Πυροβολισμός 16χρονου: Η σορός του έφτασε στον οικισμό των Ρομά

Βαρύ το κλίμα για τον χαμό του ανήλικου – Ζητούν δικαιοσύνη οι δικοί του

Βαρύ είναι το κλίμα στον οικισμό των Ρομά «Αγία Σοφία» στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, όπου πριν από λίγο έφτασε η σορός του 16χρονου, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι κάτοικοι του οικισμού συνόδευσαν τη σορό στο σπίτι της οικογένειάς του με τραγούδια, όπου θα παραμείνει για 24 ώρες. 

Θάνατος 16χρονου: Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στη Θεσσαλονίκη

Η κηδεία του 16χρονου θα γίνει αύριο το πρωί. 

Πυροβολισμός 16χρονου: «Θα μπορούσε να ρίξει 13 φορές ο αστυνομικός, έριξε μόνο δύο»

Την ίδια ώρα διάχυτη είναι η οργή μετά τον θάνατο του ανήλικου Ρομά. Σήμερα αναμένεται η απόφαση από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο 34χρoνος αστυνομικός, και μέχρι τότε οι οικισμοί των Ρομά θυμίζουν καζάνι που βράζει. 

O 16χρονος Ρομά είχε δεχθεί μια σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη - Eurokinissi

Κούγιας: «Συντετριμμένος ο αστυνομικός από τον θάνατο του 16χρονου»

Ο δικηγόρος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, επανέλαβε ότι ο πελάτης του βρισκόταν σε νόμιμη αυτοάμυνα. 

«Ο εντολέας μου ήταν σε νόμιμη άμυνα υπέρ τρίτου και πυροβόλησε χαμηλά γιατί κινδύνευε η ζωή των συναδέλφων του», είπε στον ΑΝΤ1.

Θεσσαλονίκη: Απαρηγόρητη η οικογένεια του 16χρονου που πέθανε

«Δυστυχώς το παιδί έφυγε απ’ τη ζωή αλλά εφόσον ζούσε θα αντιμετώπιζε την κατηγορία την οποία του απέδωσε ο εισαγγελέας. Ο εισαγγελέας που πήρε τη δικογραφία, μελετώντας την, άσκησε ποινική δίωξη στο θύμα που ήταν η εξής: δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως εις βάρος των δύο αστυνομικών. Αυτούς προσπαθούσε να εμβολίσει τρεις φορές. Πρόκειται για κακούργημα. Τιμωρείται από 5 έως 15 χρόνια», συνέχισε.

Ο 16χρονος κατέληξε την Τρίτη μετά από σκληρή μάχη επί εννέα μέρες για να κρατηθεί στη ζωή - Eurokinissi

Επέμεινε επίσης ότι ο αστυνομικός δεν ήθελε να πυροβολήσει τον ανήλικο. 

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 16χρονος που πυροβόλησε αστυνομικός

«Ο εντολέας μου δεν ήθελε να πυροβολήσει το παιδί. Είχε περίστροφο με 13 σφαίρες, έριξε μόνο δύο σφαίρες, ενώ θα μπορούσε να ρίξει όλες τις σφαίρες», είπε ο κ. Κούγιας.

Τέλος, σχετικά με τις διαδικασίες ανέφερε ότι το δικαστικό συμβούλιο θα αποφανθεί σήμερα για το τι μέλλει γενέσθαι. 

«Δεν έχω δει στα 50 χρόνια, που δουλεύω τέτοια εξέλιξη. Όταν υπάρχει διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτική, η υπόθεση εισάγεται προς κρίση στο συμβούλιο πλημμελειοδικών εντός 5 ημερών», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

Παππούς 16χρονου: «Ένας έκανε τη ζημιά και αυτός θα την πληρώσει»

Μετά τον θάνατο του 16χρονου η κατηγορία σε βάρος του αστυνομικού έχει αναβαθμιστεί και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ ο ανακριτής που χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης θα ζητήσει να ασκηθεί νέα ποινική δίωξη, κατ' ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αστυνομικού αποδιδόμενης πράξης. Για τη νέα πράξη θα κληθεί να δώσει νέα, συμπληρωματική απολογία ενώπιον του ανακριτή.

 Πυροβολισμός 16χρονος: «Θέλουμε να προφυλακιστεί»

Η οικογένεια κι οι συγγενείς του 16χρονου ζητούν δικαιοσύνη για τον χαμό του ανήλικου πατέρα. 

«Εδώ κλαίμε όλοι, θα κινηθούμε βάσει νόμου, θέλουμε αυτός ο άνθρωπος να μπει μέσα, αυτός περιμένουν όλοι να προφυλακιστεί», είπε ο ξάδελφός του στο Open.

Πυροβολισμός 16χρονου: Η γυναίκα του μιλά στο Star

Σήμερα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης εν αναμονή της απόφασης για τον αστυνομικό.

Από την Τροχαία έχουν ανακοινωθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην οδό 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της από την οδό Πολυτεχνείου έως την οδό Εγνατία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top