Πυροβολισμός 16χρονου: «Αν ήθελα να σκοτώσω θα άδειαζα όλο τον γεμιστήρα»

Τι ισχυρίστηκε ο αστυνομικός στην απολογία του

Τι υποστήριξε ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ - Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Κατά τη σημερινή του απολογία ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά στη Θεσσαλονίκη περιέγραψε καρέ-καρέ τι συνέβη το μοιραίο βράδυ της καταδίωξης.

Η Τασούλα Παπανικολάου έδωσε αποκλειστικές πληροφορίες στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star για το τι ισχυρίστηκε στον ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο αστυνομικός στάθηκε σε ένα στοιχείο, το όπλο του με γεμιστήρα φυσιγγίων.

«Όπως έχει προκύψει και από την βαλλιστική έκθεση, ο γεμιστήρας μου περιείχε τις υπόλοιπες σφαίρες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είχα σκοπό να τον σκοτώσω τον οδηγό του αγροτικού οχήματος, αλλιώς θα είχα αδειάσει όλο το γεμιστήρα» φέρεται να υποστήριξε ο αστυνομικός.

«Ουδέποτε σημάδεψα τον οδηγό ή την καμπίνα του οδηγού - συνοδηγού του αγροτικού, επομένως όταν διαπίστωσα τον τραυματισμό του σοκαρίστηκα, καθώς και οι δύο βολές μου είχαν στοχεύσει χαμηλά» πρόσθεσε.

αστυνομικοςαπολογια

Για τη στιγμή των  πυροβολισμών ισχυρίζεται ότι βρίσκονταν σε απόσταση τουλάχιστων 15 μέτρων και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μόλις αντιλήφθηκα ότι το αγροτικό επιτάχυνε με κατεύθυνση προς τη μηχανή των συναδέλφων μου, χάσαμε από το οπτικό μας πεδίο τη μηχανή, δεν μπορούσαμε να τη διακρίνουμε και πιστέψαμε ότι κατάφερε να τους παρασύρει, οπότε έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο και πυροβόλησα δύο φορές, ενώ το κρατούσα μόνο με το δεξί μου χέρι, επειδή η μηχανή μας ήταν εν κινήσει. Πυροβόλησα χαμηλά και τις δύο φορές, προς τα λάστιχα του αυτοκινήτου.»

Δείτε εδώ ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top