Κεφαλογιάννη για Qatargate: Ο πολιτικός πρέπει να υπηρετεί αρχές και αξίες

«Η υπόθεση προκαλεί αρνητική εικόνα στο εξωτερικό»

Την βουλευτή Α' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη φιλοξένησε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» σε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη για την πολιτική, τα φαινόμενα έμφυλης βίας και την υποχρέωση της πολιτείας έναντι των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη. Για το «καυτό» θέμα της υπόθεσης της Εύας Καϊλή, η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι είναι ένα ζήτημα που, δυστυχώς, προξενεί ζημιά στην εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ τόνισε πως ο πολιτικός θα πρέπει σε όλες τις περιστάσεις να διατηρεί την ακεραιότητά του, τις αρχές και τις αξίες του.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το μυστικό της σχέσης της με τον Μίνω Μάτσα

Το θέμα που έχει ανακύψει με την Εύα Καϊλή, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλο τον κόσμο διότι έχει να κάνει με την εκπροσώπησή μας στην Ευρώπη, τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Όλγα Κεφαλογιάννη

Η ακεραιότητα δε του πολιτικού, δεν έχει να κάνει με το πόσα χρήματα ή ανταλλάγματα μπορεί να του προσφερθούν για να παρακάμψει τις αρχές του.

Ο πολιτικός πρέπει να έχει την ακεραιότητά του και να υπηρετεί αρχές, αξίες και κυρίως το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό.

Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες στις ερχόμενες εκλογές να επιβραβεύσουν «εκείνους τους πολιτικούς που έχουν άποψη και λόγο, και ταυτόχρονα κρατούν ψηλά τις αξίες τους». Με αυτόν τον τρόπο, το εκλογικό σώμα θα στείλει το μήνυμά του για το είδος των πολιτικών που θέλει να τον εκπροσωπούν, επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ. 

Καϊλή – Τζόρτζι: «Το χρυσό ζευγάρι του ευρωκοινοβουλίου»

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Mας αιφνιδίασε η είδηση για την Εύα Καϊλή»

«Δεν το κρύβω ότι μας αιφνιδίασε όλους η είδηση» είπε για την υπόθεση της Εύας Καϊλή και το Qatargate. «Προσωπικά νιώθω μια απογοήτευση γιατί όλο αυτό δε βοηθάει καθόλου να φέρουμε τους νέους κοντά στην πολιτική και να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να ασχοληθούν με τα κοινά», συμπλήρωσε.

Όλγα Κεφαλογιάννη

«Mας αιφνιδίασε η είδηση για την Εύα Καϊλή, προσωπικά νιώθω απογοήτευση», είπε η κ. Κεφαλογιάννη / «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Επιπλέον όλες αυτές οι εξελίξεις επιφέρουν «μια πολύ αρνητική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό», είπε η κ. Κεφαλογιάννη. Κι αυτό συμβαίνει την ώρα που «η κυβέρνηση είχε χτίσει μια πολύ καλή εικόνα προς τα έξω», είπε η κ. Κεφαλογιάννη. «Δυστυχώς όλα αυτά μας πηγαίνουν πίσω», υποστήριξε.

Ερωτηθείσα σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να έπαιξε ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι στην υπόθεση και κατά πόσο μπορεί να επηρέασε την πρώην ευρωβουλευτή, η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως δε μπορεί να δεχθεί ότι μια πολιτικός που σέβεται τις αρχές της μπορεί να παρασύρεται απο οποιονδήποτε, είτε αυτός είναι ο σύντροφός της είτε κάποιος άλλος.

Κεφαλογιάννη: Στόχος η ένταξη και όχι η ιδρυματοποίηση των παιδιών

Εξ αφορμής του ζητήματος που έχει ανακύψει με την «Κιβωτό του Κόσμου» η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στα παιδιά που φιλοξενούνται σε δομές.

Όπως είπε, επειδή η πολιτεία δεν έχει επαρκείς δομές για τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, έρχονται τα ιδρύματα και η ιδιωτική πρωτοβουλία να υποκαταστήσουν σε ένα βαθμό το κράτος στην υποχρέωση που έχει για τη φροντίδα των παιδιών αυτών.

Σε αυτό το σημείο, στάθηκε στην ανάγκη να γίνουν «πολυ πιο σοβαροί και ενδελεχείς έλεγχοι», ενώ στόχος της πολιτείας πρέπει να είναι η ένταξη και όχι η ιδρυματοποίηση των παιδιών.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη για την έμφυλη βία και τη θέση των γυναικών στην ελληνική κοινωνία

Η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στη θέση της γυναίκας και τα στερεότυπα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στο φαινόμενο της έμφυλης βίας που, δυστυχώς, όπως φανερώνουν τα στοιχεία, εντάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το μήνυμα που θέλησε να περάσει, είναι ότι οι γυναίκες θα πρέπει να ξεπεράσουν την επιφυλακτικότητα και τον φόβο και να απευθύνονται στις δομές της Πολιτείας για να λαμβάνουν υποστήριξη και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα.

Το φαινόμενο, κατά κύριο λόγο, οφείλεται στα «κυρίαρχα κοινωνικά στερεότυπα» και σε αρνητικά πρότυπα που έχουν μεταδώσει κάποιες οικογένειες στα παιδιά τους, τόνισε, εξηγώντας ότι συχνά οι βίαιες συμπεριφορές των γονέων μπορεί να οδηγήσουν σε αντίστοιχες συμπεριφορές και τα παιδιά τους.

Μεγάλη είναι η ευθύνη των μητέρων για τον τρόπο που αναθρέφουν τα παιδιά τους - είτε είναι αγόρια είτε κορίτσια. «Θα πρέπει όλοι σε μια οικογένεια να δείχνουν σεβασμό ο ένας στον άλλο και να μην κάνουν αναπαραγωγή των στερεοτύπων που δυστυχώς οδηγούν σε επανάληψη των φαινομένων βίας» είπε χαρακτηριστικά η κ. Κεφαλογιάννη.

Στην εκπομπή έγινε εκτενής αναφορά στη  δυνατότητα που παρέχεται μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο  να ειδοποιούνται επιλεγμένες επαφές σε περίπτωση κινδύνου.

Τέλος η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στο πόσο άλλαξε η ζωή της μετά τον ερχομό των δίδυμων παιδιών της.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top