Πυροβολισμός 16χρονου: Σε κατ' οίκον περιορισμό ο αστυνομικός

Διαφώνησαν ανακριτής - εισαγγελέας για την προφυλάκισή του

Ρομά συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όση ώρα απολογούταν ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο - Αλήθειες με τη Ζήνα

Σε κατ' οίκον περιορισμό θα τεθεί ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας του 16χρονου Ρομά, τον οποίο πυροβόλησε κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη

Ο κατηγορούμενος ολοκλήρωσε την απολογία του, ενώ εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν για το αν έπρεπε να προφυλακιστούν. 

Με φωτογραφίες του 16χρονου έξω από τα δικαστήρια - Καίνε 20ευρα

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία του αρνήθηκε πως είχε πρόθεση να τραυματίσει τον 16χρονο και υποστήριξε ότι πυροβόλησε όταν έκρινε πως κινδύνευαν συνάδελφοί του. 

Πατέρας 16χρονου: «Ό,τι έκανε στο παιδί μου θα κάνω στο παιδί του»

Αυτοί οι ισχυρισμοί του προκάλεσαν και τη διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή κι εισαγγελέα. Η πρώτος ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με περιοστικους όρους. Ο ανακριτής  ζήτησε την προσωρινή του κράτηση μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης. Τη διαφωνία θα λύσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το προσεχές χρονικό διάστημα. 

Μέχρι τότε ο αστυνομικός θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ρομά συγκέντρωση

Ρομά είναι συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης - Eurokinissi

Την ίδια ώρα έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες Ρομά, που ζητούσαν την προφυλάκιση του αστυνομικού. 

Πυροβολισμός 16χρονου: Φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Κάποιοι από αυτούς κρατούσαν φωτογραφίες του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος συνεχίζει να δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου.

Ρομά

Ο αστυνομικός τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό - Eurokinissi

Πυροβολισμός 16χρονου: «Δεν μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια»

Γύρω από τα δικαστήρια υπάρχει απαγόρευση στάθμευσης, ενώ έντονη είναι η αστυνομική παρουσία με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Κλειστή για τα οχήματα θα παραμείνει μέχρι το απόγευμα η οδός 26ης Οκτωβρίου, μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο.

Πυροβολισμός 16χρονου: Οι διάλογοι των αστυνομικών μετά την καταδίωξη

Ο κατηγορούμενος πέρασε λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί το κατώφλι του γραφείου του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης

Όσα είπε για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς εναντίον του 16χρονου στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα ο βαλλιστικός αναλυτής, Γ. Ραυτογιάννης

Διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Ο δικηγόρος του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος παρέστη κατά την απολογία του κυρίου κατηγορουμένου, είναι κατηγορηματικός ότι, η διαφωνία θα επιλυθεί υπέρ της απόψεως του κ. ανακριτού, διότι δε συντρέχει καμία από τις ουσιαστικές και δικονομικές προϋποθέσεις της προσωρινής κρατήσεως, αφού ο κατηγορούμενος ούτε ύποπτος φυγής είναι, ούτε βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο έχει, ούτε εγκληματικές πράξεις έχει διαπράξει στο παρελθόν, ούτε έχει καμία δυνατότητα να δυσχεράνει το έργο της ανακρίσεως. 

Υποστηρίζει επίσης ότι από τη στιγμή που ήδη το θύμα είναι κατηγορούμενο για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις της νομίμου αμύνης υπέρ τρίτου και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει υπέρ της οριστικής απελευθερώσεως του κατηγορουμένου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top