Κιβωτός του Κόσμου: Άφαντοι ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Δε γνωρίζουν στη δομή πού βρίσκονται

Την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για κακοποίηση σωματική, ψυχολογική και σεξουαλική σε διάφορες δομές της Κιβωτού του Κόσμου, ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή τηρούν σιγήν ιχθύος και παραμένουν μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, επιλέγοντας να μην κάνουν καμία δημόσια τοποθέτηση. 

Μετά την κοινή συνέντευξη που έδωσαν στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της οποίας κατηγόρησαν τα παιδιά για ανυπόστατα ψεύδη, κανείς δε γνωρίζει πού βρίσκονται. 

Κιβωτός του Κόσμου: Γιατί βάπτιζαν ξανά τα παιδιά που φιλοξενούσαν

Μέχρι πρότινος ο πατήρ Αντώνιος έμενε σε μια δομή της ΜΚΟ, όμως κανείς από τους εργαζόμενους και τους εθελοντές δε γνωρίζει αν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα του επιτρέψει να συνεχίσει να μένει στο συγκεκριμένο κτίριο κι αν θα μπορεί να βλέπει τα παιδιά. 

Κανείς από την Κιβωτό του Κόσμου δεν γνωρίζει πού βρίσκονται ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή - Intimenews

Κανείς από την Κιβωτό του Κόσμου δεν γνωρίζει πού βρίσκονται ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή - Intimenews

Κιβωτός του Κόσμου: Η μεζονέτα αξίας 210.000 ευρώ του πατέρα Αντώνιου

Στην εκπομπή Super Κατερίνα μεταδόθηκαν επίσης εικόνες από μια μεζονέτα στη Ραφήνα, η οποία φέρεται να ανήκει στον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. 

Κιβωτός: Ο πατέρας που έκανε την πρώτη καταγγελία αποκλειστικά στο Star

Η αγορά της μεζονέτας έγινε το 2004 έναντι του ποσού αντικειμενικής αξίας 67.000 ευρώ ενώ η πραγματική της αξία είναι 210.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, έναν χρόνο αργότερα, το 2005, αγοράστηκε μια δεύτερη μεζονέτα στην ευρύτερη περιοχή έναντι του ποσού των 70.000 ευρώ και πραγματικής αξίας περίπου 210.000 ευρώ επίσης.

Κιβωτός: «Έβαλαν τον γιο μου σε κλουβί για περιστέρια στη δομή του Βόλου»

Η μεζονέτα στη Ραφήνα είναι αυτή που στο καταστατικό της Κιβωτού του Κόσμου εμφανίζεται ως η κατοικία του ζεύγους. Στο κουδούνι του σπιτιού υπάρχουν τρία ονόματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της πρεσβυτέρας.

Στη μεζονέτα που φέρεται να ανήκει στον πατέρα Αντώνιο και τη σύζυγό του δεν υπάρχουν σημεία ζωής - Intimenews

Στη μεζονέτα που φέρεται να ανήκει στον πατέρα Αντώνιο και τη σύζυγό του δεν υπάρχουν σημεία ζωής - Intimenews

Απ' έξω υπάρχουν τρία ταχυδρομικά κουτιά και τέσσερα ρολόγια της ΔΕΗ, τρία των διαμερισμάτων και μία παροχή για το κοινόχρηστο ρεύμα.

Αποκλειστικό Κιβωτός: «Είδε τον 19χρονο ημίγυμνο στο σπιτάκι στελέχους»

Όλα τα διαμερίσματα, μπαλκόνια και γκαραζόπορτα, είναι κλειστά χωρίς την παραμικρή ένδειξη ζωής.

Η δεύτερη μεζονέτα βρίσκεται στη Βραυρώνα και σύμφωνα με έγγραφα είχε πωληθεί στον πατέρα Αντώνιο και μετά σε άτομο που εργαζόταν στη δομή κι ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του. 

Κιβωτός: Νέες καταγγελίες - «Κλείδωναν για ώρες παιδιά δύο ετών»

Η συγκεκριμένη μεζονέτα, σύμφωνα με το Mega, δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως σπίτι της Κιβωτού, όμως το ερώτημα είναι αν αγοράστηκε με χρήματα της δομής, η οποία παρουσίαζε πλεόνασμα κάθε χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΜΚΟ, όπως η «Κιβωτός του Κόσμου» δεν ελέγχονται από κάποια δημόσια υπηρεσία, καθώς πρόκειται για ιδιωτικό οργανισμό. Έτσι κανείς δε γνωρίζει πού πάνε οι χορηγίες και οι δωρεές των πολιτών και των επιχειρήσεων που στόχο έχουν τη στήριξη των παιδιών που φιλοξενούνται εκεί. 

Κιβωτός του Κόσμου: «Με έδιωξαν γιατί έκανα άμβλωση», αποκάλυψε η Ευγενία

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, πάντως θα μεταβεί στην «Κιβωτό του Κόσμου» κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας, προκειμένου να ερευνήσει εξονυχιστικά όλα τα οικονομικά δεδομένα και τους ισολογισμούς της οργάνωσης. 

Βασικό ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί πού πήγαιναν τα χρήματα που προερχόταν από δωρεές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top