«Η Εύα γνώριζε - Μου ζητούσε να σταματήσω γιατί την έβαζα σε κίνδυνο»

Οι αντιφάσεις στους ισχυρισμούς Καϊλή - Τζόρτζι

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την Εύα Καϊλή, καθώς αύριο το πρωί, στις 10 ώρα Ελλάδας, κρίνεται η τύχη της ενώπιον των Βέλγων δικαστών. Η κ. Καϊλή είναι σε δύσκολη θέση και νιώθει προδομένη από τον σύντροφό της, όπως είπε τουλάχιστον ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος που τη συνάντησε στις φυλακές του Χάρεν. Την ίδια ώρα φαίνεται να υπάρχουν αντιφάσεις στους ισχυρισμούς του ζεύγους  Καϊλή - Τζόρτζι.

Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της»

Το πρωί της Πέμπτης, η Εύα Καϊλή θα μπει με τους δικηγόρους της στο γραφείο του Βέλγου δικαστή. Απέναντί της θα καθίσουν άλλοι δύο δικαστικοί λειτουργοί.

Ο επικεφαλής της έρευνας, ο εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ,  θα διαβάσει το βαρύ κατηγορητήριο και ο ανακριτής θα ανακοινώσει τα στοιχεία της έρευνας που έχει γίνει. Στη συνέχεια η Εύα Καϊλή θα πάρει τον λόγο για όσα την κατηγορούν. Οι δικηγόροι της θα επιχειρηματολογήσουν για να μη βρεθεί και πάλι στη φυλακή.

Η Εύα Καϊλή θα μπει στο γραφείο του Βέλγου δικαστή  διαχωρίζοντας πλήρως τη θεση της από τον σύντροφο της και με έναν βασικό ισχυρισμό: «Δε γνώριζα και δε συμμετείχα στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός μου». 

Ομολογία Τζόρτζι: Οι πληρωμές γίνονταν με κωδικούς «γραβάτες» και «ρούχα»

Οι αντιφάσεις στους ισχυρισμούς Καϊλή - Τζόρτζι

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ωστόσο, και στις τρεις καταθέσεις του ισχυρίζεται ότι γνώριζε για τα χρήματα.

«Η Εύα γνώριζε για τα χρήματα και την προέλευση, αλλά δεν είναι μέλος του δικτύου. Μου είχε ζητήσει πολλές φορές να σταματήσω αφού την έβαζα σε κίνδυνο. Συνειδητοποίησα ότι η επιχείρηση μεγάλωνε σε σημασία, ότι γινόταν μη διαχειρίσιμη, ότι το σύστημα ήταν ανθυγιεινό» φέρεται να είπε.

Οι αντιφάσεις στους ισχυρισμούς Καϊλή - Τζόρτζι

Οι αντιφάσεις στους ισχυρισμούς Καϊλή - Τζόρτζι

Στην κατάθεσή του ο Τζόρτζι έδωσε ονόματα και στοιχεία ακόμα και για τα ταξίδια που τους έταζαν με το αζημίωτο φυσικά...

«Τον Δεκέμβριο ο Atmoun (σ.σ Μαροκινός διπλωμάτης)  ήθελε να δώσει σε εμένα, τον Παντσέρι και τις αντίστοιχες οικογένειες ένα ταξίδι στο Μαρακές. Δίστασα λίγο στην αρχή, μετά είπα ναι. Είχαμε μιλήσει και για την αδερφή και τον κουνιάδο της Εύας, στο τέλος δεν δέχτηκαν» είπε ο Τζόρτζι.

Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της»

Ποιο είναι το παρασκήνιο της συνάντησης της Eύας Καϊλή με τους δύο δικηγόρους της / Δείτε το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας Μαρίας Ψαρά στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top