«Τα δίδυμα ήταν σαν νεκρά» - Συγκλονίζουν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη

Έβγαλαν την τελευταία στιγμή τα παιδιά από το αυτοκίνητο του πατέρα τους

Η υπόθεση στο Μελισσοχώρι της Θεσσαλονίκης, όπου ένας απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του, παρασύροντας στον θάνατο και τα δίδυμα παιδιά του -ηλικίας 2,5 ετών- , έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Ευτυχώς, χάρη στη γρήγορη επέμβαση της αστυνομίας το περιστατικό δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία. 

Θεσσαλονίκη: Tα πρώτα λόγια της μητέρας των διδύμων

Ο 62χρονος κατηγορύμενος κλειδώθηκε στο αμάξι με τα παιδιά κι άνοιξε τη μία από τις δύο φιάλες υγραερίου. Η εν διαστάσει σύζυγός του και μητέρα των παιδιών κάλεσε αμέσως την αστυνομία, η οποία έφτασε άμεσα.

Eικόνες από το εσωτερικό του σταθμευμένου αυτοκινήτου προέβαλε το Mega

Eικόνες από το εσωτερικό του σταθμευμένου αυτοκινήτου προέβαλε το Mega

Συγκλονιστικές είναι και οι μαρτυρίες των δύο αστυνομικών που επιχείρησαν στο σημείο. Περιέγραψαν τις αγωνιώδεις προσπάθειες τους να σπάσουν το παρμπρίζ, το ρίσκο που πήραν υπό τον φόβο να γίνει έκρηξη αλλά και τις ανατριχιαστικές εικόνες που αντίκρισαν.

«Οι στιγμές ήταν σοκαριστικές. Εμείς κληθήκαμε για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Φτάσαμε πολύ γρήγορα στο σημείο. Το σταθμευμένο όχημα μύριζε προπάνιο εξωτερικά», είπε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο αστυνομικός που έσωσε τα παιδιά.

Στον εισαγγελέα ο πατέρας που ήθελε να αυτοκτονήσει με τα παιδιά του

«Τα παιδάκια δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Ήταν δεμένα στα καθισματάκια τους. Ο οδηγός ήταν ημιλιπόθυμος. Οι πόρτες δεν άνοιγαν και ο οδηγός δεν αντιδρούσε», συνέχισε ο αστυνομικός Λάζαρος Ευαγγελίδης.

H μία από τις δύο φιάλες υγραερίου που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του ο κατηγορούμενος πατέρας - πηγή Mega

H μία από τις δύο φιάλες υγραερίου που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του ο κατηγορούμενος πατέρας - πηγή Mega

«Δε γνωρίζαμε αν ήταν ζωντανά. Ο πατέρας έδειχνε σημεία ζωής, ήταν ημιλιπόθυμος και είχε δίπλα του αναπτήρες και ανά πάσα στιγμή υπήρχε ενδεχόμενο έκρηξης», πρόσθεσε.

Η πρώτη μας σκέψη ήταν ότι τα παιδιά μπορεί να μην ήταν ζωντανά. Όταν τα πήραμε στα χέρια μας, παγώσαμε… ήταν το χειρότερο συναίσθημα από όλη την εμπειρία 

«Το παιδί που ήταν πίσω από τον πατέρα ήταν ακίνητο με ανοιχτά τα μάτια. Δεν περιγράφεται. Αυτή η εικόνα δε λέει να φύγει από το μυαλό μου», περιέγραψε ο δεύτερος αστυνομικός που επιχείρησε στο σημείο, Λ. Σαραβάς. 

Θεσσαλονίκη: Θα ανατίναζε το αυτοκίνητο με αναπτήρα

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο γιος του απόστρατου έφτασε επίσης στο σημείο και προσπάθησε να βοηθήσει, ενώ ήταν ο πρώτος που ρώτησε τον δράστη όταν τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο «γιατί το έκανε».

Θεσσαλονίκη: «Είχε βγάλει ένα σωληνάκι από τη μεριά του οδηγού για να διατηρήσει τις αισθήσεις του»

Σε δηλώσεις του στο Mega, o αστυνομικός Λάζαρος Ευαγγελίδης σημείωσε για τον κατηγορούμενο πατέρα πως είχε δίπλα του αναπτήρες και προσπαθούσε να διατηρήσει τις αισθήσεις του.

«Έπειτα διαπιστώσαμε ότι είχε βγάλει ένα σωληνάκι από τη μεριά του οδηγού για να διατηρήσει τις αισθήσεις του, μέχρι να πυροδοτήσει με τους αναπτήρες που είχε δίπλα του. Σπάσαμε το μπροστινό παρμπρίζ, με μια τσάπα που μας έδωσε η εν διαστάσει σύζυγός του και στη συνέχεια προσπαθήσαμε όσο πιο γρήγορα γινόταν να απασφαλίσουμε τις πόρτες», περιέγραψε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top