Κιβωτός: Ο πατέρας που έκανε την πρώτη καταγγελία αποκλειστικά στο Star

«Μου είπαν πάρτο πίσω» - Νέες αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου

«Τσουνάμι» καταγγελιών για την «Κιβωτό του Κόσμου». Εκτός από πρώην φιλοξενούμενους στις δομές, τη σιωπή τους «σπάνε» και γονείς, τα παιδιά των οποίων βρίσκονται στις δομές. Ο πατέρας και η θεία ενός 9χρονου παιδιού αποκαλύπτουν κακοποίηση του ανήλικου, ενώ ένας άλλος πατέρας ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να δει τα έξι παιδιά του που βρίσκονται σε δομές της ΜΚΟ.

Κιβωτός: «Έβαλαν τον γιο μου σε κλουβί για περιστέρια στη δομή του Βόλου»

Δεν έχουν τελειωμό οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου». Η καταγγελία του 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» και τις τελευταίες ώρες δεκάδες γονείς και πρώην φιλοξενούμενα παιδιά αποκαλύπτουν τις τρομακτικές εμπειρίες που φέρονται να έζησαν.

Αποκλειστικό Κιβωτός: «Είδε τον 19χρονο ημίγυμνο στο σπιτάκι του πάτερ»

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star του πατέρα και της θείας ενός 9χρονου παιδιού που φιλοξενείται στην «Κιβωτό του κόσμου». Είναι οι πρώτοι που κατήγγειλαν περιστατικά βίας στον Συνήγορο του Πολίτη τον περασμένο Ιανουάριο. Όπως είπαν στον Βαγγέλη Γκούμα τους ζήτησαν να σιωπήσουν.

Κιβωτός: Νέες καταγγελίες - «Κλείδωναν για ώρες παιδιά δύο ετών»

«Μόλις κάτσαμε με το παιδί, μετά από 5 λεπτά ήρθε στην αγκαλιά μου και μου είπε "θεια, δεν αντέχω άλλο εδώ μέσα, πάρε με γιατί με έχει χτυπήσει ο παιδαγωγός, μας βάζουν και καθαρίζουμε τουαλέτες, μας βάζουν τιμωρία και καθόμαστε με το ένα πόδι"», είπε η θεία του παιδιού και πρόσθεσε: 

«Μετά ήρθαν οι υπάλληλοι της Κιβωτού δε μας αφήσαν να μιλήσουμε άλλο. Εγώ επί τόπου πήρα την αστυνομία. Κάποιος από τους υπαλλήλους ήρθε και έσπρωξε τον πατέρα του παιδιού και του είπε "τέλειωσε η επίσκεψη, βγείτε έξω τώρα". Περιμέναμε στην είσοδο 7-8 λεπτά. Ήρθαν η αστυνομικοί, δώσαμε την καταγγελία μαζί με την υπάλληλο που ήταν μπροστά. Η καταγγελία 22 Γενάρη, μέχρι τώρα δεν έχουμε πάρει απάντηση».

«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι λέει ο πατέρας που έκανε την πρώτη καταγγελία για τη ΜΚΟ

Ο πατέρας του 9χρονου ήταν ο άνθρωπος που έκανε την πρώτη καταγγελία για τις συνθήκες που βίωναν τα παιδιά στις δομές του οργανισμού. Όπως είπε μιλώντας στο Star, του είπαν να την ακυρώσει:

«"Είσαι ο πρώτος άνθρωπος που έκανες καταγγελία στην Κιβωτό, παρτο πίσω", μου είπε. Λέω δεν το παίρνω και το κράτησαν το παιδί έξι ώρες! Τους έλεγα ότι θέλω ραντεβού με τον παπά - Αντώνη και μου έλεγαν ότι θα μου απαντήσουν. Μου το έβγαλαν το παιδί και μου το πήγαν στην Καλαμάτα», υποστήριξε.

Πατέρας και θεία ισχυρίζονται ότι η επικοινωνία με το παιδί είναι πολύ δύσκολη. Όπως είπαν είχαν να το δουν δυόμιση μήνες, λόγω κορωνοϊού.

Κιβωτός του Κόσμου καταγγελία

Κιβωτός του Κόσμου: «Κακοποιούν τα παιδιά μου, δε με αφήνουν να τα δω!»

Ένας πατέρας ισχυρίζεται ότι η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι κολαστήριο για τα έξι παιδιά του. Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Άρη Λάμπο, τα παιδιά του που φιλοξενούνται σε δομές της Οργάνωσης, κακοποιήθηκαν από στελέχη της ΜΚΟ, με πρωτοφανείς τιμωρίες προκαλώντας ανεπανόρθωτα ψυχικά τραύματα.

Ο κ. Άγγελος απέκτησε έξι παιδιά. Το 2014 η σύζυγός  του αρρώστησε βαριά. Ο ίδιος εργαζόταν ως ναυτικός.  Η «Κιβωτός του Κόσμου» ήταν μονόδρομος για εκείνον για να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά σε κατάλληλο περιβάλλον.

Όταν έβαλα τα παιδιά μέσα για λίγες ώρες, μετά μου πρότειναν να μείνουν για μόνιμα. Όσες φορές έχω πάρει τηλέφωνο να δω τα παιδιά μου, ποτέ δεν με έχουν πάρει πίσω. Πήγα στην Κιβωτό και έκανα φασαρία. Μου είπαν ότι εδώ στον Κολωνό είναι φυλακισμένα.

Τότε αρχίζουν τα προβλήματα. Τα πέντε κορίτσια και το ένα αγόρι τα μοιράζουν σε διάφορες δομές της Κιβωτού, μια πρακτική που δε συνηθίζεται, να χωρίζουν δηλαδή  τα αδέρφια. 

Κιβωτός του Κόσμου καταγγελίες 2

Πατέρας 6 παιδιών καταγγέλλει ότι δεν τον αφήνουν να δει τα παιδιά του

Ο πατέρας περιέγραψε τη φρίκη που έζησε η μια κόρη του στη δομή της Πωγωνιανής. Όπως είπε, το παιδί του περιέγραψε τις πρακτικές τιμωρίας και απομόνωσης. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε, την έβαζαν σε ένα μεγάλο, άδειο δωμάτιο με μια καρέκλα στη μέση και κλειστό φως για να... σκέφτεται.

Μπαμπά λέει, όταν δεν καθόμουν καλά, με έβαζαν σε ένα μεγάλο δωμάτιο άδειο και μια καρέκλα στην μέση. Λέω γιατί αυτό; Με βάζανε στο δωμάτιο με κλειστό φως για να σκέφτομαι. 

Ίδια και χειρότερη η κατάσταση που περιέγραψε ο γιος του: «Τον χτυπάγανε, τιμωρίες, τα ίδια πράγματα και χειρότερα,. Απαράδεκτο. Είναι πληγωμένα, δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι», είπε ο πατέρας. 

Ο εφιάλτης όμως δεν έχει τέλος για την οικογένεια που έχει σκορπίσει σε όλη την Ελλάδα. Στη Χίο βρίσκεται ένα άλλο παιδί, από το οποίο περιμένει με αγωνία να μάθει νέα του, καθώς του απαγορεύουν την επικοινωνία.

«Φοβάμαι για την κόρη που είναι στη Χίο και φοβάμαι μην την έχουν χτυπήσει. Δεν έχω επικοινωνία, μου απαγορεύουν. Έχω πάρει τηλέφωνο και όλο μου λένε θα κλείσουμε ραντεβού, αυτό δε γίνεται όμως. Δεν ξέρω αν την έχουν πειράξει».

Απίστευτη καταγγελία πατέρα έξι παιδιών για την Κιβωτό του Κόσμου / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έγγραφο ντοκουμέντο που «καίει» τον οργανισμό

Στις 12/8/22, οκτώ εργαζόμενοι της δομής στον Βόλο ενημέρωσαν με γραπτή επιστολή την κεντρική διεύθυνση της Κιβωτού ότι πέντε ανήλικα παιδιά κατήγγειλαν ότι υπέστησαν σωματική βία από συγκεκριμένο υπάλληλο. 

«Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας σχετικά με τα περιστατικά βίας τα οποία αναφέρθηκαν από παιδιά τα οποία φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου στο παράρτημα Βόλου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Κιβωτός του Κόσμου έγγραφο

Το έγγραφο αυτό είναι μια απόδειξη ότι στην Κιβωτό του Κόσμου ήταν ενήμεροι για καταγγελίες κακοποίησης σε δομές του οργανισμού. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top