Άρτα: Μόνος έφτασε στον ανακριτή ο πατέρας του μωρού

Η σύζυγός του είχε ζητήσει να βρίσκεται στο πλευρό του για να τον στηρίξει

Η στιγμή που ο 37χρονος πατέρας έφτασε στον ανακριτή/ βίντεο ΕΡΤ

Στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής έφτασε στον ανακριτή Άρτας ο 37χρονος πατέρας, προκειμένου να απολογηθεί για τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους του, το οποίο ξέχασε στο αυτοκίνητο.

Άρτα: Κατέρρευσε ο πατέρας - Μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική

Οι δικαστικοί λειτουργοί θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ή όχι. 

Άρτα: Μόνος έφτασε στον ανακριτή ο πατέρας του μωρού/ screenshot από ΕΡΤ

Άρτα: Μόνος έφτασε στον ανακριτή ο πατέρας του μωρού/ screenshot από ΕΡΤ

Ο πατέρας έφτασε μόνος στο δικαστικό μέγαρο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, παρά το αίτημα της συζύγου και μητέρας του μωρού να συνοδεύσει τον άντρα της, προκειμένου να τον στηρίξει ψυχολογικά. Η 27χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Άρτας, από όπου αναμένεται να πάρει εξιτήριο μέσα στη μέρα.

Άρτα: «Η μητέρα του βρέφους θέλει στηρίξει τον άντρα της στο δικαστήριο»

Έξω από το Πρωτοδικείο έχουν συγκεντρωθεί συνάδελφοι του 37χρονου από τη ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να του συμπαρασταθούν. 

Τι είναι το «Σύνδρομο του Ξεχασμένου Μωρού» - Η επιστημονική εξήγηση

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου. 

Άρτα: To χρονικό της τραγωδίας με τον 5,5 μηνών βρέφος

Η τραγωδία συνέβη το πρωί της Τρίτης 9/5. Ο 37χρονος ήταν να αφήσει το 5,5 μηνών μωρό του στον βρεφονηπιακό σταθμό και στη συνέχεια θα πήγαινε στη δουλειά του. Μεσολάβησε ένα επείγον τηλεφώνημα για βλάβη στη Λευκάδα.

Άρτα: Το μοιραίο τηλεφώνημα που έκανε τον πατέρα να ξεχάσει το μωρό

Ο 37χρονος που εργάζεται στη ΔΕΔΔΗΕ, πάρκαρε το όχημά του και επιβιβάστηκε σε υπηρεσιακό όχημα, αφήνοντας το μωρό δεμένο στο κάθισμα του αυτοκινήτου, κλειδωμένο μέσα στο αμάξι. Το μεσημέρι πια, όταν η μητέρα πήγε να πάρει το μωρό από τον βρεφονηπιακό σταθμό άρχισε να ξεδιπλώνεται η τραγωδία που θα ακολουθούσε.

Άρτα: Η αιτία θανάτου του βρέφους - Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Οι γονείς διαπίστωσαν στο νοσοκομείο Άρτας πως το μωρό είχε ξεψυχήσει. Βρισκόταν αρκετές ώρες μέσα στο όχημα και υπέστη θερμοπληξία και ανακοπή από την έλλειψη οξυγόνου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση.

Ο 37χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους

Ο 37χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους

Ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο. Και οι δύο γονείς θέλησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους κι έκτοτε νοσηλεύονται σε διαφορετικούς ειδικούς θαλάμους.

Άρτα: Πήγε να πέσει από το μπαλκόνι η μητέρα του βρέφους

«Το παιδί ήταν στο πίσω κάθισμα, κοιμόταν ήσυχο. Τις προηγούμενες μέρες το μωρό είχε κολικούς. Ήμουν άυπνος για ώρες. Σταμάτησε το μυαλό μου», φέρεται να έχει ήδη ισχυριστεί ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού.

Άρτα: Διαλυμένο ψυχολογικά αλλά ενωμένο το ζευγάρι- Η μητέρα στηρίζει τον άντρα της

Η μητέρα του μωρού φέρεται να στέκεται στον πλευρό του άντρα της. «Μίλησα μαζί της και μου είπε ότι ο άντρας της αγαπούσε το παιδί περισσότερο και από εκείνη. Το κορίτσι φώναζε συνέχεια ότι ο άντρας της δεν το ήθελε. Ερχόταν από τη δουλειά συνέχεια με δώρα για το μωρό. Το μόνο που θέλει είναι να βγει από το νοσοκομείο, να πάει να τον βρει. Είναι σε άθλια κατάσταση. Δε σκέφτεται μόνο τον χαμό του παιδιού της αλλά και τον σύζυγό της» δήλωσε οικογενειακή φίλη του ζευγαριού στο Mega.

Άρτα: Μαζί στην κηδεία του βρέφους οι γονείς - «Του δίνει ελαφρυντικά»

To ζευγάρι ετοιμαζόταν να παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο και να κάνει τη βάπτιση του μωρού του το φετινό καλοκαίρι. Δυστυχώς, θα πρέπει αύριο να αποχαιρετήσουν το άτυχο κοριτσάκι τους για πάντα. Η κηδεία του μωρού θα γίνει στο χωριό από όπου καταγέται η μητέρα, στο Κλειδί Άρτας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top