Qatargate: Αντίστροφή μέτρηση για την Καϊλή - Άρχισε να μιλάει ο Παντσέρι

Στον ανακριτή για να απολογηθεί η ευρωβουλευτής την Πέμπτη

Αύριο η απολογία της Εύας Καϊλή - Βίντεο από το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star (21/12)

Ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί οδηγείται, αύριο το πρωί στις 10:00 (ώρα Ελλάδος), η Εύα Καϊλή, με φόντο το σκάνδαλο του Qatargate κι ενώ οι αποκαλύψεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση είναι καταιγιστικές. Η τύχη της ευρωβουλευτού κρίνεται αύριο στο Παλέ ντε λα Ζουστίς, καθώς πρόκειται να αποφασιστεί εάν θα παραμείνει στη φυλακή ή εάν θα αφεθεί ελεύθερη.

«Η Εύα Καϊλή δεν ομολόγησε» - Διαψεύδει τη Le Soir ο δικηγόρος της

Υπογραμμίζεται ότι σήμερα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος έχει ήδη τονίσει ότι η ευρωβουλευτής δεν είχε γνώση ούτε συμμετοχή στις πράξεις για τις οποίες είναι κατηγορούμενος ο σύντροφος της, Φραντσέσκο Τζόρτζι. 

Qatargate: Ενώπιον της δικαιοσύνης η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι

Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα του βελγικού και ιταλικού τύπου αναφέρουν ότι αμέσως μετά τη σύλληψη του συντρόφου της, η Εύα Καϊλή βρέθηκε σε πανικό κι επιχείρησε να ειδοποιήσει τον «εγκέφαλο» του κυκλώματος, Αντόνιο Παντσέρι, και δύο ακόμα ευρωβουλευτές, ενώ επικοινώνησε και με τον πατέρα της προκειμένου να εξαφανίσει τα μετρητά, με τους συνηγόρους της να αναφέρονται σε μεροληπτική ερμηνεία των καταθέσεων.

Άρχισε να «κελαηδάει» ο Παντσέρι

Πάντως, ο Παντσέρι φέρεται να συνεργάζεται με την αστυνομία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Fatto, έχει εμπλέξει τους ευρωβουλευτές Αντρέα Κοτσολίνο και Μαρκ Ταραμπέλα, αλλά δήλωσε ότι ο επικεφαλής του συνδικάτου Λούκα Βιζεντίνι και ο Νικολο Φίγκα- Ταλαμάνκα, γενικός γραμματέας μιας ομάδας εκστρατείας για το κράτος δικαίου, δεν εμπλέκονται. Η Il Fatto αναφέρει ότι ο Παντσέρι παραδέχτηκε ότι ήταν στο μισθολόγιο του Μαρόκου και του Κατάρ από το 2019, εργαζόμενος κατά των ψηφισμάτων που ήταν αντίθετα με τα συμφέροντα των χωρών. 

Ποιες θα είναι οι αποφάσεις της βελγικής δικαιοσύνης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι Καϊλή και Τζόρτζι υποβλήθηκαν σε νέο γύρο ανακρίσεων, χθες Τρίτη, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο αν ήταν μαζί ή όχι. Λέγεται ότι οι βελγικές αρχές έχουν ζητήσει από την ευρωβουλευτή να συνεργαστεί. 

Le Soir: Η Καϊλή ομολόγησε για τον πατέρα της και τη βαλίτσα με τα χρήματα

Ακόμα, πληροφορίες που επικαλείται οι ΕΡΤ, αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Εύα Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς ή χωρίς όρους, δεδομένου ότι ο σύντροφός της πήρε την ευθύνη πάνω του. Πάντως, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας εντός μιας ημέρας μπορεί να ασκήσει έφεση και να ανατρέψει την πρώτη απόφαση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top