Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο 16χρονος που πυροβόλησε αστυνομικός

Έδινε μάχη στην εντατική - Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατό του

Η σύζυγος του 16χρονου μίλησε στο Star και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του αστυνομικού/Βίντεο Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star 

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 16χρονος Ρομά, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε η τραγική είδηση στους γονείς του ενώ ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εννέα ημέρες. 

«Ο ασθενής Φ.Κ. ετών 16 προσκομίσθηκε στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» στις 5/12/22 στις 2:02π.μ. με τη Μονάδα του ΕΚΑΒ με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην αριστερή ινιακή χώρα, σε κωματώδη κατάσταση. Υποβλήθηκε σε άμεση χειρουργική αντιμετώπιση. Οδηγήθηκε μετεγχειρητικά στη ΜΕΘ με μέγιστη μηχανική και φαρμακευτική υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών με την υγεία του να βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Σήμερα 13/12/22, παρά τις άοκνες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ, ο ασθενής απεβίωσε στις 10:10 π.μ.», γράφει η ανακοίνωση του νοσοκομείου. \

Τα συλληπήρια στην οικογένειά του έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, υποηραμμίζοντας ότι η υπόθεση διερευνάται ακόμη. 

 

 

Παράλληλα, από νωρίς το πρωί και μέχρι νεωτέρας τέθηκε σε γενική επιφυλακή σε όλη τη χώρα η Αστυνομία με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου. 

Πυροβολισμός 16χρονου: Η γυναίκα του μιλά στο Star

Ο 16χρονος, πατέρας ενός παιδιού ενάμιση έτους, την περασμένη Δευτέρα πήγε σε βενζινάδικο επί της οδού Μοναστηρίου, έβαλε βενζίνη κι έφυγε χωρίς να πληρώσει τα 20 ευρώ της αξίας της. 

Επί εννέα ολόκληρες μέρες ο 16χρονος Ρομά, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή - Eurokinissi

Επί εννέα ολόκληρες μέρες ο 16χρονος Ρομά, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή - Eurokinissi

Ο υπάλληλος ειδοποίησε τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα και ξεκίνησε καταδίωξη. 

Παππούς 16χρονου: «Ένας έκανε τη ζημιά και αυτός θα την πληρώσει»

Όπως ισχυρίζονται οι αστυνομικοί, ο ανήλικος επιχείρησε δύο φορές να τους εμβολίσει με το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε και τότε ο ένας από αυτούς πυροβόλησε δύο φορές. Η μία σφαίρα χτύπησε τον 16χρονο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καρφωθεί σε τοίχο. 

Οι γονείς του 16χρονου ενημερώθηκαν για τον θάνατο του παιδιού τους από τους γιατρούς - Eurokinissi

Οι γονείς του 16χρονου ενημερώθηκαν για τον θάνατο του παιδιού τους από τους γιατρούς - Eurokinissi

Πυροβολισμός 16χρονου: «Ήταν εν ζωή όταν ήρθε στο νοσοκομείο»

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου τις τελευταίες εννέα μέρες έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ωστόσο οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι, καθώς η κατάστασή του δεν παρουσίαζε καμία βελτίωση. 

Πυροβολισμός 16χρονου: «Αν ήθελα να σκοτώσω θα άδειαζα όλο τον γεμιστήρα»

Ο αστυνομικός, ο οποίος πυροβόλησε τον 16χρονο μετά την απολογία του τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, μετά από διαφωνία ανακριτή κι εισαγγελέα. Την τελική απόφαση θα πάρει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ενώ χθες ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την προφυλάκιση του αστυνομικού, καθώς, όπως υποστήριξε, λόγω της εμπειρίας του, ο αστυνομικός δεν έπρεπε να πυροβολήσει στην προκειμένη περίπτωση.

Ο 16χρονος αφήνει πίσω του ένα παιδί, μόλις ενάμιση έτους - Eurokinissi

Ο 16χρονος αφήνει πίσω του ένα παιδί, μόλις ενάμιση έτους - Eurokinissi

Θεσσαλονίκη: Την προφυλάκιση του αστυνομικού εισηγείται ο εισαγγελέας

Άγρια επεισόδια με εξαγριωμένους Ρομά ξέσπασαν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας μετά τον τραυματισμό του 16χρονου. Τόσο η οικογένειά του, όσο και οι ομόφυλοί του ζητούσαν την απόδοση δικαιοσύνης και εξέφραζαν την ανησυχία τους για προσπάθεια «κουκουλώματος» της υπόθεσης.

Μετά τον πυροβολισμό σε βάρος του 16χρονου ξέσπασαν άγρια επεισόδια με Ρομά - Eurokinissi

Πυροβολισμός 16χρονου: Φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από την απόφαση για τον κατ' οίκον περιορισμό του αστυνομικού, ωστόσο κανείς δε γνωρίζει ποια θα είναι η εξέλιξη μετά από τον θάνατο του 16χρονου. 

«Δυστυχώς ο Θεός δεν εισάκουσε τις προσευχές μας, όπως και τις προσευχές όλων όσων είχαν πληροφορηθεί το τραγικό συμβάν, ανεξαρτήτως ευθυνών του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη και αποφάσισε να τον πάρει κοντά του. Εύχομαι στην οικογένειά του να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ειδικά στη μητέρα του παιδιού του να έχει το κουράγιο και τα μέσα να το μεγαλώσει σωστά και να το κάνει έναν χρήσιμο άνθρωπο στην κοινωνία», ανέφερε, μέσω ανακοίνωσης, ο δικηγόρος του 34χρονου αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top