Ελεγχόμενα τα πύρινα μέτωπα στη Δυτική Αττική

52 νέες πυρκαγιές σήμερα στη χώρα - Στέλνει και η Τουρκία βοήθεια

Ελεγχόμενη είναι αυτή την ώρα οι φωτιές στη Δυτική Αττική, κάτι που οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών που συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις.

Φωτιές: Ποιες χώρες έχουν στείλει βοήθεια στην Ελλάδα

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην Πυροσβεστική, όπως μετέδωσε ο Αλέξανδρος Γύγος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, καθώς δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα σε Λουτράκι, Μάνδρα και Δερβενοχώρια. Αν και το μεσημέρι υπήρχαν αρκετές αναζωπυρώσεις, η αντιμετώπισή τους ήταν άμεση τόσο από αέρος όσο και από επίγειες δυνάμεις.

Πυροσβεστική: 52 νέες πυρκαγιές σήμερα στη χώρα

«Μία ακόμα δύσκολη μέρα είχαμε σήμερα με 52 νέες πυρκαγιές, ενώ σε όλη την επικράτεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίζονται συνολικά 79 πυρκαγιές» τόνισε στο μεταξύ κατά τη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Φωτιές: Πυροσβέστης έπαθε έμφραγμα την ώρα κατάσβεσης πυρκαγιάς

Σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη, στη Δυτική Αττική ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες εστίες καύσης, που μέχρι στιγμής ελέγχονται.

Αναφορικά με το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο, τόνισε, ότι υπάρχουν αναζωπυρώσεις στον ορεινό όγκο στο κέντρο του νησιού όπου επιχειρούν 125 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Φωτιές: Τα 13 μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους

Στη συνέχεια ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε ότι οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα πλησίον της Εγνατίας οδού στο ύψος του οικισμού Προφήτης Ηλίας στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, όπως είπε, επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών με 2 οχήματα από την Βουλγαρία καθώς και 2 ελικόπτερα.

Φωτιές: Ποιες χώρες έχουν στείλει βοήθεια στην Ελλάδα

Στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών συνδράμουν, όπως δήλωσε ο κ. Βαθρακογιάννης, μαζί με τους ευρωπαίους πυροσβέστες, που έχουν διατεθεί μέσω του προγράμματος προεγκατάστασης του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ένωσης, επιπρόσθετες δυνάμεις από Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία και Βουλγαρία, ενώ έχουν διατεθεί στην αεροπυρόσβεση 2 αεροσκάφη από Ιταλία, 2 από Γαλλία, 1 από Κροατία και 2 ακόμα από Κύπρο.

Επίσης συνδρομή σε διμερές επίπεδο παρέχουν το Ισραήλ με 2 αεροσκάφη και η Ιορδανία με 4 ελικόπτερα.

Φωτιές: Η Τουρκία στέλνει αεροσκάφη και ελικόπτερο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νεώτερη πληροφόρηση, στις πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν έρθει από το εξωτερικό για να συνδράμουν τη χώρα μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, προστίθενται και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που στέλνει η γειτονική Τουρκία. 

Μάλιστα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αυτή η βοήθεια θα σταλεί κατόπιν εντολής του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top