Νέα Φιλαδέλφεια: Κροάτης παραδέχθηκε ότι υπήρχε καθοδήγηση για τα επεισόδια

Καταρρίπτεται ο ισχυρισμός ότι ήρθαν να δουν τον αγώνα του Παναθηναϊκού

Σε μια ομολογία που καταρρίπτει τον ισχυρισμό ότι οι Κροάτες χούλιγκαν ήρθαν στην Αθήνα για να δουν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ προχώρησε ένας από τους Κροάτες κρατουμένους άθελά του. 

Όπως αποκάλυψε η Τασούλα Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος κατέθεσε ότι έφτασε στην Αθήνα με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από την Κροατία. 

Νέα Φιλαδέλφεια: Συνελήφθη ο οπαδός για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα

Ο ίδιος, όπως είπε, ταξίδεψε μαζί με τρία ακόμα άτομα και κανείς τους δεν ήταν μέλος των οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό, των Bad Blue Boys. 

Στην κατάθεσή του όμως παραδέχθηκε ότι υπήρχε καθοδήγηση για να πάνε στην Αθήνα. 

Νέα Φιλαδέλφεια: «Ήρθε για να δει τον αγώνα του Παναθηναϊκού»

«Καθοδήγηση έγινε από άτομα που είχαν έρθει ξανά στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν αγώνες του Παναθηναϊκού, ονόματα τα οποία δεν γνωρίζω», φέρεται να κατέθεσε ο Κροάτης. 

Επέμεινε πάντως πως δε θα μένανε στην Αθήνα και είχαν κλείσει Airbnb διαμέρισμα στην Πάτρα. 

Μητέρα Μιχάλη Κατσουρή: «Ψάχνω στα βίντεο τον δολοφόνο του γιου μου»

«Δεν είμαι σίγουρος ποιος είχε κλείσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα. Δεν το είχα κλείσει εγώ», φέρεται να είπε. 

Η παραδοχή λοιπόν ότι υπήρξε καθοδήγηση για να πάνε στη Νέα Φιλαδέλφεια καταρρίπτει τον ισχυρισμό ότι ήρθαν στην Αθήνα για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ και ότι βρέθηκαν στο γήπεδο της ΑΕΚ για να βγάλουν μια φωτογραφία με τους παίκτες της ομάδας τους. 
 

Η ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. 

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ. ΑΣ. αργά το βράδυ αναφέρει επίσης για τη σύλληψη Έλληνα οπαδού αθηναϊκής ομάδας,  που συμμετείχε μαζί με τους Κροάτες στα επεισόδια:  

«Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα (18-08-2023) 43χρονος ημεδαπός καθώς σχετίζεται με πράξεις οπαδικής βίας.

Προηγήθηκε κατάλληλη έρευνα και αξιολόγηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού και από την επακόλουθη διενεργηθείσα κύρια Ανάκριση εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης , δυνάμει του οποίου και συνελήφθη.

Ειδικότερα κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας,
-2- μεταλλικά μπαστούνια baseball
-2- κράνη, χρώματος μαύρο,
συσκευή κινητού τηλεφώνου,
ξύλινο στειλιάρι και
κράνος, χρώματος μαύρο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top