Ασπρόπυργος: Ο 15χρονος «έγδυσε» τα κορίτσια μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Η εφαρμογή που αφαιρεί τα ρούχα - Έστελνε τις φωτογραφίες σε συμμαθητές του

Τον τρόπο που ο 15χρονος από τον Ασπρόπυργο «ψάρευε» φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, τα οποία «έγδυνε» με τη χρήση λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης, διαπομπεύοντάς τα, αποκάλυψε η αστυνομία. 

Έκλεβε φωτογραφίες 12χρονων κοριτσιών από τα social και τις «έγδυνε»

Η… δράση του 15χρονου αποκαλύφθηκε όταν οι μητέρες δύο 12χρονων κοριτσιών εμφανίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα, έχοντας στα χέρια τους εκτυπωμένες τις επεξεργασμένες γυμνές φωτογραφίες των παιδιών τους. Οι φωτογραφίες αυτές έκαναν τoν γύρο του διαδικτύου, μέσω ιδιωτικών και ομαδικών συνομιλιών μαθητών του σχολείου τους, με αποτέλεσμα τα ανήλικα κορίτσια να ζουν έναν εφιάλτη. 

Ασπρόπυργος: Η εφαρμογή που αφαιρεί τα ρούχα μέσω τεχνητής νοημοσύνης 

Όπως έγινε γνωστό, ο 15χρονος συλληφθείς χρησιμοποιούσε την εφαρμογή Deepsukebe, η οποία επιτρέπει μέσω τεχνητής νοημοσύνης την αφαίρεση ρούχων από οποιαδήποτε φωτογραφία. 

Είδαν γυμνές τους φωτογραφίες στο διαδίκτυο

Η συγκεκριμένη εφαρμογή, με τη συνδρομή της artificial intelligence και μέσω ειδικών αλγορίθμων, «σκανάρει» τις φωτογραφίες, αντιλαμβάνεται το σχήμα και τις αναλογίες του γυμνού σώματος του εικονιζόμενου και τον… «γδύνει».

Κάθε μήνα, εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο, επισκέπτονται την εφαρμογή, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν αποθηκεύει τις ψεύτικες φωτογραφίες που δημιουργεί. Ο κάθε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί μια φωτογραφία κάθε δύο ώρες.

Ασπρόπυργος: Έστειλε τις φωτογραφίες σε συμμαθητές του

Ο μαθητής εφάρμοσε το λογισμικό σε δύο φωτογραφίες των 12χρονων κοριτσιών που έχουν προφίλ στο Instagram. Στη συνέχεια, αφού τους αφαίρεσε τα ρούχα, έστειλε τις φωτογραφίες σε ομαδική συνομιλία στο Instagram, στην οποία συμμετείχαν και τρεις συμμαθητές του. 

«Έκλεβε» φωτογραφίες γυναικών και τις ανέβαζε σε πορνογραφικές ιστοσελίδες

Τα κορίτσια ενημέρωσαν τους γονείς τους και εκείνοι προχώρησαν σε καταγγελία. 

Ο νεαρός κλήθηκε στο τμήμα, παραδέχθηκε τις πράξεις του και συνελήφθη. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Ανηλίκων, που διέταξε να αφεθεί ελεύθερος, αφού πρώτα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για προσβολή γενετήσιας ευπρέπειας και για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top