Κιβωτός: «Ο πατέρας Αντώνιος ήταν οξύθυμος και με την οικογένειά του»

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες - Το Star στα άδυτα της δομής στην Πωγωνιανή

Κάτοικοι του Κολωνού περιγράφουν άγνωστα περιστατικά με τον πατέρα Αντώνιο / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τον πατέρα Αντώνιο, αλλά και κάποια περιστατικά με παιδιά από την «Κιβωτό του Κόσμου». Το Star βρέθηκε στα άδυτα της δομής στην ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων.

Αποκλειστικό: «Η Κιβωτός του Κόσμου κρατά επίτηδες τα παιδιά στις δομές»

Τα στόματα των κατοίκων στον Κολωνό ανοίγουν, μετά το «τσουνάμι» καταγγελιών για κακοποιήσεις παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου». Το Star βρέθηκε στην περιοχή και συνομίλησε με κατοίκους που γνωρίζουν τον πατέρα Αντώνιο.

Ιερώνυμος: Αιχμές για πατέρα Αντώνιο – Του απαγόρευσε τις ιεροπραξίες

Ένας από αυτούς αποκάλυψε ότι τον είδε να χαστουκίζει ένα παιδί: «Είμαι χρόνια εδώ στον ναό, από μικρό παιδί ερχόταν. Ήταν ο πατέρας Αντώνιος εδώ εφημέριος. Κάποια στιγμή έφυγε ξαφνικά. Εγώ μόνο μια φορά είχα δει να ρίχνει χαστούκι σε ένα παιδί που ήταν δίπλα του χρόνια. Τώρα είναι το δεξί του χέρι, είναι συνεργάτης του στενός, τον έχει από μικρο παιδί μαζί», ισχυρίστηκε.

πατέρας Αντώνιος

Ο «μυστηριώδη» προσωπικότητα περιέγραψαν κάτοικοι του Κολωνού τον πατέρα Αντώνιο

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο πατέρας Αντώνιος ήταν οξύθυμος και με την οικογένειά του»

Άλλος κάτοικος στην Ακαδημία Πλάτωνος αποκάλυψε ότι ο πατέρας Αντώνιος αποκαλούσε τα παιδιά που έπαιζαν στην πλατεία «αλητάκια» και υποστήριξε πως εάν έκαναν κάποιο λάθος τους «άρπαζε στις καρπαζιές», ενώ άλλος ισχυρίστηκε ότι ήταν πολύ οξύθυμος:

Έχω ακούσε από γειτόνισσες εδώ που είναι πολλά χρόνια ότι είναι οξύθυμος... Με το παραμικρό σηκώνει χέρι. Και πρέπει να ήταν οξύθυμος και στην οικογένειά του απ΄ότι λέγεται, τη σύζυγο και τη μητέρα του...

Ωστόσο, υπάρχουν και οι φωνές που έχουν μόνο καλό λόγο να πουν για τον πατέρα Αντώνιο:

Κιβωτός του Κόσμου:«Με την έγκριση του πατέρα Αντώνιου οι σκληρές τιμωρίες»

«Μαγείρευα στον πατέρα Αντώνιο, ήταν πάρα πολύ καλός. Αγαπούσε τα παιδιά του, έδωσε τη ζωή του για αυτά τα παιδιά και μάλιστα και ο παπά Αντώνης και η πρεσβυτέρα μου έλεγαν ό,τι μένει από το φαγητό, ακόμα και τις δικές τους μερίδες, να της δώσω σε όποιο παιδί έρθει», υποστήριξε γυναίκα.

«Κιβωτός του Κόσμου»: Στα άδυτα της δομής στην Πωγωνιανή

Μια ...αναρχία στη λειτουργία της Κιβωτού καταγγέλουν πρώην εργαζόμενοι, αλλα και άνθρωποι που έρχονταν σε καθημερινή επαφή με τους ανθρώπους των δομών. 

Το ρεπορταζ του Star ξεκίνησε από τη δομή της Κιβώτου στην ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων. Εκεί βρέθηκε η απεσταλμένη Μαίρη Τζώρα. Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής έρευνας εντόπισε και συνομίλησε με ένα παιδί το οποίο καθημερινά έρχεται σε επαφή με τους ανήλικους της δομης. 

Όπως είπε το παιδί, συναναστρέφεται με παιδιά ηλικίας 10 -12 ετών. Η περιγραφή του προκαλεί προβληματισμό:

Κάποια έχουν μείνει στην τάξη. Όταν κάνουν φασαρίες πετάνε τα θρανία, καρέκλες, νευριάζουν. Στις τουαλέτες πετάνε τα χαρτιά στους τοίχους, ειδικά τα μικρά πετάνε πέτρες στα τζάμια.

Στην Πωγωνιανή κάτοικοι καταγγέλλουν ακόμα ότι πετούσαν ρούχα και πράγματα που δώριζαν στη δομή:

«Πετάξανε κάτω στο ποτάμι ρούχα, δίπλα στο ποτάμι ακριβώς είχαν πέσει ρούχα και τα κάψανε. Δεν είχαν τι να τα κάνουν. Όχι μεταχειρισμένα, καινούργια. Μετά πέρασε λίγος καιρός και πετάξανε ένα άλλο φορτηγό πάλι».

Το Star στα άδυτα της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top