Πατέρας και γιος από την Πτολεμαΐδα έδωσαν μαζί Πανελλαδικές και αρίστευσαν

Έβγαλαν 19.280 και 18.320 μόρια αντίστοιχα - Στόχος η Πληροφορική στο ΑΠΘ

Όλα όσα είπε ο Γεώργιος Λευκόπουλος

Ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο τους, να σπουδάσουν στη σχολή των ονείρων τους, είναι μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των βαθμολογιών, ένας πατέρας και ο γιος του από την Πτολεμαΐδα, οι οποίοι έδωσαν Πανελλήνιες και φαίνεται πως εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην Πληροφορική του ΑΠΘ. 

Ο 46χρονος Γεώργιος Λευκόπουλος και ο 17χρονος Μιλτιάδης, είναι και οι δύο αριστούχοι απόφοιτοι του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, αφού συγκέντρωσαν 19.280 και 18.320 μόρια αντίστοιχα, για τη σχολή του ΑΠΘ. 

«Εξαρχής, αυτός ήταν ο στόχος, να περάσουμε Πληροφορική στο ΑΠΘ και όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Ανάλογα με τη βαρύτητα και τους συντελεστές κάθε μαθήματος, εγώ συγκέντρωσα μέχρι 19.520 μόρια. Ο γιος μου για το ΑΠΘ συγκέντρωσε 18.320 μόρια, ενώ η δική μου βαθμολογία με τους συντελεστές που έχει ορίσει το ΑΠΘ, είναι 19.280 μόρια», είπε στο star.gr ο Γεώργιος Λευκόπουλος.

Ο 46χρονος Γεώργιος Λευκόπουλος και ο 17χρονος Μιλτιάδης, είναι και οι δύο αριστούχοι απόφοιτοι του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, αφού συγκέντρωσαν 19.280 και 18.320 μόρια αντίστοιχα, για τη σχολή του ΑΠΘ.

Όπως πρόσθεσε, ο ίδιος νιώθει περισσότερο υπερήφανος για την επιτυχία του γιου του.

«Δεν είναι σωστό να συγκρίνομαι με τα υπόλοιπα παιδιά. Είχα προβάδισμα αφού έχω γνώσεις Πληροφορικής εδώ και δεκαετίες. Συναγωνίστηκα με παιδιά και είχα ένα προβάδισμα. Δεν θέλω να φανώ και να υπερηφανευτώ για αυτό. Υπερηφανεύομαι για τον γιο μου και αυτό μου αρκεί».

Ο Γιάννης Ντούνος από τα Φιλιατρά συγκέντρωσε 19.180 μόρια και αρίστευσε

«Του πρότεινα αν θέλει κι αν δέχεται, να πάμε να σπουδάσουμε μαζί»

Όπως εξήγησε ο κ. Λευκόπουλος, πήρε την απόφαση να ξανακαθίσει στα θρανία, όταν ο γιος του τού ανακοίνωσε ότι θέλει να πάει στο ΕΠΑΛ και να σπουδάσει Πληροφορική.

«Εκείνη την εποχή συγκεκριμένα, εγώ είχα ελεύθερο χρόνο, διότι  ήμουν άνεργος και επειδή ασχολούμασταν με την Πληροφορική και διαβάζαμε μαζί, καθώς λάμβανε το παιδί μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής και ήταν συνεχής η ασχολία, του πρότεινα, αν θέλει και αν δέχεται, να πάμε να σπουδάσουμε μαζί».

Πανελλήνιες 2023: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων

Όπως αναγνώρισε ο κ. Λευκόπουλος, η περίπτωσή τους, πατέρας και γιος να φοιτούν στο ίδιο σχολείο, ήταν εξαρχής ιδιόμορφη, ωστόσο δεν υπήρξε θέμα. 

«Με το παιδί έχουμε πολύ καλές σχέσεις, είναι πολύ δεκτικό. Μαζί διαβάζαμε και πιο πριν και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Γενικά εμείς διαβάζαμε πάρα πολύ για τον Διαγωνισμό, οπότε είχαμε συνέχεια και την επαφή και την τριβή με τα μαθήματα. Δηλαδή δεν είναι ότι τα ξεκίνησα (τα μαθήματα) με το σχολείο. Στην ουσία δεν τα άφησα ποτέ και δεν άλλαξε κάτι για μένα, ίσα-ίσα ήταν πιο εύκολα μετά».

Ο Μιλτιάδης Λευκόπουλος (δεξιά) είναι πυγμάχος, χάλκινος πρωταθλητής στο άθλημα, ενώ έχει πάρει μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στην Πληροφορική

«Ως μαθητής είχα το ίδιο όνειρο, να σπουδάσω Πληροφορική»

Ο κ. Λευκόπουλος ξεκίνησε από τη Β' Λυκείου, καθώς είχε απολυτήριο από Γενικό λύκειο (πρώην Πολυκλαδικό) και για να έχει δικαίωμα να δώσει Πανελλαδικές μέσω ΕΠΑΛ, προ- απαιτούμενη είναι η διετής φοίτηση.

Ακόμη και ως μαθητής είχα το ίδιο όνειρο, να σπουδάσω Πληροφορική, απλά δεν κατάφερα τότε να περάσω στη σχολή. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ήταν και οι συγκυρίες έτσι και είπα ας το δοκιμάσω.

Έδωσε και η κόρη του Πανελλαδικές φέτος

Εκτός από τον κ. Λευκόπουλο και τον γιο του, Μιλτιάδη, Πανελλαδικές Εξετάσεις έδωσε φέτος και η κόρη του

«Η μεγάλη μου κόρη έδινε και αυτή Πανελλαδικές, ωστόσο δεν συγκέντρωσε τόσα πολλά μόρια. Ούτως ή άλλως όμως έδινε φέτος για δεύτερη φορά. Είχε κάνει αναστολή φοίτησης για να ξαναδώσει, οπότε πολύ πιθανόν να συνεχίσει στη σχολή που είχε περάσει πέρυσι, Τεχνολογία Τροφίμων, στη Θεσσαλονίκη».

Ο ίδιος έχει και έναν πιο μικρό γιο, στα 14. 

«Και αυτόν τον φροντίζω, δηλαδή είμαι ο φροντιστής του στα Μαθηματικά, στην Έκθεση, στα Αγγλικά, στην Πληροφορική...», είπε.

Πανελλαδικές 2023: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

«Χωρίς τη σύζυγο και μητέρα των παιδιών μου, δεν θα μπορούσαμε να τα έχουμε καταφέρει»

Σε αυτήν την προσπάθεια να κυνηγήσουν το όνειρό τους και να περάσουν στη σχολή- στόχο τους, αρωγός στάθηκε, όπως αναγνώρισε ο κ. Λευκόπουλος, η σύζυγός του, ενώ ο ίδιος εκτός από την Πληροφορική, προπονούσε τον Μιλτιάδη και στην Πυγμαχία.

«Μας βοήθησε πάρα πολύ. Χωρίς τη σύζυγο και μητέρα των παιδιών μου, δεν θα μπορούσαμε να τα έχουμε καταφέρει. Υπήρχαν πάρα πολλές απαιτήσεις, όχι μόνο στο σχολείο, αλλά και με τα παιδιά. Ειδικά με τον μεγάλο (γιο) επειδή ασχολείται με τον πρωταθλητισμό και την πυγμαχία. 

Τον προπονώ χρόνια και ήταν αυτό το όνειρό του. Φέτος κατάφερε και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας. Επόμενος στόχος του γιου μου είναι να μπει στην Εθνική ομάδα Πυγμαχίας. Ο δικός μου στόχος είναι τα παιδιά μου να πηγαίνουν καλά», είπε στο star.gr. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top