Άρτα: «Η μητέρα του βρέφους θέλει στηρίξει τον άντρα της στο δικαστήριο»

Απολογείται ο 37χρονος πατέρας για τον θάνατο του βρέφους- Αύριο η κηδεία

Το ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ για την απολογία του 37χρονου πατέρα που κατηγορείται για θανατηφόρο έκθεση του βρέφους του

Απολογείται σήμερα στις 11:00 στον ανακριτή Άρτας ο 37χρονος πατέρας για τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους του, το οποίο ξέχασε για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Ο πατέρας κατηγορείται για τη θανατηφόρο έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Οι δικαστικοί λειτουργοί θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Άρτα: Κατέρρευσε ο πατέρας - Μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική

Την ίδια στιγμή, η μητέρα του 5,5 μηνών βρέφους έκανε έκκληση να παραστεί κι εκείνη στα δικαστήρια μαζί με τον σύζυγό της, προκειμένου να τον στηρίξει ψυχολογικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν οι γιατροί θα κάνουν δεκτό το αίτημά της.

Όσα είπε η οικογενειακή φίλη του ζευγαριού στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega»

Όσα είπε η οικογενειακή φίλη του ζευγαριού στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega»

«Ήταν το πιο αγαπημένο ζευγάρι που ξέρω. Δύο ερωτευμένα παιδιά. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που τους συμβαίνει. Μίλησα μαζί της και μου είπε ότι ο άντρας της αγαπούσε το παιδί περισσότερο και από εκείνη. Το κορίτσι φώναζε συνέχεια ότι ο άντρας της δεν το ήθελε. Ερχόταν από τη δουλειά συνέχεια με δώρα για το μωρό. Το μόνο που θέλει είναι να βγει από το νοσοκομείο, να πάει να τον βρει. Είναι σε άθλια κατάσταση. Δε σκέφτεται μόνο τον χαμό του παιδιού της αλλά και τον σύζυγό της. Στη σκέψη της είναι ο άντρας της. Της έκανα μία αγκαλιά και είπα θα τους στηρίξω και τους δύο» δήλωσε οικογενειακή φίλη του ζευγαριού στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

Άρτα: Συναντήθηκαν οι γονείς - Αγκαλιάστηκαν και ξέσπασαν σε κλάματα

Στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι δύο γονείς, το ζευγάρι συναντήθηκε χθες δύο φορές, καθώς παραμένουν εκεί σε διαφορετικούς θαλάμους. Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν σπαρακτικέςς, καθώς το ζευγάρι αγκαλιάστηκε και ξέσπασε σε κλάματα για τον θάνατο του μωρού τους. Η 27χρονη μητέρα φέρεται να μην καταλόγισε στον σύζυγό της ευθύνες για την τραγωδία που «χτύπησε» το σπιτικό τους. 

Άρτα: Το μοιραίο τηλεφώνημα που έκανε τον πατέρα να ξεχάσει το μωρό

Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για την πρώτη συνάντηση του ζευγαριού μετά το τραγικό περιστατικό, η σύζυγος του 37χρονου είπε ότι δεν φταίει εκείνος σε κάτι.

Ο 37χρονος θα ισχυριστεί στις δικαστικές αρχές ότι «κόλλησε» το μυαλό του, έπαθε blackout και δε θυμήθηκε ότι είχε το μωρό μαζί του στο πίσω κάθισμα. «Το παιδί ήταν στο πίσω κάθισμα, κοιμόταν ήσυχο. Τις προηγούμενες μέρες το μωρό είχε κολικούς. Ήμουν άυπνος για ώρες. Σταμάτησε το μυαλό μου», φέρεται να έχει ήδη ισχυριστεί ο πατέρας του άτυχου κοριτσιού.

Άρτα: Ο 37χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους 

Άρτα: Ο 37χρονος πατέρας και η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους 

Ο επίλογος της τραγωδίας θα γραφτεί στο χωριό της μητέρας, το Κλειδί  Άρτας και η κηδεία θα τελεστεί το Σάββατο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. 

Άρτα: Μαζί στην κηδεία του βρέφους οι γονείς - «Του δίνει ελαφρυντικά»

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το δράμα που βιώνει αυτή η οικογένεια από τη μια στιγμή στην άλλη. Το ζευγάρι ετοιμαζόταν πυρετωδώς για τη βάπτιση του παιδιού που θα γινόταν το καλοκαίρι, μαζί με τον θρησκευτικό γάμο τους και τώρα θα πρέπει να αποχαιρετήσουν το μοναχοπαίδι τους… συνοδεύοντάς το στην τελευταία του κατοικία.

Μιλώντας στο Mega, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης εξήγησε πώς έπαθε θερμοπληξία το 5,5 μηνών βρέφος στην Άρτα. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει η θερμορύθμιση του σώματος διατηρεί τη θερμοκρασία εσωτερικά σταθερή, ωστόσο αυτή η λειτουργία υπολείπεται στα παιδιά. Ο κ. Γαλεντέρης εκτίμησε πως υπό τις συνθήκες που επικρατούσαν το βρέφος άντεξε δύο ώρες μόνο στο αυτοκίνητο προτού ξεψυχήσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top