Politico για αδελφές Καϊλή:«Οικογενειακή υπόθεση οι business κι η πολιτική»

Τα μεγάλα ποσά που έλαβε η οργάνωση της Μανταλένας με τη στήριξη της Εύας

Στο μικροσκόπιο η ΜΚΟ της αδελφής της Εύας Καϊλή, Μανταλένας - Βίντεο από STAR

Την ώρα που οι αποκαλύψεις με φόντο το σκάνδαλο του Qatargate συνεχίζονται, το Politico σε δημοσίευμα του κάνει εκτενή αναφορά στην Εύα Καϊλή και την αδελφή της, Μανταλένα. Στο πώς οι αδελφές Καϊλή έκαναν πολιτική και business περιγράφεται στο δημοσίευμα στο οποίο γίνεται αναφορά για «οικογενειακή υπόθεση».

Εύα Καϊλή: Σε εξέλιξη η ακροαματική διαδικασία - Έφτασαν οι δικηγόροι της

Πιο συγκεκριμένα, στο Politico γίνεται λόγος για πολιτική που είναι οικογενειακή υπόθεση για την ευρωβουλευτή που σήμερα απολογείται ενώπιον του ανακριτή στις Βρυξέλλες και κρίνεται το αν θα παραμείνει στη φυλακή ή θα αφεθεί ελεύθερη.

Η Μανταλένα Καϊλή ήταν το πρώτο άτομο που υπερασπίστηκε με πάθος την αδελφή του όταν συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα που αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αυτό από μόνο του δεν προκαλεί έκπληξη, αλλά οι δεσμοί των δύο γυναικών φαίνεται να ξεπερνούν την απλή αδελφική αλληλεγγύη».

 

Εύα και Μανταλένα Καϊλή σε κοινή τους εμφάνιση / NDP

Την ώρα που η Εύα Καϊλή ανέβαινε συνεχώς στην πολιτική σκηνή και μεσουρανούσε, η οργάνωση της αδερφής της, Μανταλένας, Made Group δρούσε στο προσκήνιο, σύμφωνα με το περιοδικό, το οποίο αναφέρει ότι οι δραστηριότητες της οργάνωσης διασταυρώθηκαν με τα πολιτικά συμφέροντα της ευρωβουλευτού σε πολλά επίπεδα, όπως στην επιστήμη και την τεχνολογία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι όταν η Εύα Καϊλή επικεντρωνόταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε πεδία όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη και το blockchain, η οργάνωση της Μανταλένας δημιούργησε το 2018 μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, την ELONtech, η οποία επικεντρωνόταν επίσης σε αυτά τα θέματα. 

«Τα μεγάλα ποσά που έχει λάβει η Made Group»

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά στα μεγάλα ποσά που έχει λάβει η οργάνωση Made Group. «Η μητρική της οργάνωση Made Group δεν έχει δημοσιεύσει οικονομικά στοιχεία, αλλά σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ έχει λάβει μεγάλα ποσά κοινοτικής χρηματοδότησης για τα έργα της, στα οποία η Εύα Καϊλή προσέφερε υποστήριξη», ανέφερε το περιοδικό.

Εύα Καϊλή: Ερευνάται ο ρόλος της στην επιτροπή για τις παρακολουθήσεις

«Ο ιστότοπος της ELONtech τέθηκε εκτός σύνδεσης στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές ήταν ξανά στο διαδίκτυο, αλλά με όλα τα ονόματα των υπαλλήλων να έχουν αφαιρεθεί. Η πιο πρόσφατη εκδήλωση της ELONtech, που πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ήταν η Στρογγυλή Τράπεζα της Αθήνας για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με οικοδέσποινα την Εύα Καϊλή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», σημειώνει σε άλλο σημείο το δημοσίευμα.

Εύα Καϊλή: «Μαζορέτα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

«Oι προσπάθειες της Εύας Καϊλή ως μαζορέτας του κοινοβουλίου για το blockchain κορυφώθηκαν με την επιτυχή παρουσίαση ενός ψηφίσματος για την τεχνολογία blockchain τον Οκτώβριο του 2018», υπογραμμίζει το Politico, το οποίο σε άλλο σημείο αναφέρει ότι η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μέλλον της επιστήμης και της τεχνολογίας (STOA), στην οποία προέδρευε τότε η Εύα Καϊλή, εγκαινίασε το Κέντρο της για την Τεχνητή Νοημοσύνη τον Δεκέμβριο του 2019.

Ομολογία Τζόρτζι: Οι πληρωμές γίνονταν με κωδικούς «γραβάτες» και «ρούχα»

«Η ELONtech ήταν ένας χρήσιμος σύμμαχος για τέτοιους σκοπούς, με τις δύο αδελφές να συμμετέχουν πλήρως, όπως και το κοινοβουλευτικό επιτελείο της Εύας Καϊλή. Η Μανταλένα Καϊλή διετέλεσε διευθύνουσα σύμβουλος της ELONtech και η Εύα Καϊλή ήταν σύμβουλος.», περιγράφει το δημοσίευμα. 

Η απάντηση της Μανταλένας Καϊλή στο Politico 

Τα ονόματα των στελεχών και των συμβούλων από τον ιστότοπο της ELONtech αφαιρέθηκαν για να διατηρηθεί η «διακριτικότητα» των συμβούλων και των εθελοντών του οργανισμού, είπε η Μανταλένα Καϊλή στο Politico, ενώ ερωτηθείσα γιατί διέγραψε και το όνομά της, είπε ότι «δεν ήταν μυστικό» ότι διευθύνει την ELONtech.

«Μαραθώνιοι για... ψώνια στην Αθήνα»

Στο δέσιμο των δύο αδελφών γίνεται ιδιαίτερη αναφορά από το περιοδικό Politico, που αναφέρεται στις αναρτήσεις τους στα social media όπου αποθέωναν η μία την άλλη, αλλά και στους μαραθώνιους για… ψώνια στην Αθήνα. 

Qatargate: Αντίστροφή μέτρηση για την Καϊλή - Άρχισε να μιλάει ο Παντσέρι

Μάλιστα, η Μανταλένα Καϊλή ανέφερε στο Politico ότι εργαζόταν για την Εύα Καϊλή «ως βοηθός με έδρα την Αθήνα», ενώ ήταν εγγεγραμμένη στην Ελλάδα με συγκεκριμένο συμβόλαιο που όπως εξήγησε «επιτρεπόταν για ευρωβουλευτές». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top