«Γέμισα κύστες, παραμορφώθηκα!» - Θύμα μιλά για τα παράνομα botox

Επικίνδυνα botox και υαλουρονικό οξύ σε γνωστά ιατρεία

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα σκευάσματα στην αγορά. Τα μέλη του είχαν γεμίσει ιατρεία και γνωστά κέντρα αισθητικής με μπότοξ και υαλουρονικό αμφιβόλου προέλευσης. Θύμα αποτυχημένης θεραπείας που παραμορφώθηκε από ενέσιμα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Επικίνδυνα botox και υαλουρονικό οξύ σε γνωστά ιατρεία - Δύο συλλήψεις

Μια 54χρονη επιχειρηματίας με νόμιμη εταιρία καλλυντικών, βραβευμένη για τα προϊόντα ομορφιάς της έκανε χρυσές δουλειές με μπότοξ και υαλουρονικά που δεν είχαν την έγκριση του ΕΟΦ.  Τα έφερνε παράνομα από την Τουρκία και την Πολωνία στην Ελλάδα, τα αποθήκευε σε χώρο στο Χαλάνδρι δίπλα από το σπίτι της και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός άνδρα που εκτελούσε χρέη ντιλιβερά, τα διοχέτευε σε γιατρούς του Κολωνακίου, σε διάφορα κέντρα αισθητικής, ενώ κάποια τα πουλούσε και διαδικτυακά. 

Η κα Πέννυ εκτιμά ότι ίσως είναι ένα απο τα θύματα. Πήγε σε γνωστό κέντρο αισθητικής στα βόρεια προάστια για μεσοθεραπεία και έζησε έναν εφιάλτη:

«Μου έγινε έγχυση υαλουρονικού μαζί με βιταμίνες της μεσοθεραπείας, αλλά με υλικά που δεν γνωρίζω, σε διάφορα σημεία του προσώπου, και κυρίως στις ρινοπαρειακές, γιατί λόγω ηλικίας εκεί ήταν το πρόβλημα. Τις πρώτες μέρες ήταν όλα μια χαρά και μετά από λίγες μέρες έγινα από το πρήξιμο άλλη τόση! Δημιουργήθηκαν κοκυώματα, κύστες με πολύ υγρό μέσα, τα οποία με παραμόρφωσαν. Γύρισα πέντε κλινικές, με είδαν 6-7 γιατροί, ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ. Έβαζα κρέμες, έπαιρνα κορντιζόνες, αντιβιώσεις και στο τέλος μου έγιναν διανύξεις με νυστέρι που ήταν κάτι πάρα πολύ επώδυνο. Έχω φοβηθεί πάρα πολύ, ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ, είναι πρόσωπο, δεν κρύβεται. Είχα απομονωθεί», υποστήριξε η γυναίκα.

Θύμα παράνομου μπότοξ

Γυναίκα που παραμορφώθηκε από υαλουρονικό μιλά στο  Star

Οι άνδρες της οικονομικής αστυνομίας κατέσχεσαν 226 μπουκαλάκια με μπότοξ και υαλουρονικά, 160 συσκευασίες μασκών αισθητικής, 3.910 ευρώ και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων στην αποθήκη. Η 54χρονη και ο ντιλιβεράς των μπότοξ συνελήφθησαν, ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top