Εύα Καϊλή: Ερευνάται ο ρόλος της στην επιτροπή για τις παρακολουθήσεις

Επικεφαλής PEGA: «Δεν εμπιστεύομαι την Ε. Καϊλή»

Σε ένα λαβύρινθο συμπτώσεων ρίχνουν τώρα το βάρος οι βελγικές Αρχές ψάχνοντας ενδεχόμενη διασύνδεση προσώπων και γεγονότων αλλά και το ρόλο της Εύας Καϊλή στην υποεπιτροπή παρακολουθήσεων του ευρωκοινοβουλίου. 

Qatargate: Αντίστροφή μέτρηση για την Καϊλή - Άρχισε να μιλάει ο Παντσέρι

Το ενδιαφέρον της βελγικής εισαγγελίας στρέφεται στη  δράση της Εύας Καϊλή στην υποεπιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διευρενά την παράνομη χρήση λογισμικών παρακολούθησης.

Eκεί είχαν φτάσει καταγγελίες για παρακολούθηση μελών της ισπανικής κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού  Πέδρο Σάντσεθ, από το Μαρόκο το οποίο φαίνεται ότι μέσω της πρεσβείας του στην Πολωνία χρημάτιζε Καϊλή, Παντσέρι και Τζιόρτζιο.

Στην Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις συμμετείχε εκτός από την Καϊλη και ο Ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο στον οποίο δούλευε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι. Μάλιστα ο Κοτσολίνο ήταν και  επικεφαλής της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις Ε.Ε. – Μαρόκου. 

Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η Εύα Καϊλή στις 27 Ιουλίου του 2022

«Συνέβη και σε εμένα προσπάθεια υποκλοπής, ενώ ήμουν  στην αραβική χερσόνησο. Είθισται να σου λένε να αλλάξεις συσκευή στα ταξίδια. Κανείς δεν είναι πραγματικά ασφαλής, θα μπορούσαν να μας παρακολουθούν με αόρατο τρόπο. Μας έχουν πει για χιλιάδες παρακολουθήσεις».

Επικεφαλής PEGA: «Δεν εμπιστεύομαι την Ε. Καϊλή».

Χαρακτηριστική είναι  η απόφαση της εισηγήτριας της PEGA Σοφί Ιντ' Βελτ, να προετοιμάσει την έκθεσή για τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα μόνη της, παίρνοντας αποστάσεις από την Ευα Καϊλή η οποία βρισκόταν  στη λίστα των ατόμων που παρακολουθούνταν. 

Αποκάλυψη Star: Παρούσα στη σύλληψη Τζόρτζι η Εύα Καϊλή

Σοφί Ιντ' Βελτ, ευρωβουλευτής, επικεφαλής επιτροπής PEGA 
«Όταν τη ρώτησα γιατί θεωρούσε ότι την παρακολουθούσαν, η Καϊλή υποστήριξε ότι αφορούσε τη δράση της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και τις θέσεις της για την Τουρκία. Όταν το άκουσα αυτό, χαμογέλασα. Δεν το πίστεψα. Μου έδωσε ενστικτωδώς την εντύπωση ενός προσώπου που δεν μπορώ να εμπιστεύομαι». 

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top