Σπάτα ελικόπτερο: Τα δύο εμπόδια που κρατούν στο «σκοτάδι» τις έρευνες

Γιατί δεν έχουν καταγράψει το δυστύχημα οι κάμερες ασφαλείας

O πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ιωάννης Κονδύλης είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ότι οι φίλοι του 21χρονου Βρετανού είναι άφαντοι.

Συνεχίζονται οι έρευνες για το φρικτό δυστύχημα που σημειώθηκε στα Σπάτα με τον διαμελισμό ενός 21χρονου Βρετανού τουρίστα από τον έλικα ενός ελικοπτέρου.

Σπάτα: Νέα εκδοχή για τον θάνατο του Jack - «Γύρισε να πάρει το κινητό του»

Πλέον επικεντρώνονται στις καταθέσεις εννέα αυτοπτών μαρτύρων και στα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έγιναν στη σορό του 21χρονου. 

Σπάτα ελικόπτερο: Τα δύο εμπόδια που δυσχεραίνουν τις έρευνες

Ωστόσο οι εξελίξεις είναι αργές κι αυτό γιατί υπάρχουν δύο βασικά εμπόδια. 

O 21χρονος Βρετανός με τους γονείς του

Οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του 21χρονου Βρετανού στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα είναι ακόμα στο σκοτάδι

Το πρώτο, σύμφωνα με την ΕΡΤ είναι ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για το τί συνέβη το μοιραίο απόγευμα από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στο ελικοδρόμιο. 

Σπάτα Αποκάλυψη Star:«Πήγε να περάσει κάτω από το στροφείο του ελικοπτέρου»

Κι αυτό γιατί, όπως ανέφερε η κρατική τηλεόραση, λόγω της προστασίας της ιδιωτικότητας των επιβατών.  Οι υπεύθυνοι του ελικοδρομίου χρησιμοποιούν τις κάμερες ασφαλείας για την εποπτεία και τον έλεγχο του χώρου, όχι όμως για την καταγραφή υλικού. 

Ο 21χρονος με τον Πατέρα του

Οι φίλοι του νεαρού Βρετανού έχουν εξαφανιστεί και δεν επικοινωνούν με τις ελληνικές αρχές για να καταθέσουν όσα είδαν

Σπάτα: Φίλος του 21χρονου που σκοτώθηκε ανατρέπει τα δεδομένα

Το δεύτερο εμπόδιο είναι ότι για πέμπτη συνεχόμενη μέρα παραμένουν άφαντοι οι φίλοι του άτυχου Βρετανού που ήταν μαζί του στο ελικόπτερο και οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν να υποβληθούν σε αλκοτέστ. 

Σπάτα: Άφαντοι οι φίλοι του 22χρονου Βρετανού που σκοτώθηκε στο ελικόπτερο

Σπάτα ελικόπτερο: «Δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας κανείς τους»

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, Ιωάννης Κονδύλης, οι φίλοι του 21χρονου δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής, παρά τις επόμενες προσπάθειες των ελληνικών αρχών να επικοινωνήσουν μαζί τους. 

Σπάτα: «Βλακείες αυτά τα περί ξέχασε το κινητό και πήγε να το πάρει»

Ο ίδιος τους έχει τηλεφωνήσει επανειλημμένως, έχει αφήσει μηνύματα, ζητώντας να επικοινωνήσουν μαζί τους, αλλά μέχρι τώρα αυτό δεν έχει καταστεί εφικτό. 

Ο 21χρονος Βρετανός

Ο τραγικός θάνατος του 21χρονου δεν έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας του ελικοδρομίου

Ο κ. Κονδύλης απέρριψε και την εκδοχή του θανάσιμου τραυματισμού του Βρετανού επειδή ξέχασε το κινητό του στο ελικόπτερο και γύρισε να το πάρει.

Σπάτα ελικόπτερο: «Αηδίες τα όσα ακούγονται για τις selfie»

«Αυτά είναι βλακείες. Διότι ποιος μπορεί να το επιβεβαιώσει, τί πήγε να κάνει; Δεν ξέρω τι πήγε να κάνει στο ελικόπτερο. Πώς επιβεβαιώνεται αυτό (ενν. για το κινητό); Το είπε ο νεκρός αυτό; Tο είπαν οι φίλοι του; Δεν έχω τέτοια μαρτυρία. Αυτά τα λένε στην Αγγλία», τόνισε. 

Καθοριστική αναμένεται να είναι η κατάθεση του πιλότου του ελικοπτέρου, ο οποίος είδε τα πάντα και φέρεται να φώναξε στον νεαρό να γυρίσει πίσω και να μην κατευθυνθεί προς την ουρά του ελικοπτέρου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top