Δίκη Άλκη Καμπανού: «Ακούσαμε φωνές, βρισιές, βογκητά. Σοκαριστήκαμε»

Η κατάθεση μάρτυρα που επέβαινε σε όχημα και περνούσε τυχαία από το σημείο

Οι πληροφορίες για την κατάθεση του αστυνομικού στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 13/2/23

Συνεχίζεται σήμερα για 9η μέρα η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, με την κατάθεση μάρτυρα που επέβαινε σε αυτοκίνητο και τυχαία περνούσε από το σημείο, τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης. Όπως περιέγραψε, ήταν στο αμάξι μαζί μ' έναν φίλο του, όταν η πορεία τους ανακόπηκε, από δύο αυτοκίνητα που σταμάτησαν μπροστά τους.

Ακούσαμε φωνές, βρισιές, βογκητά. Είδαμε άτομα να τρέχουν προς τα πίσω. Σοκαριστήκαμε. Καταλάβαμε ότι ήταν οπαδικό

«Ήμουν με το φίλο μου. Είχαμε πάει στην Τούμπα για φαγητό και επιστρέφαμε σπίτι. Έτυχε να περνάμε από κεί. Είδαμε τρία αμάξια: το ένα έστριψε αριστερά και τα άλλα δύο σταματήσανε μπροστά μας οπότε ακινητοποιηθήκαμε εκεί», ξεκίνησε την κατάθεση του ο 20χρονος, που καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεών του, συνέχισε λέγοντας ότι είδε 4 με 5 άτομα να βγαίνουν από τα δύο μπροστινά οχήματα. «Ξεκίνησαν να τρέχουν προς τα εκεί (σ.σ. σημείο φονικού). Ακούσαμε κάποιες φωνές, είπαμε θα μαλώσουν. Τους πιο πολλούς τους είδα με κουκούλες, 2-3 δεν είχαν, αλλά δεν είδα καθαρά πρόσωπα [...] Βρίζανε τον 'Aρη, βρίζανε τον ΠΑΟΚ, ο ένας τον άλλον» ανέφερε, τονίζοντας ότι υπέστη σοκ.

Άλκης Καμπανός: Ένταση στη δίκη - Αποχώρησε από την αίθουσα ο πατέρας του

Κληθείς να απαντήσει εάν είδε τι συνέβαινε στο σημείο του φονικού, είπε ότι δεν είχε καλή οπτική επαφή. Κατάθεσε ότι δύο άτομα «δεν ήταν ακριβώς στο συμβάν», αλλά κοντά στα δύο παραπάνω ακινητοποιημένα αυτοκίνητα «ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο».

Δίκη Άλκη: Η αντίφαση στην προανακριτική κατάθεση με τη σημερινή κατάθεση 

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι διέκρινε να ανοίγει το πορτ- μπαγκάζ του πρώτου αυτοκινήτου απ' όπου βγήκε «κάτι, σαν σίδερο, ξύλο- ήταν κάτι μακρύ», με την περιγραφή αυτή να έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε καταθέσει προανακριτικά στην αστυνομία, όταν η αναφορά για το πορτ - μπαγκάζ αφορούσε το δεύτερο όχημα. Αυτή η αντίφαση επισημάνθηκε και από την εισαγγελέα της έδρας, με τον μάρτυρα να αναφέρει πολλές φορές στην κατάθεσή του πως «δε θυμάται». 

Έδειξαν βίντεο από τη δολοφονία του Άλκη στη δίκη - Παρόντες οι γονείς του

Ο ίδιος ανέφερε ότι άκουσε για τον θάνατο του 'Αλκη την επόμενη μέρα κι όταν διαπίστωσαν με τον φίλο του ότι κυκλοφορούν βίντεο στο Διαδίκτυο που εμφανίζουν και το δικό τους αυτοκίνητο «φοβηθήκαμε μήπως μπλέξουμε και "μας πάρει και μας η μπάλα"», οπότε αποφάσισαν να παρουσιαστούν στην αστυνομία για κατάθεση. Η εξέτασή του συνεχίζεται, ενώ ανάμεσα στους μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν σήμερα είναι και ο φίλος του που οδηγούσε το αυτοκίνητο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top