Πανελλαδικές 2023: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις

Μέχρι το τέλος του Ιουλίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Όλα όσα είπε η Έφη Ριζά, φιλόλογος και διευθύντρια του φροντιστηριακού οργανισμού Σπουδή

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βαθμολογίες των υποψηφίων που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στις 4 Ιουλίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. Στις 28 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν και οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές, που θα βάλει τέλος στο άγχος και την αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που έδωσαν Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων

Το star.gr σε συνεργασία με τον φροντιστηριακό οργανισμό ΣΠΟΥΔΗ και την διευθύντριά του και φιλόλογο, Έφη Ριζά, διατυπώνουν εκτιμήσεις, για το πώς θα κινηθούν φέτος οι βάσεις. 

«Τα πρώτα αποτελέσματα προβληματίζουν ιδιαίτερα, γιατί παρόλο που τα θέματα στο σύνολό τους, σε όλα σχεδόν τα μαθήματα, δε χαρακτηρίστηκαν δύσκολα ή ιδιαίτερα απαιτητικά, εντούτοις οι βαθμοί δεν είναι ανάλογοι

Πανελλαδικές 2023

Στις 4 Ιουλίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. - φωτ. eurokinissi

Αυτό βέβαια δεν ξαφνιάζει όσους γνωρίζουν καλά το εκπαιδευτικό τοπίο, αλλά αντίθετα εκτιμούν ότι ήταν αναμενόμενο. Η γενιά των φετινών υποψηφίων έχει στερηθεί τη δια ζώσης διδασκαλία και εκπαίδευση σε κρίσιμες τάξεις και παράλληλα, λόγω αυτών των συνθηκών δεν είχε επαρκή γραπτή εξάσκηση, ώστε να διαθέτει εμπειρία εξέτασης», σημείωσε η κ. Ριζά.

Πανελλήνιες 2023: Οδηγίες για το μηχανογραφικό - Πώς θα πάρετε password

Βάσεις εισαγωγής: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Πανελλήνιες 2023 

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, καθοριστική σημασία στη διαμόρφωση των βάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στις σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) και ο συντελεστής βαρύτητας των μαθημάτων της κάθε σχολής.

Σύμφωνα με την κ. Ριζά, με βάση τα παραπάνω δεδομένα και τις αρχικές εκτιμήσεις των βαθμολογητών, οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με τις περσινές, με μικρές αυξομειώσεις σε ορισμένες σχολές.

 Oι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με τις περσινές, με μικρές αυξομειώσεις σε ορισμένες σχολές. - φωτ. eurokinissi

«Συγκριτικά με πέρυσι, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν καλύτερες βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, που είναι κοινό σε όλους τους προσανατολισμούς, στο μάθημα των Μαθηματικών που αφορά στο 2ο και 4ο πεδίο, στο μάθημα της Βιολογίας που αφορά στο 3ο πεδίο, καθώς και στο μάθημα της Ιστορίας που αφορά στο 1ο πεδίο. 

Βάσεις 2022: Αυτές είναι οι 20 σχολές με τις υψηλότερες βάσεις

Για τα υπόλοιπα μαθήματα δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή δεδομένα και ασφαλείς πληροφορίες, που επιτρέπουν να εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα.

 η Έφη Ριζά, φιλόλογος και διευθύντρια του φροντιστηριακού οργανισμού Σπουδή

Η Έφη Ριζά, φιλόλογος και διευθύντρια του φροντιστηριακού οργανισμού Σπουδή

Σε γενικές γραμμές αναμένουμε να μην υπάρχουν πολύ σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις βάσεις της προηγούμενης χρονιάς. Ανοδική τάση λογικά θα παρατηρηθεί σε ορισμένες σχολές, που μάλλον δεν θα είναι μεγάλης έκτασης». 

Σε κάθε περίπτωση, όπως πρόσθεσε η ίδια, ασφαλέστερες εκτιμήσεις θα υπάρχουν όταν ανακοινωθούν τα επίσημα στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top