Πτήση Emirates: Τούρκος υπήκοος ο ύποπτος που ψάχνει η CIA

Βρίσκεται στην Αθήνα - Ο συγκάτοικός του ειδοποίησε τις αρχές των ΗΠΑ

Το χρονικό με τις πτήσεις της Emirates / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική ο ύποπτος για το θρίλερ στις πτήσεις της Emirates το βράδυ της Πέμπτης. Πρόκειται για Τούρκο υπήκοο, ο οποίος σκόπευε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ.

Ελ. Βενιζέλος: Το παρασκήνιο του θρίλερ με τις πτήσεις της Emirates

Στα ίχνη του άνδρα που ψάχνει η CIA στις πτήσεις της Emirates βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα 35 ετών, Τούρκο υπήκοο, αραβικής καταγωγής, ο οποίος έχει εντοπιστεί από τις Αρχές στην Αθήνα, όμως δεν έχει προσαχθεί ακόμη. 

Επιβάτης της Emirates: «Κάποιοι είδαν το αεροσκάφος να αδειάζει καύσιμα»

Ο εν λόγω άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ήρθε στη χώρα μας πριν από τρία χρόνια και είχε καταθέσει αίτημα ασύλου. Στην Ελλάδα βρίσκεται με προσωρινή άδεια, η οποία λήγει το 2025.

Ο 35χρονος έκανε αίτημα στην πρεσβεία των ΗΠΑ για να πάρει VISA και να ταξιδέψει στην Αμερική, όπου ζει η οικογένειά του. Όμως ο συγκάτοικός του, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, επικοινώνησε με τις ΗΠΑ και φέρεται να τους είπε ότι ο 35χρονος «θα ταξιδέψει στις 11/11 και ίσως κάνει κάποια τρομοκρατική ενέργεια».

πτήση Emirates

Τρόμος σε πτήση της Emirates / Φωτογραφία Intime

Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, σε βάρος του δεν υπάρχει τίποτα, ούτε έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις ελληνικές αρχές. 

Το θρίλερ με τις πτήσεις της Emirates 

Σε θρίλερ μετατράπηκαν οι δύο πτήσεις της Emirates που θα αναχωρούσαν χθες το απόγευμα από την Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι, καθώς υπήρξε πληροφορία για ύποπτο άτομο αραβικής καταγωγής σε μια από αυτές. 

Η πρώτη πτήση με προορισμό το Εμιράτο καθηλώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος». Ήταν να αναχωρήσει στις 5:20 το απόγευμα και πραγματοποιήθηκε με 5 ώρες καθυστέρηση, καθώς έγινε εξονυχιστικός έλεγχο των επιβατών.

Η δεύτερη πτήση της Emirates που ερχόταν από το Ντουμπάι, είχε κάνει στάση στην Αθήνα και είχε τελικό προορισμό τη Νέα Υόρκη, αναχώρησε στις 6 παρά 5 με 228 επιβάτες και 18 μέλη πληρώματος.  Δυό ώρες μετά, ενώ, βρισκόταν εκτός FIR Αθηνών και συγκεκριμένα πάνω από τη Σαρδηνία, δόθηκε εντολή να επιστρέψει στην Αθήνα, λόγω του συναγερμού που είχε σημάνει.

Η πορεία που ακολούθησε το αεροσκάφος για να επιστρέψει στην Αθήνα

Η πορεία που ακολούθησε το αεροσκάφος για να επιστρέψει στην Αθήνα

Στο εσωτερικό του Boeing 777 της πτήσης 209 επικράτησε αναστάτωση. Κατά την επιστροφή, το αεροπλάνο για λόγους ασφαλείας πετούσε σκόπιμα πάνω από τη θάλασσα, ενώ άδειασε και τα καύσιμά του.

Τελικά στις 10.00 το βράδυ το αεροσκάφος προσγειώθηκε κατά προτεραιότητα στο «Ελ. Βενιζέλος». Αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί έλεγξαν περιμετρικά το υπογάστριο του αεροσκάφους, ενώ είχαν αποκλειστεί και χώροι του διαδρόμου προσγείωσης.

Οι επιβάτες της πτήσης διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο και αναχώρησαν με νέες πτήσεις το πρωί.

Το πρωτόκολλο που προβλέπει μέχει και κατάρριψη αεροσκάφους 

Μετά τον συναγερμό που σήμανε στις Αρχές, συγκλήθηκε άμεσα η Επιτροπή Ασφαλείας της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ σε ανοιχτή γραμμή ήταν ο υπουργός Μεταφορών. 

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, σε περίπτωση που ο κίνδυνος ήταν διαβάθμισης «κόκκινου» που σημαίνει ότι το αεροσκάφος είναι απειλή, ο αρμόδιος υπουργός ενημερώνει τον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει την ευθύνη της πολιτικής απόφασης για κατάρριψη του αεροσκάφους, πριν μπει σε κατοικημένη περιοχή. 

Την επιχειρησιακή ευθύνη σε τέτοιες περιπτώσεις έχει το ΝΑΤΟ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top