Ομολογία Τζόρτζι: Οι πληρωμές γίνονταν με κωδικούς «γραβάτες» και «ρούχα»

Πώς έφτασαν στον Παντσέρι οι αρχές

 Η Εύα Καϊλή αναμένεται να βρεθεί αύριο (22.12.2022) ενώπιον του προδικαστικού τμήματος για την υπόθεση του QatarGate

Σε νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο QatarGate προχώρησε η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.

Επικαλούμενη τις καταθέσεις του συντρόφου της Εύας Καϊλή Φραντσέσκο Τζόρτζι, η ιταλική εφημερίδα κάνει λόγο για χρήματα, τα οποία έφταναν από το Κατάρ και το Μαρόκο, με μεθόδους παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών.

Αποκάλυψη Star: Παρούσα στη σύλληψη Τζόρτζι η Εύα Καϊλή

Qatargate: Αντίστροφή μέτρηση για την Καϊλή - Άρχισε να μιλάει ο Παντσέρι

Το δημοσίευμα αναφέρει συναντήσεις στο Παρίσι, όπου οι λέξεις «γραβάτες» και «ρούχα» ήταν κωδικοποιημένες ονομασίες για τις δεσμίδες χρημάτων, τις στενές επαφές με το Μαρόκο και το Κατάρ αλλά και ένα «συμβόλαιο» με τη Μαυριτανία.

Δημητρακόπουλος: «Η Εύα Καϊλή δε γνώριζε για τα όσα κατηγορείται ο Τζόρτζι»

Υπέρ του Μαρόκου ήταν και ο ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτζολίνο, ο οποίος αντικατέστησε τον Παντσέρι και πλέον είναι σε διαθεσιμότητα.

«Μέσω του πρεσβευτή στην Πολωνία Αμπντεραχίμ Άτμο, ο οποίος έφερνε χρήματα κάθε τόσο, αλλά όχι σε τακτική βάση», δήλωσε στις Αρχές ο Τζόρτζι, περιγράφοντας ένα αντίστοιχο σύστημα και στην Περίπτωση του Μαρόκου.

«Η Εύα Καϊλή δεν ομολόγησε» - Διαψεύδει τη Le Soir ο δικηγόρος της

«Πρόκειται για ποσά μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Υπολογίζω το συνολικό ποσό σε 50.000 ευρώ. Ερχόταν στις Βρυξέλλες ή πηγαίναμε στο Παρίσι, στο διαμέρισμά του. Όταν πηγαίναμε να πάρουμε χρήματα, λέγαμε ότι πηγαίναμε να πάρουμε γραβάτες ή ρούχα», αποκάλυψε.

Σύμφωνα με την Il Fatto Quotidiano, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι αποφάσισε να μιλήσει επειδή προφανώς δεν μπορούσε να αρνηθεί όλα όσα γνώριζαν ήδη οι μυστικές υπηρεσίες γι’ τον ίδιο και τον ευρωβουλευτή και ιδρυτή της ΜΚΟ «Fight Impunity» Αντόνιο Παντσέρι, καθώς τους παρακολουθούσαν επί μήνες. 

Qatargate: «Μιλάνε» τα κινητά και οι υπολογιστές

Η ιταλική εφημερίδα αναφέρει, επίσης, πως ο σύντροφος της Εύας Καϊλή μίλησε, αποκαλύπτοντας πως όσον αφορά το Κατάρ, υπήρχε ο «Αλγερινός» (κάποιος με το όνομα Boudjellal) ο οποίος τον έφερε σε επαφή με έναν Παλαιστίνιο στην Τουρκία, και αυτόςμε τη σειρά του τον έφερε σε επαφή με ένα άλλο άτομο στο Βέλγιο. Αυτή ήταν η διαδρομή που έκαναν τα μετρητά μέχρι να φτάσουν στους τελικούς αποδέκτες, Τζόρτζι και Παντσέρι.

Οι δυο τους μιλούσαν πάντα κωδικοποιημένα για το θέμα αυτό, ενώ ο Τζόρτζι φρόντιζε να μην αφήνει ίχνη, διαγράφοντας αριθμούς επαφών από το κινητό του τηλέφωνο.

Πώς οι αρχές έφτασαν στον Παντσέρι

Το παρασκήνιο γύρω από την έρευνα των βελγικών αρχών για να εξαρθρώσουν το κύκλωμα αποκαλύπτει, εξάλλου, η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Εύα Καϊλή: «Ήταν έτοιμη πριν τη σύλληψη» - Γάλα και μπιμπερό στη βαλίτσα

H έρευνα των βελγικών μυστικών υπηρεσιών ξεκίνησε την άνοιξη και κορυφώθηκε στις 26 Απριλίου με την εισβολή στο σπίτι του Παντσέρι, όπου καταμετρήθηκαν 700.000 ευρώ, φωτογραφήθηκε ο χώρος και εγκαταστάθηκαν κοριοί και κάμερες.

Από τότε ξεκίνησε η παρακολούθησή του και η καταγραφή όλων των ύποπτων επαφών και δοσοληψιών, που είχε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top