Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή - Το απόγευμα η απόφαση των δικαστών

Μία ώρα έδινε εξηγήσεις η ευρωβουλευτής

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή - Βίντεο από Αλήθειες με τη Ζήνα

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση της Εύας Καϊλή η οποία κράτησε περίπου μία ώρα, παρουσία των δικηγόρων της. Θα αποφασίσει η βελγική δικαιοσύνη αν θα παραταθεί ή όχι η προφυλάκισή της για το Qatargate. Έξω από το δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών υπάρχει πλήθος δημοσιογραφών. Οι δικηγόροι της είχαν καταφάτασει στην ειδική αίθουσα φορώντας τις χαρακτηριστικές τηβέννους. Η ακροαματική διαδικασία ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

«Η Εύα γνώριζε - Μου ζητούσε να σταματήσω γιατί την έβαζα σε κίνδυνο»

Για να αφεθεί ελεύθερη ύπο όρους η ευρωβουλευτής, θα πρέπει να αποδειχθεί πως δεν είναι ύποπτη φυγής αλλά και πως δε θα υπάρξει ζήτημα καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων. Η απόφαση των δικαστών θα ανακοινωθεί το απόγευμα.

Σε βάρος της Εύας Καϊλή διενεργείται έρευνα για διαφθορά στην οποία ενέχεται το Κατάρ, υπόθεση που οδήγησε στην απαλλαγή της από τα καθήκοντα της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Το πολύκροτο σκάνδαλο συντάραξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προκάλεσε εντάσεις στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Κατάρ. Η κυρία Καϊλή κατηγορείται πως ήταν μέρος της τετράδας των υπόπτων που έχουν προφυλακιστεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για «διαφθορά», ότι ανήκαν «σε εγκληματική οργάνωση», προχώρησαν σε «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Τη 14η Δεκεμβρίου η βελγική δικαιοσύνη διέταξε να παραμείνουν προφυλακισμένοι ο Φραντσέσκο Τζόρτζι -ο σύντροφος της Εύας Καϊλή- και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται πρόσωπο-κλειδί της υπόθεσης.

Η Εύα Καϊλή είναι σε δύσκολη θέση και νιώθει προδομένη από το σύντροφό της  όπως είπε, τουλάχιστον, ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος που τη συνάντησε στις φυλακές Χάρεν, χθες.

Οι συνήγοροι Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Αντρέ Ριζόπουλος και δύο ακόμα συνεργάτες τους επί τέσσερις ώρες προετοίμαζαν την κατηγορούμενη ευρωβουλευτή για τη σημερινή κρίσιμη ημέρα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, ο εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ,  θα διαβάσει το βαρύ κατηγορητήριο και ο ανακριτής  θα ανακοινώσει τα στοιχεία της έρευνας που έχει γίνει.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι δε γνώριζε για τις δραστηριότητες του συντρόφου της και ότι ακολουθούσε τη γραμμή της ΕΕ, ενώ δε χρηματίστηκε ποτέ. Θα δηλώσει αθώα σε σχέση με το Qatargate και θα τονίσει ότι είνα μητέρα ενός παιδιού δύο ετών. 

Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της»

Στη συνέχεια η Εύα Καϊλή θα πάρει τον λόγο για όσα την κατηγορούν ενώ οι δικηγόροι της θα επιχειρηματολογήσουν για να μην επιστρέψει στη φυλακή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top