Επικίνδυνα botox και υαλουρονικό οξύ σε γνωστά ιατρεία - Δύο συλλήψεις

Από την Τουρκία και την Πολωνία τα μη εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ σκευάσματα

Καταγγελίες για παράνομες θεραπείες μπότοξ έγιναν πριν από λίγο καιρό στην Πάτρα / Βίντεο αρχείου από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (17.02.23)

Στα χέρια των Αρχών έπεσε μια 54χρονη με εταιρία καλλυντικών που έφερνε από την Τουρκία και την Πολωνία επικίνδυνα botox, υαλουρονικά και μάσκες ομορφιάς και τα προωθούσε σε ιατρεία και κέντρα αισθητικής σε όλη την Ελλάδα.

Η Καλομοίρα παραδέχτηκε ότι κάνει μπότοξ - «Δεν ντρέπομαι να το πω!»

Eιδικότερα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Φ., προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διακινούσαν μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για επεμβάσεις αισθητικής.

Στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας (26/6), σε περιοχή της Αττικής, συνελήφθησαν δύο άτομα -μία γυναίκα και ένας άνδρας- και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όπως προέκυψε από την έρευνα, η συλληφθείσα τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2019 δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μη εγκεκριμένων φαρμακευτικών και ιατροτεχνολογικών σκευασμάτων (botox, σκευασμάτων υαλουρονικού οξέως κ.α.) καθώς και μη πιστοποιημένων μασκών αισθητικής προσώπου. Στην παράνομη αυτή δραστηριότητα είχε ενταχθεί προ μηνός περίπου και ο έτερος συλληφθείς, ο οποίος είχε ρόλο διανομέα.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, εισήγαγαν τα προϊόντα από την Τουρκία και την Πολωνία με δέματα, μέσω εταιριών ταχυμεταφορών ή αυτοπροσώπως, τα αποθήκευαν σε χώρο σε περιοχή της Αττικής και τα διαφήμιζαν μέσω σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που διατηρούσε η συλληφθείσα.

Το πελατολόγιο τους απαρτιζόταν από πολυάριθμα ιατρεία και κέντρα αισθητικής σε διάφορες περιοχές της χώρας, στα οποία τα προϊόντα παραδίδονταν με απ' ευθείας παράδοση ή με αποστολή δεμάτων ενώ η αντίστοιχη πληρωμή πραγματοποιούταν είτε χέρι με χέρι είτε μέσω αντικαταβολής.

Πάτρα: Καταγγελίες για παραμορφώσεις μετά από παράνομες θεραπείες μπότοξ

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον αποθηκευτικό χώρο και σε οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-226 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά σκευάσματα (botox, σκευάσματα υαλουρονικού οξέως κ.α.),

-160 συσκευασίες μασκών αισθητικής,

-3.910 ευρώ και

-πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, δε θεωρούνται ασφαλή και αποτελούν κίνδυνο για τον χρήστη τους και θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη.

Διακινούσαν παράνομα botox και υαλουρονικό οξύ

Διακινούσαν παράνομα botox και υαλουρονικό οξύ

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

H ΕΛΑΣ υπενθυμίζει στους πολίτες ότι μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top