Φωτιές: Επιστρέφουν στο σπίτι τους κάτοικοι από τέσσερις περιοχές της Ρόδου

Κάηκαν 50.000 ελαιόδεντρα και 2.500 ζώα στο νησί

Στα σπίτια τους μπορούν να επιστρέψουν οι κάτοικοι τεσσάρων οικισμών στη Ρόδο, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που προκάλεσαν χάος στο νησί επί πολλές ημέρες.

Φωτιές: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρη η Ρόδος

Συγκεκριμένα, ενεργοποιήθηκε το «112», το οποίο μέσω μηνύματος κάλεσε τους κατοίκους των οικισμών Πυλώνα, Κάλαθο, Απόλλωνα και Προφήτη Ηλία Σαλάκου να επιστρέψουν στον χώρο διαμονής τους.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, κάτοικοι ακόμα 10 οικισμών του νησιού επέστρεψαν στα σπίτια τους. Πρόκειται για τις περιοχές Μαλώνα, Χαράκι, Μάσσαρι, Ασκληπιείο, Κιοτάρι, Βάτι, Γεννάδι, Λαχανιά, Πλημμύρι.

Φωτιά Ρόδος: Κάηκαν 50.000 ελαιόδεντρα και 2.500 ζώα 

Σε 50.000 ελαιόδεντρα και 2.500 ζώα και μελισσοσμήνη υπολογίζονται οι καταστροφές που σημειώθηκαν από τις πυρκαγιές στη Ρόδο, σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, που βρέθηκε στο νησί μετά από εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη. 

Οι περισσότερες καταστροφές φυτικού κεφαλαίου εντοπίζονται κυρίως στις Τοπικές Κοινότητες Απόλλωνος, Ασκληπιείου, Γενναδίου και Βατίου, και αφορούν εκτός από ελαιόδεντρα, περιορισμένο αριθμό στρεμμάτων άλλων δενδροκαλλιεργειών, κηπευτικών και αμπελοκαλλιεργειών. Σε ό,τι αφορά τις απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο, ο τελικός αριθμός θα οριστικοποιηθεί μετά την υποβολή δηλώσεων εκ μέρους των κτηνοτρόφων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top