Qatargate: Ενώπιον της δικαιοσύνης η σύζυγος και η κόρη του Παντσέρι

Η χλιδάτη ζωή κι οι φάκελοι του Άγιου Βασίλη με...το μαύρο χρήμα

Με κρυμμένο το πρόσωπο της πέρασε το...μπλόκο των δημοσιογράφων, η σύζυγος Παντζέρι - Βίντεο από STAR

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για την Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, τη σύζυγο του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας της Μπρέσια έκανε δεκτό το αίτημα των βελγικών αρχών για την έκδοση της, με φόντο το σκάνδαλο του Qatar Gate. Πάντως, οι συνήγοροι υπεράσπισης αναμένεται να προσφύγουν κατά της απόφασης.

Κεφαλογιάννη για Qatargate: Ο πολιτικός πρέπει να υπηρετεί αρχές και αξίες

Το ιταλικό Rai 3 καλύπτει εκτενώς τα γεγονότα και ανέφερε σε χθεσινό ρεπορτάζ ότι σήμερα είναι η σειρά της κόρης Σίλβια να περάσει το δικαστικό κατώφλι.

Ωστόσο, δικαστής στην πόλη Μπρέσια, ο οποίος έπρεπε σήμερα να αποφανθεί για το αίτημα έκδοσης της κόρης του Αντόνιο Παντσέρι που έχουν υποβάλει οι βελγικές αρχές, αποφάσισε να ορίσει νέα ακροαματική συνεδρίαση στις 3 Ιανουαρίου, ώστε στο μεταξύ να εξακριβωθεί αν στις φυλακές του Βελγίου τυγχάνουν σεβασμού οι αρχές της ευρωπαϊκής σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εξάλλου, σύμφωνα με δήλωση των συνηγόρων της κόρης και της συζύγου του Παντσέρι, πρόκειται να προσφύγουν στο ιταλικό Ανώτατο Δικαστήριο κατά της χθεσινής απόφασης για έκδοση της Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, συζύγου του Παντσέρι.

Η έρευνα δείχνει ότι οι δυο γυναίκες είχαν πλήρη επίγνωση των δραστηριοτήτων του Παντσέρι. Μάλιστα η σύζυγός του πρώην ευρωβουλετή, του είπε να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στο Βέλγιο ενώ επέμενε ότι δεν ήθελε να κάνει επιχειρήσεις χωρίς εκείνη να μπορεί να τις ελέγξει.  

Πάρος: Εξοxικό με πισίνα & ξενώνες είχε στα «σκαριά» η Εύα Καϊλή

«Οι δικαστές τις κατηγορούν για συνενοχή σε διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος με τον σύζυγο, ακόμα και αν στο σπίτι στο Καλούσκο ντ’ Άντα στο Μπέργκαμο η οικονομική αστυνομία βρήκε 17.000 ευρώ μετρητά.», αναφέρει το Rai 3.

Αντόνιο Παντσέρι 
Μοιάζουμε με τη συμμορία των έντεκα

Οι φάκελοι είχαν τη στάμπα του Αγίου Βασίλη  και ο Παντσέρι σχολίαζε χαριτολογώντας: «Μοιάζουμε με τη συμμορία των έντεκα», σύμφωνα με τη La Repubblica. «Στις 10 Οκτωβρίου ο Αντόνιο Παντσέρι θα παρέδιδε στο συνδικαλιστή Λούκα Βινσεντινι τρεις φακέλους που περιείχαν συνολικά 50.000 ευρώ, ήταν δωρεές για την προεκλογική του εκστρατεία (...) Yπάρχουν κάποιες θεμιτές αμφιβολίες.», σημειώνει σε άλλο σημείο το Rai 3. 

Η χλιδάτη ζωή του Παντσέρι

Ο Ιταλός ενορχηστρωτής του Qatar Gate απολάμβανε χλιδάτη ζωή και ακριβά δώρα, όπως πανάκριβα ρολόγια, διακοπές σε ένα υπερπολυτελές σπίτι στο βουνό και ταξίδια πολλών χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα, ο Παντσέρι είχε διαμορφώσει το σπίτι του σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Μαρακές, ένα από τα πιο όμορφα στον κόσμο και καλούσε συνάδελφους του από το ευρωκοινοβούλιο και βοηθούς.

Εύα Καϊλή: Τα ακίνητα στην Αθήνα και η real estate εταιρία στο Κολωνάκι

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο πρώην ευρωβουλευτής κι οι φίλοι του βρέθηκαν σε θέρετρο στο Ομάν, ωστόσο δεν είναι σαφές ποιος πλήρωσε τον...λογαριασμό. Ειρωνεία, πάντως, αποτελεί το γεγονός ότι πέρυσι στην Ελλάδα, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, ο ασχολήθηκε με την απονομή Δικαιοσύνης.

Το Κατάρ απειλεί να κόψει την πώληση LNG

Μετα από το σκάνδαλο που συντάραξε συθέμελα τις Βρυξέλλες, το Κατάρ απειλεί να κόψει την πώληση LNG στην Ευρώπη, διαψεύδοντας τις δωροδοκίες Ευρωπαίων αξιωματούχων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top