Σπάτα Αποκάλυψη Star:«Πήγε να περάσει κάτω από το στροφείο του ελικοπτέρου»

Νέα στοιχεία για τον τραγικό θάνατο του 21χρονου

Συνεχώς βγαίνουν νέα στοιχεία στην υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα. Το STAR και ο Γιάννης Σωτηρόπουλος αποκαλύπτουν ότι ο άτυχος 21χρονος προσπάθησε να περάσει κάτω από το στροφείο του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα τον τραγικό του θάνατο.

Σπάτα ελικόπτερο: «Αηδίες τα όσα ακούγονται για τις selfie»

Τα τελευταία μοιραία δευτερόλεπτα του 21χρονου, πριν χάσει τη ζωή του από τον έλικα, αποκαλύπτει στο STAR ο Γιώργος Χιωτάκης, ο οποίος είναι 30 χρόνια επαγγελματίας χειριστής και φίλος του πιλότου του ελικοπτέρου. Έχει μάλιστα προσγειωθεί και απογειωθεί άπειρες φορές από το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο και γνωρίζει πολύ καλά τις διαδικασίες για την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών.

Σπάτα ελικόπτερο: «Δεν ήμασταν μαζί του στην Ελλάδα»

«Μία παρέα τεσσάρων ατόμων πήγε ή κατευθύνθηκε προς το σωστό σημείο και ξαφνικά ο άτυχος βρετανός τουρίστας με δική του βούληση, ανεξέλεγκτα, επέστρεψε στο ελικόπτερο, πιθανολογούν ότι κρατούσε κινητό στο χέρι ότι έχει να κάνει με κάποια εφαρμογή των social media, ώσπου να συνειδητοποιήσουν οι υπόλοιποι τι έχει συμβεί του φώναξαν: "No,no,no...". Ωστόσο ήρθε κι ένας χειριστής από ένα άλλο ελικόπτερο που τον είδα και προσπάθησε να τον προλάβει την ώρα που πήγαινε να περάσει κάτω από το στροφείο του ελικοπτέρου δεν τον πρόλαβε έτσι ο έλικας τον χτύπησε στο κεφάλι και βρήκε τραγικό θάνατο», είπε ο Γιώργος Χιωτάκης.

Σπάτα: Φίλος του 21χρονου που σκοτώθηκε ανατρέπει τα δεδομένα

«Προσγειώθηκε το ελικόπτερο, τα στροφεία λειτουργούσαν, ήρθαν δύο συνοδοί εδάφους και υπήρχε κι άλλος χειριστής οι οποίοι έδειξαν στους επιβάτες πού να κατευθυνθούν. Είναι μία απόσταση 10 μέτρων εκεί όπου βρίσκεται ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος αναμονής των επιβατών. Όπως καταλαβαίνετε ο κάθε επιβάτης δεν είναι κρατούμενος, δεν τον έχουμε δεμένο με αλυσίδες, ούτε τους τραβάμε από το αυτί. Οπότε ευγενικά ανοίγουμε τα χέρια μας και υποδεικνύουμε στους επιβάτες πού πρέπει να πάνε» πρόσθεσε.

«Εγώ δεν μπορώ να δεχτώ αυτά που λένε οι φίλοι του ότι κανένας δεν μας είπε πού να πάμε γιατί αυτοί βρέθηκαν στο σωστό σημείο κι ο άλλος πήγε μόνος του στο λάθος σημείο και θα αναπαύσει την ψυχή του και να μην ξανασυμβεί ποτέ αυτό» κατέληξε.

Σπάτα: «O 21χρονος πέρασε κάτω από το ελικόπτερο με το κινητό στο αφτί»

Το ελικοδρόμιο που βρήκε φρικτό θάνατο ο 21χρονος

Βίντεο - ντοκουμέντο από drone αποκαλύπτει για πρώτη φορά το ελικοδρόμιο στα Σπάτα, όπου το απόγευμα της Δευτέρας ο άτυχος 21χρονος Βρεττανός τουρίστας βρήκε φρικτό θάνατο από τον έλικα την ώρα της αποβίβασης του. 

Αυτός είναι ο 21χρονος Βρετανός που διαμελίστηκε - «Πήγε να βγάλει selfie»

Το κλιμάκιο των πραγματογνωμόνων της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων εξετάζει καρέ-καρέ το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο ελικοδρόμιο. Στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας έχουν μπει επίσης οι καταθέσεις του πιλότου, των δύο συνοδών εδάφους, των τριών βρετανών φίλων του, που επέβαιναν μαζί του στη μοιραία πτήση ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις στον 21χρονο.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top