Με φωτογραφίες του 16χρονου έξω από τα δικαστήρια - Καίνε 20ευρα

Συγκέντρωση από Ρομά - Απολογείται ο αστυνομικός

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ρομά

Δεκάδες Ρομά συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, όπου απολογείται ο αστυνομικός - Eurokinissi

Ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης, έφτασε περίπου στις 08:00 το πρωί από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων.

Αποκάλυψη Star: Μετά από 28 λεπτά αναφέρθηκε ο πυροβολισμός του 16χρονου

Έξω από τα δικαστήρια έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες Ρομά από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι κρατώντας φωτογραφία του 16χρονου ζητούν την προφυλάκιση του αστυνομικού. Αρκετοί από αυτούς καίνε χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, που ήταν η τιμή της βενζίνης που δεν πλήρωσε ο ανήλικος.

Διαδήλωση Ρομά Θεσσαλονίκη

Ρομά διαμαρτύρονται έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, κρατώντας φωτογραφίες του 16χρονου - Eurokinissi

Ο ανήλικος τα ξημερώματα της Δευτέρας πήγε σε βενζινάδικο κι έφυγε χωρίς να πληρώσει. Ο υπάλληλος ενημέρωσε τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα στο βενζινάδικο και ξεκίνησε καταδίωξη. 

Ρομά καίνε 20ευρα

Οι Ρομά καίνε χαρτονομίσματα των 20 ευρώ σε μια συμβολική κίνηση έξω απο τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης - Eurokinissi

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη υποστηρίζουν πως ο ανήλικος προσπάθησε να εμβολίσει τις μηχανές τους δύο φορές και ένας από αυτούς πυροβόλησε δύο φορές. 

Πατέρας 16χρονου: «Ό,τι έκανε στο παιδί μου θα κάνω στο παιδί του»

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφος, ο δικηγόρος του 34χρονου αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο εντολέας του δεν έχει μετανιώσει για κάτι, καθώς δεν έκανε κάτι εκ προθέσεως, και αναμένετε να αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Ο ίδιος ο αστυνομικός φέρεται να ισχυρίζεται ότι έριξε την πρώτη σφαίρα στον αέρα και τη δεύτερη φορά στόχευε στα λάστιχα του αυτοκινήτου. Ωστόσο η σφαίρα τραυμάτισε το 16χρονο αγόρι στο κεφάλι και τώρα δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο. 

«Δεν μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια», είπε χαρακτηριστικά και επικαλέστηκε την κατάσταση του δρόμου και το ότι πέρασαν πάνω από τις γραμμές.

Αποκλειστικό Star: Μητέρα και κόρη γλίτωσαν από θαύμα από τα πυρά Ρομά

Θεσσαλονίκη: Απειλεί με αντίποινα ο πατέρας του 16χρονου

Ο πατέρας του 16χρονου χθες προειδοποίησε πως αν οι αρχές αφήσουν ελεύθερο τον αστυνομικό, τότε ο ίδιος θα πάρει τον νόμο στα χέρια του και θα τον κάνει «να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα».

Πυροβολισμός 16χρονου: «Δεν μπορούσα να στοχεύσω με ακρίβεια»

«Έχει δυο παιδιά αυτός...ο αστυνομικός [...] Μεγαλώνει δυο παιδιά...Αυτός τι έκανε στο παιδί μου; Με το ίδιο νόμισμα θα το πληρώσει κι αυτός. Ό,τι έκανε στο παιδί μου, θα κάνω στο παιδί του. Αυτό, δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Μπορείτε να τον βάλετε μέσα, η δικαιοσύνη να τον βάλει μέσα; Άμα τον βάλει μέσα όλα ήρεμα θα γίνουν. Θα ησυχάσουν τα πάντα. Άμα τον βάλει αύριο ο Εισαγγελέας και ο Ανακριτής και τον προφυλακίσει, όλα θα γίνουν ειρήνη. Εάν τον αφήσει ελεύθερο, δεν ξέρω κι εγώ που θα φτάσω», είπε. 

Απειλές εναντίον του αστυνομικού εξαπέλυσε και ξάδελφος του 16χρονου λέγοντας μεταξύ άλλων: 

Πυροβολισμός 16χρονου: Φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

«Δεν είδατε τίποτα ακόμα εάν δεν τιμωρηθεί ο αστυνομικός, θα πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας γιατί έχουμε νιώσει πολύ ρατσισμό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top