Σπάτα ελικόπτερο: «Αηδίες τα όσα ακούγονται για τις selfie»

Ξεσπά η αδελφή του 21χρονου Βρετανού Jack Fenton που διαμελίστηκε

Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star για το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα (Ρεπορτάζ Γιάννης Σωτηρόπουλος)

Οργισμένη φέρεται να είναι η οικογένεια του 21χρονου Βρετανού, ο οποίος διαμελίστηκε από έλικα ελικοπτέρου, από τις πληροφορίες ότι ο νεαρός έχασε τη ζωή του γιατί ήθελε να βγάλει μια selfie. 

Οι φίλοι του, που βρίσκονταν μαζί του στο ελικόπτερο, διέψευσαν τις πληροφορίες αυτές, καταγγέλλοντας πως δεν τους δόθηκε καμία οδηγία για το πού έπρεπε να πάνε όταν αποβιβάστηκαν από το ελικόπτερο. 

αδελφή Βρετανού που διαμελίστηκε στα Σπάτα

Η αδελφή του 21χρονου Βρετανού που διαμελίστηκε από τον έλικα ελικοπτέρου στα Σπάτα

Η αδελφή του Jack Fenton, Daisy, μιλώντας στη DailyMail ξέσπασε για όσα ακούγονται ότι ο αδελφός της δεν υπάκουσε στις οδηγίες του πιλότου και των δύο τεχνικών εδάφους. 

Η 20χρονη χαρακτήρισε «αηδίες» τους ισχυρισμούς αυτούς, δηλώνοντας πεπεισμένη πως ο Jack ήταν πολύ προσεκτικός, αλλά δεν ενημερώθηκε σωστά για το τι έπρεπε να κάνει. 

«Αυτό ήταν το πρώτο ταξίδι του Τζακ με ελικόπτερο. Οπότε μπορείτε να φανταστείτε ότι θα ήταν πολύ επιφυλακτικός και προσεκτικός. Όλα τα υπόλοιπα που ακούγονται, ότι δηλαδή γύρισε πίσω στο ελικόπτερο και ότι παραβίασε το πρωτόκολλο, είναι αηδίες. Γιατί; Μα γιατί δεν υπήρχε πρωτόκολλο. Ποτέ δεν τους είπαν τι να κάνουν και τι να μην κάνουν», είπε και συνέχισε:

Ο 21χρονος Βρετανός

Ο 21χρονος Jack Fenton που διαμελίστηκε από τον έλικα ελικοπτέρου

«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ανάγκασε τον αδερφό μου να γυρίσει πίσω στο ελικόπτερο. Ίσως να ξέχασε κάτι. Ωστόσο, τα όσα ακούγονται ότι γύρισε πίσω για να βγάλει selfie, είναι αηδίες, είναι ψέματα».

Η αδελφή του άτυχου Βρετανού σημείωσε, επίσης, ότι δεν ήταν ένα πλούσιο κακομαθημένο παιδί και ότι στις διακοπές αυτές ήταν καλεσμένος. Τέλος, έκανε γνωστό ότι η οικογένεια δεν προτίθεται να έρθει στην Ελλάδα για να παραλάβει τη σορό, η οποία αναμένεται να φτάσει στη Μ. Βρετανία σύντομα.

«Η παρέα των φίλων είχε ενημερωθεί για την ασφάλεια αποβίβασης»

Ο Γιάννης Σωτηρόπουλος βρέθηκε στο συγκεκριμένο ελικοδρόμιο στα Σπάτα και συνομίλησε με πιλότο που γνωρίζει καλά τις διαδικασίες ασφαλείας που ισχύουν. Ο ίδιος έχει απογειωθεί και προσγειωθεί πολλές φορές από την ίδια πίστα με ίδιο τύπο ελικοπτέρου και έχει πετάξει μαζί με τον χειριστή του μοιραίου ελικοπτέρου.

Ο πιλότος αποκάλυψε πως έχει μάθει ότι η παρέα των Βρετανών φίλων είχε ενημερωθεί για την ασφάλεια αποβίβασης. Υπήρχαν δύο συνοδοί εδάφους ενώ λίγο πιο πέρα υπήρχε ακόμα και ένας χειριστής ελικοπτέρου. Όλοι αυτοί ενημέρωσαν τον 21χρονο να μη γυρίσει πίσω. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top