Αποκλειστικό: «Η Κιβωτός του Κόσμου κρατά επίτηδες τα παιδιά στις δομές»

Τι αποκάλυψε γυναίκα για τις αναδοχές από τη ΜΚΟ

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία γυναίκας που χρόνια προσπαθεί να γίνει ανάδοχη μητέρα παιδιού από την «Κιβωτό του Κόσμου» / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Την ώρα που οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες για κακοποιήσεις παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου» παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, τα στόματα ανοίγουν και για άλλες πρακτικές της ΜΚΟ που αφορούν τις αναδοχές.

Κιβωτός του Κόσμου: «Μας χτυπούσαν συνέχεια! Προσπαθούσα να το σκάσω»

Η κυρία Χριστίνα Μανδράκη μιλώντας στο Star και την Άννα Σανοζίδου υποστήριξε πως η «Κιβωτός του Κόσμου» απορρίπτει συνεχώς τις αιτήσεις που υποβάλλει προκειμένου να γίνει ανάδοχη μητέρα, προβάλλοντας η δομή, όπως η ίδια τις χαρακτηρίζει, διάφορες δικαιολογίες.

Ιερώνυμος: Αιχμές για πατέρα Αντώνιο – Του απαγόρευσε τις ιεροπραξίες

Εδώ και 6 χρόνια προσπαθεί να προσφέρει αγάπη και ζεστασιά σε ένα παιδί ως ανάδοχη μητέρα. Όπως περιέγραψε, από το 2016 έκανε τρεις αιτήσεις στην «Κιβωτό του Κόσμου», προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρο της και παρότι πέρασε όλες τις διαδικασίες, «η απάντηση της Κιβωτού ήταν ότι δεν έχει παιδιά να δώσει για αναδοχή», όπως χαρακτηριστικά ισχυρίζεται η ίδια.

Κιβωτός του Κόσμου

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία γυναίκας που χρόνια προσπαθεί να γίνει ανάδοχη μητέρα παιδιού από την «Κιβωτό του Κόσμου» / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Η 58χρονη, όμως, δεν το έβαλε κάτω. Συνέχισε την προσπάθειά της μέσω της σχετικής πλατφόρμας anynet.gr και τα κατάφερε και το 2019 έγινε ανάδοχη μητέρα ενός αγοριού. Το παιδί επέστρεψε στην οικογένειά του και η ίδια θέλησε ξανά ένα παιδί. Όμως, όπως περιέγραψε, αντιμετώπισε δεκάδες εμπόδια:

«Από τον Ιούνιο μέχρι τώρα, σε ό,τι αφορά εμένα, έχουν γίνει συνολικά γύρω στις 25 προτάσεις για την "Kιβωτό του Κόσμου", γιατί εκεί υπάρχουν πάρα πολλά παιδιά και γι'αυτό το σύστημα εστιάζει σ’αυτά τα παιδιά. Όλες οι προτάσεις αυτές, όμως, αρνείται η "Κιβωτός" απόλυτα καταφατικά να προχωρήσει στην αναδοχή. Δε δέχεται να μπει ένα παιδί στην αναδοχή. Δε με γνωρίζει με το που βγαίνει η πρόταση. Η "Κιβωτός" αρνείται κατηγορηματικά τα παιδιά να μπούνε σε αναδοχή», ισχυρίστηκε.

«Η Κιβωτός κρατά επίτηδες τα παιδιά»

Οι προσπάθειές της έπεσαν σε σκοπέλους, καθώς  όπως είπε, από τη δομή της παρουσιάζουν όλο αυτό το διάστημα διάφορες δικαιολογίες:

«Βρίσκει κάποιες δικαιολογίες. Κάποιες από αυτές είναι ότι το παιδί δε θέλει να φύγει από το ίδρυμα, η άλλη ότι το παιδί έχει 2 – 3 αδέρφια και είστε υποχρεωμένοι για να μην τα χωρίσουμε να τα πάρουμε όλα μαζί, κάτι που είναι πρακτικά αδύνατον. Όσα είναι επαρχία θα πρέπει κάθε μήνα να πηγαίνουν εκεί και να βλέπουν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους. Άλλη δικαιολογία ότι το παιδί εχει δικαστήρια και σύντομα θα το πάρει η οικογένειά του. Εγώ δε γνωρίζω αν συμβαίνουν όλα αυτά. Θεωρώ ότι πολλά από αυτά δεν είναι αληθινά», τόνισε.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top