Φωτιές: Χωρίς ενεργά μέτωπα σε Ρόδο, Κέρκυρα και Μαγνησία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για έξι περιφέρειες της Ελλάδας

Ευχάριστα είναι τα νέα από τα μέτωπα των πυρκαγιών καθώς η νύχτα κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τους κατοίκους της Ρόδου, της Κέρκυρας και της Μαγνησίας, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει εφησυχασμός.

Το σύνολο του κρατικού μηχανισμού παραμένει σε υψηλή επιφυλακή καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων, ενώ για πολλές περιοχές της χώρας παραμένει και σήμερα υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Εικόνα από τη Νέα Αγχίαλο / Eurokinissi

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα και οι αναζωπυρώσεις που εμφανίζονται ανά διαστήματα αντιμετωπίζονται άμεσα και με επιτυχία καθώς στα σημεία παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά πραγματοποιούνται, όπου απαιτείται, ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Φωτιές: Επιστρέφουν στο σπίτι τους κάτοικοι από τέσσερις περιοχές της Ρόδου

Την Παρασκευή στη Ρόδο υπήρχαν κάποιες αναζωπυρώσεις σε περιοχές ανάμεσα σε Βάτι, Προφύλια - Γεννάδι - Λάρδο, αλλά ελέχθησαν άμεσα.

Μεγάλη καταστροφή στη Νέα Αγχίαλο / Eurokinissi

Παράλληλα μικρές εστίες φωτιές υπήρχαν και σε αγροτικές περιοχές του Βόλου, οι οποίες έσβησαν μετά από επέμβαση των επίγειων δυνάμεων και με τη βοήθεια επτά αεροπλάνων που πετούσαν περιοδικά στην περιοχή.

Ελεγχόμενες ήταν και οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην πυρκαγιά της βορειοανατολικής Κέρκυρας καθώς στο σημείο βρισκόντουσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις καθώς και εναέρια μέσα.

Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος για έξι περιφέρειες της Ελλάδας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα για έξι περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Φωτιά Ρόδος: Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις - Δεν κινδυνεύουν οικισμοί

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου, ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Καρπάθου)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου)

Λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), παραμένει σε γενική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της Επικράτειας, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Για τις παραπάνω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top