Κιβωτός: Δωρεές €28 εκατ. σε 4 χρόνια - Άφαντος ο πατέρας Αντώνιος

Στο όνομα της πρεσβυτέρας και της μητέρας του πατρός Αντωνίου η ΜΚΟ

Αστρονομικό το ποσό των δωρεών στην Κιβωτό του Κόσμου μέσα σε μια τετραετία / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μετά το «τσουνάμι» αποκαλύψεων για την «Κιβωτό του Κόσμου», γίνεται έρευνα για τα οικονομικά της ΜΚΟ τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οργανισμός είχε έσοδα από δωρεές σχεδόν 28 εκατ. μέσα σε μια τετραετία.

Κιβωτός του Κόσμου: Άφαντοι ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου». Εκτός από τις καταγγελίες για ασέλγειες, κακοποιήσεις σωματικές και ψυχολογικές ανήλικων παιδιών, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει και τα οικονομικά της ΜΚΟ.

Κιβωτός του Κόσμου: Γιατί βάπτιζαν ξανά τα παιδιά που φιλοξενούσαν

Ο οικονομικός έλεγχος που έγινε στην «Κιβωτό του Κόσμου» έδειξε ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση έφτασαν τα 27,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες. Μάλιστα, την ίδια στιγμή, η οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ.

Κιβωτός του Κόσμου

Αστρονομικό ποσό στην Κιβωτό του Κόσμου μέσα σε μια τετραετία / Φωτογραφία Eurokinissi ( Τατιάνα Μπόλαρη)

Ακόμα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η «Κιβωτός του Κόσμου» στο site της ζητούσε συνεχώς δωρεές και εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη βασικών αναγκών, όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών που ζητούσε από τους δωρητές να τις καλύψουν.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης ολοκληρώθηκε για σήμερα ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας στην Κιβωτό.

Κιβωτός του Κόσμου: Στο όνομα της πρεσβυτέρας και της μητέρας του πατρός Αντωνίου ο οργανισμός

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα οικονομικά στοιχεία που αποκαλύπτονται για την Κιβωτό, με τον πατέρα Αντώνιο να μην εμφανίζεται πουθενά στα βιβλία της Οργάνωσης. 

Ο πατέρας Αντώνιος δεν εμφανίζεται στο Δ.Σ., αλλά δεν είναι ούτε ιδρυτικός εταίρος της Κιβωτού. Την εταιρία εμφανίζονται να ιδρύουν η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και η μητέρα του πατρός Αντωνίου, η οποία σήμερα είναι άνω των 80 ετών. 

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες, ως σήμερα δεν είχε γίνει κανένας φορολογικός έλεγχος στην Κιβωτό του Κόσμου. 

Κιβωτός του Κόσμου: «Προβληματική διαχείρηση» δείχνουν τα πρώτα στοιχεία της έρευνας

Ανώτερη πηγή δήλωσε στο Star και τον Γιώργο Ευγενίδη, ότι τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας και της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος μπορούν να τεκμηριώσουν «προβληματική διαχείριση». 

Αυτό σημαίνει ότι ερευνούν, πέρα από το αν οι χορηγίες πήγαν για τους σκοπούς της Κιβωτού, το αν υπήρξε παράνομος πλουτισμός, είτε λόγω σπατάλης πόρων είτε λόγω ύπαρξης «μαύρων ταμείων». Μάλιστα, η ίδια πηγή αναφέρει ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να ζητηθεί η συνδρομή και της ΑΑΔΕ στην έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας. 

Κιβωτός του Κόσμου: Η μεζονέτα αξίας 210.000 ευρώ του πατέρα Αντώνιου

Την ίδια ώρα, πληροφορίες της εκπομπής «Super Κατερίνα» κάνει λόγο για μια μεζονέτα στη Ραφήνα, η οποία φέρεται να ανήκει στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η αγορά της μεζονέτας έγινε το 2004 έναντι του ποσού αντικειμενικής αξίας 67.000 ευρώ, ενώ η πραγματική της αξία είναι 210.000 ευρώ. 

Ένα χρόνο αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να αγοράστηκε και μια δεύτερη μεζονέτα στη Βραυρώνα, έναντι του ποσού των 70.000 ευρώ και πραγματικής αξίας περίπου 210.000 ευρώ επίσης.

Δείτε το ρεπορτάζ της εκπομπής «Super Κατερίνα» για τις μεζονέτες του πατέρα Αντώνιου

Κιβωτός του Κόσμου: Άφαντος ο πατέρας Αντώνιος

Την ίδια ώρα, ο ιδρυτής της ΜΚΟ, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του, Σταματία Γεωργαντή, παραμένουν άφαντοι μετά τις αποκαλύψεις και την τελευταία συνέντευξή τους στην Ερτ, κατά τη διάρκεια της οποίας κατηγόρησαν τα παιδιά για ανυπόστατα ψεύδη, κανείς δε γνωρίζει πού βρίσκονται. 

Μέχρι πρόσφατα ο πατήρ Αντώνιος φέρεται να έμενε σε δομή της ΜΚΟ, όμως κανείς από τους εργαζόμενους και τους εθελοντές δε γνωρίζει αν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού θα του επιτρέψει να συνεχίσει να μένει στο συγκεκριμένο κτίριο κι αν θα μπορεί να βλέπει τα παιδιά. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top