Εύα Καϊλή: Η αδελφή της προσπαθεί να διαγράψει από τη ΜΚΟ τα ίχνη τους

Όταν ξέσπασε το Qatargate, η ELONtech προσπάθησε να γίνει αόρατη...

Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Politico για τις δράσεις της Μανταλένας Καϊλή / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Η αδελφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, επιχειρεί να σβήσει τα ίχνη τους από τη ΜΚΟ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico. 

Ο μη κερδοσκοπικός όμιλος MADE δραστηροποιούταν στον χώρο τεχνολογίας, με το αντικείμενο του να παρουσιάζει συνάφεια με το πορτφόλιο της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Το MADE Group  κέρδισε 105.172 ευρώ από το πιλοτικό πρόγραμμα EU Tenders, που είχε προωθήσει η Εύα Καϊλή στο Ευρωοινοβούλιο. Η Εύα Καϊλή, η πρώην αντιπρόεδρος, που συνελήφθη τον Δεκέμβριο κατηγορούμενη για διαφθορά, έδινε τακτικά το παρών σε εκδηλώσεις που οργάνωνε η μικρότερη αδερφή της, σύμφωνα με το ίδιο μέσο. 

Politico για αδελφές Καϊλή:«Οικογενειακή υπόθεση οι business κι η πολιτική»

Στις Βρυξέλλες, η Μανταλένα ήταν γνωστή ως εκτελεστική διευθύντρια του ELONtech, ενός «παρατηρητηρίου» τεχνολογιών, το οποίο διοργάνωνε εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων στο Κοινοβούλιο, με ομιλήτρια την Εύα Καϊλη. 

Όταν ξέσπασε το Qatargate, η ELONtech προσπάθησε να γίνει αόρατη, σβήνοντας όλες τις αναφορές στις αδερφές Καϊλή από τον ιστότοπό της και λέγοντας στους απλήρωτους συμβούλους της, ότι ήταν «υποχρεωμένη να περιορίσει τη λειτουργία της» λόγω «απρόβλεπτων συνθηκών».

Μανταλένα και Εύα Καϊλή/ φωτογραφία NDP

Μανταλένα και Εύα Καϊλή/ φωτογραφία NDP

Ίχνη των δραστηριοτήτων της ELONtech στις Βρυξέλλες, ωστόσο, διασώζονται στο LobbyFacts.eu, έναν ιστότοπο που διατηρεί δεδομένα από το Μητρώο Διαφάνειας της ΕΕ, το οποίο παρακολουθεί το lobbying στην Ευρώπη και από το οποίο η Μανταλένα Καϊλή ζήτησε πρόσφατα να σβήσει όλες τις σχετικές πληροφορίες από την ιστοσελίδα του.

«Ζητώ με το παρόν τη διαγραφή των δεδομένων που βρέθηκαν με το όνομα ELONTECH-το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Νέων Τεχνολογιών του Ευρωπαϊκού Δικαίου, του οποίου είμαι συνιδρύτρια», έγραψε η Μανταλένα σε ένα email στις 30 Δεκεμβρίου στο LobbyFacts.eu, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του Politico. 

Εύα Καϊλή: Στο «μικροσκόπιο» η ΜΚΟ της αδελφής της, Μανταλένας

Η Vicky Cann, μία από τις ακτιβίστριες που διαχειρίζεται το LobbyFacts.eu είπε στο Politico ότι η Kαϊλή έστειλε πολλά email ζητώντας να αφαιρεθούν οι πληροφορίες της ELONtech. Η Cann πρόσθεσε ότι όλα τα δεδομένα έχουν ληφθεί «από το Μητρώο Διαφάνειας για το λόμπι της ΕΕ, επομένως όλες οι πληροφορίες που δείχνουμε προέρχονταν από εκεί και είχαν δηλωθεί από τον ίδιο που τα είχε καταχωρήσει».

Πράγματι, η ELONtech εμφανίζεται σε αρχειοθετημένα δεδομένα από το Μητρώο Διαφάνειας, τα οποία δείχνουν ότι η «μη κυβερνητική οργάνωση» καταχωρήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2020. Η Καν είπε ότι η ELONtech φαινόταν να παρέμεινε στο μητρώο μέχρι τον Μάιο του 2022 προτού αφαιρεθεί.

Εύα Καϊλή: Όταν μιλούσε για τους γονείς και την αδελφή της - Φωτογραφίες

Σε ένα email, η Γραμματεία του Μητρώου Διαφάνειας είπε στο Politico ότι η ELONtech καταργήθηκε αυτόματα τον Μάιο του 2022 λόγω «αδυναμίας της να μεταφέρει και να ενημερώσει τα δεδομένα της σύμφωνα με τις προδιαγραφές της  νέας διοργανικής συμφωνίας», η οποία εισήγαγε αυστηρότερους κανόνες». Το LobbyFacts.eu αναφέρει ότι η ELONtech παρείχε «Συμβολή στο Παρατηρητήριο Blockchain της ΕΕ», χωρίς να διευκρινίζει ποια θα μπορούσε να ήταν αυτή η συνεισφορά.

Σε email του στο Politico, ο δικηγόρος της Μανταλένας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, τόνισε ότι «η ELONtech δεν είχε καμία ανάμειξη με την ανάπτυξη του Παρατηρητηρίου Blockchain της ΕΕ ή συνεισφορά σε κανένα σημείο». Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε επίσης ότι η ELONtech «δεν είχε νομική οντότητα», «δεν έλαβε ποτέ ευρωπαϊκή χρηματοδότηση» και «δεν είχε καμία σχέση με υπηρεσίες λόμπι». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top