Δίκη Άλκη Καμπανού: «Αυτά που θα πω είναι πολύ σκληρά για μια μάνα»

Η κατάθεση της ιατροδικαστού – Αποχώρησαν οι γονείς του Άλκη

Οι πληροφορίες για την κατάθεση του αστυνομικού στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 13/2/23

Με την κατάθεση της ιατροδικαστού Λήδας Καλλιόπης Κοβάτση, η οποία διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του 19χρονου Άλκη Καμπανού συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για την άγρια δολοφονία του. 

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Ακούσαμε φωνές, βρισιές, βογκητά. Σοκαριστήκαμε»

Η ιατροδικαστής απέδωσε τον θάνατο του Άλκη σε συνδυασμό κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και τραυμάτων από αιχμηρά αντικείμενα στα κάτω άκρα. 

Η ιατροδικαστής που κατέθεσε στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού συνέστησε στους γονείς να αποχωρήσουν από την αίθουσα - Intimenews

Άλκης Καμπανός: «Είχε δύο κατάγματα στο κεφάλι κι εγκεφαλική αιμορραγία»

Πριν ξεκινήσει την κατάθεσή της η ιατροδικαστής σύστησε στους γονείς του Άλκη να αποχωρήσουν από τη δικαστική αίθουσα, καθώς όσα θα έλεγε θα ήταν πολύ σκληρά για τους ίδιους. 

Άλκης Καμπανός: Ένταση στη δίκη - Αποχώρησε από την αίθουσα ο πατέρας του

«Αυτά που θα πω είναι πολύ σκληρά. Δεν είναι για να τα ακούσει μια μάνα. Ως μητέρα, συμβουλεύω τους γονείς να βγουν εκτός αίθουσας», είπε και αμέσως η μητέρα και ο πατέρας του 19χρονου βγήκαν έξω από την αίθουσα.

Ο Άλκης Καμπανός, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, δε θα μπορούσε να γλιτώσει καθώς τα τραύματά του ήταν πάρα πολύ σοβαρά - Intimenews

Ο Άλκης Καμπανός, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, δε θα μπορούσε να γλιτώσει καθώς τα τραύματά του ήταν πάρα πολύ σοβαρά - Intimenews

«Ο Άλκης έφερε πολλαπλά τραύματα από νύσσοντα, τέμνοντα και θλώντα όργανα, στην κεφαλή, στα κάτω και άνω άκρα -αμυντικά. Στο κεφάλι, η εσωτερική εικόνα δεν συνάδει με την εξωτερική. Από έξω δεν φαινόταν ότι ήταν σοβαρή η κατάσταση. Μέσα διακρίναμε δύο κατάγματα και έντονο εγκεφαλικό οίδημα που επέφερε αιμορραγία. Προήλθαν από τα χτυπήματα. Το τραύμα από πίσω στο κεφάλι μπορεί να προκλήθηκε είτε από πτώση είτε από τα χτυπήματα. Κατά τη νεκροψία- νεκροτομή του 19χρονου, εντοπίστηκαν: ένα τραύμα στον δεξιό μηρό που προκλήθηκε από νύσσον και τέμνον όργανο- διαμέτρου ενός εκατοστού και βάθους 9 εκατοστών», κατέθεσε η ιατροδικατής.

Έδειξαν βίντεο από τη δολοφονία του Άλκη στη δίκη - Παρόντες οι γονείς του

Άλκης Καμπανός: «Ο Άλκης δε θα επιβίωνε»

Συνεχίζοντας την κατάθεσή της ανέφερε ότι ο 19χρονος «έχει τρώσει τη μηριαία αρτηρία και έχει προκαλέσει μαζική αιμορραγία», ανέφερε κι έδειξε σχετικές φωτογραφίες από τη σορό.

Ο Άλκης Καμπανός ήταν πολυτραυματίας και είχε δεχθεί χτυπήματα με ρόπαλα και μαχαίρια - Eurokinissi

Ο Άλκης Καμπανός ήταν πολυτραυματίας και είχε δεχθεί χτυπήματα με ρόπαλα και μαχαίρια - Eurokinissi

Ο Άλκης είχε δύο τραύματα στον αριστερό μηρό από νύσσον και τέμνον όργανο μήκους 4 εκατοστών. 

«Ήταν σαν σφαγείο» - Σοκάρει ο αστυνομικός που βρήκε πρώτος τον Άλκη

«Από μόνα τους δε θα μπορούσαν να επιφέρουν θάνατο. Το ένα είναι συμβατό με το μαχαίρι κάραμπιτ. Δεν μπορώ να αποκλείσω το άλλο να προήλθε από δρεπάνι. Δεν ήταν πλήρες τραύμα από δρεπάνι. Μόνο αν μπήκε λίγο η λάμα. Ιατρικά δεν μπορώ να απαντήσω για το ποιο τραύμα επέφερε το θάνατο. Ήταν πολυτραυματίας», συνέχισε η ιατροδικαστής.

Σε ερώτηση της προέδρου της έδρας αν ο Άλκης θα μπορούσε να επιβιώσει με έγκαιρη επέμβαση, η μάρτυρας απάντησε: 

Άλκης Καμπανός: Ο άγνωστος διάλογος μεταξύ των δραστών το μοιραίο βράδυ

«Ακόμη κι έξω από νοσοκομείο να γινόταν το περιστατικό δε θα επιβίωνε. Γιατί το τραύμα στο κεφάλι εξωτερικά δε φαινόταν ότι ήταν τόσο σοβαρό. Γι’ αυτό μίλησα για συνδυασμό τραυμάτων. Στο σώμα υπήρχαν τρία διαφορετικά τραύματα από τέμνοντα και νύσσοντα όργανα και δύο από διαφορετικά θλώντα όργανα».

Άλκης Καμπανός: Σε σοκ οι δύο φίλοι του που είχαν τραυματιστεί

Όσον αφορά στους δύο φίλους του Άλκη που τραυματίστηκαν η ιατροδικαστής είπε:

Συγκινεί ο αστυνομικός που στα χέρια του ξεψύχησε ο Άλκης Καμπανός

«Ο Δ.Κ. έφερε τραύμα μήκους 9 εκ. στον αριστερό γλουτό . Ήταν εκ των προτέρων συραμμένο. Υποβλήθηκε σε χειρουργείο για να σταματήσουν την αιμορραγία. Δεν ήταν γρατσούνισμα, ήταν βαθύ τραύμα. Ιατρικά είναι μια επικίνδυνη σωματική βλάβη. Δεν ξέρω αν δεν την αντιμετώπιζαν άμεσα τι θα γινόταν. Στο “Παπανικολάου”, κατά την επίσκεψη, τα παιδιά ήταν σε ψυχολογικό σοκ . Τους μιλούσα και κοιτούσαν στο ταβάνι. Μου πήρε ώρα να τους μαλακώσω».

Όσον αφορά στα τραύματα του Α.Β. είπε:

Δίκη: «Κοιτάξτε με, είμαι η μάνα του Άλκη. Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;»

«Είχε κακώσεις στο κεφάλι. Θλαστικά τραύματα. Μια αμυχή στον θώρακα και στα κάτω άκρα, δύο τραύματα βαθιά. Ένα τραύμα βαθύ στην αριστερή κνήμη και στο δεξί χέρι εκδορά και αμυχή. Ιατρικά είναι μια επικίνδυνη σωματική βλάβη. Τα τραύματα στην κεφαλή προκλήθηκαν από θλων όργανο. Στα κάτω άκρα από τέμνον και νύσσον. Πχ. μαχαίρι. Οι κακώσεις στα χέρια ήταν αμυντικές».

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να προσκομιστούν τα ρούχα που φορούσε ο Άλκης το μοιραίο βράδυ, κάτι που έγινε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top