη
  • 1 συσκευή κινητού τηλεφώνου
  • 1 ξύλινο στειλιάρι 

Νέα Φιλαδέλφεια: «Πήγαμε για δωρεάν πάρκινγκ»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, τις επόμενες ημέρες θα εκδοθούν και άλλα εντάλματα, κυρίως για Κροάτες που έχουν ταυτοποιηθεί για την υπόθεση. Οι ήδη συλληφθέντες συμπατρίωτες τους πάντως προσπάθησαν να περάσουν το προφίλ του απλού οπαδού και ισχυρίστηκαν στους ανακριτές ότι βρέθηκαν στον σταθμό Ειρήνη γιατί εκεί βρήκαν... δωρεάν πάρκινγ.

«Στην Ελλάδα ήρθα μαζί με τέσσερις φίλους μου τη Δευτέρα. Ήρθαμε μόνοι μας και δεν είχαμε κάνει κράτηση για να μείνουμε κάπου συγκεκριμένα. Ήρθαμε για να εμψυχώσουμε την ομάδα μας στην προπόνηση και μετά θα αγοράζαμε εισιτήρια για να δούμε τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ. Έψαξα στο διαδίκτυο για να δω πού μπορώ να παρκάρω και είδα ότι υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ στον σταθμό Ειρήνη. Όταν φτάσαμε στο γήπεδο είχαν αρχίσει τα επεισόδια», ανέφερε ένας 32χρονος Κροάτης κατηγορούμενος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και δεύτερος κατηγορούμενος, ένας 29χρονος Κροάτης: 

«Μέσω google βρήκαμε το δωρεάν πάρκινγκ στον σταθμό Ειρήνη. Ενώ περπατούσαμε προς το γήπεδο της Φιλαδέλφειας άρχισαν τα επεισόδια. Δεν επιτέθηκα σε κανέναν και δε συμμετείχα στα επεισόδια. Γύρω μου ήταν αρκετός κόσμος, ήμουν και φοβισμένος και δεν μπόρεσα να απομακρυνθώ. Δεν ήρθα σε επαφή με φίλαθλο του Παναθηναϊκού, ούτε έχω γενικά κάποιον γνωστό ή φίλο Έλληνα», ανέφερε.

Νέα Φιλαδέλφεια: Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι με τα μαχαίρια

Δύο άτομα από τους συλληφθέντες εντοπίστηκαν με μαχαίρια στα χέρια, κάτι που προσπάθησαν να δικαιολογήσουν στις Αρχές.

Ο πρώτος νεαρός είναι μόνιμος κάτοικος Αθήνας, αλβανικής υπηκοότητας, δήλωσε φίλαθλος του Παναθηναϊκού, αλλά όχι οργανωμένος και επεσήμανε ότι δεν ανήκει σε κάποιον σύνδεσμο. 

Ισχυρίστηκε ότι ήταν για δουλειά στα Πατήσια, καθώς εργάζεται ως ηλεκτρολόγος και περίμενε την κοπέλα του στον ηλεκτρικό στα Άνω Πατήσια. Εκεί τον συνέλαβαν και βρήκαν πάνω του το μαχαίρι που το χρησιμοποιεί, όπως είπε, ως εργαλείο στη δουλειά του.  Για τη σχέση του με δεύτερο Έλληνα κατηγορούμενο δήλωσε ότι είναι απλά γνωστοί. 

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ένας Κροάτης  23 ετών, ισχυρίστηκε ότι το μαχάιρι με λάμα μήκους 8 εκατοστών δεν είναι δικό του, ότι ήταν δίπλα του στο οδόστρωμα όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί  και ότι δεν το ακούμπησε ποτέ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top