Σπάτα: Φίλος του 21χρονου που σκοτώθηκε ανατρέπει τα δεδομένα

«Δε μας έδωσαν καμία οδηγία»

Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Νέα στοιχεία για τον τραγικό θάνατο του 22χρονου Βρετανού τουρίστα στα Σπάτα έρχονται στο φως καθώς φίλος του άτυχου νεαρού ανατρέπει τα έως τώρα δεδομένα. 

Μιλώντας στη Daily Mail ο φίλος του νεαρού είπε πως δεν αληθεύει ο ισχυρισμός πως ο 21χρονος έτρεξε προς το ελικόπτερο ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Σπάτα: «O 21χρονος πέρασε κάτω από το ελικόπτερο με το κινητό στο αφτί»

Συγκεκριμένα ο φίλος του 21χρονου είπε πως «δεν μας έδωσαν καμία οδηγία όταν βγαίναμε από το ελικόπτερο και κανένας δε μας συνόδεψε στην αίθουσα υποδοχής. Το μόνο που έκαναν ήταν να ανοίξουν τις πόρτες για εμάς. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανένας δε σταμάτησε τον φίλο μου από το να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανένας μας δεν έφτασε στην αίθουσα υποδοχής όταν έγινε το ατύχημα. Έχω ακούσει ανθρώπους να λένε πως ο φίλος μου μιλούσε στο τηλέφωνο και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο όμως αυτό δεν αληθεύει. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνο και δεν ξέρω γιατί πήγε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου.»

Βρετανός Σπάτα

Σπάτα: Έπρεπε να είναι σε λειτουργία το ελικόπτερο;

Ο Ιωάννης Κονδύλης, πρόεδρος της επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων αποκάλυψε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Βαγγέλη Γκούμα, ότι ο άτυχος νεαρός μιλούσε στο κινητό και με βήμα ταχύ πέρασε κάτω από το ελικόπτερο. Αν και του φώναζαν να σταματήσει, εκείνος δεν άκουσε.

Ο 21χρονος έφυγε 20 μέτρα από το ελικόπτερο. Με ένα κινητό στο αφτί, πέρασε με ταχύ βήμα κάτω από το ελικόπτερο. Του φώναξαν τρεις φορές στοπ, στοπ, στοπ, πάρα πολύ δυνατά.

Περιγράφοντας το περιστατικό, ο κ. Κονδύλης ανέφερε: «Αποβιβάστηκαν τέσσερις επιβάτες από το ελικόπτερο παρουσία δύο ατόμων. Ο ένας ήταν στην αριστερή πόρτα και ο άλλος στη δεξιά, προσωπικό της εταιρίας. Ήταν εκεί για να συνοδέψουν τους επιβάτες στην αίθουσα που τους υποδέχεται. Τους συνόδεψαν και απομακρύνθηκαν από το ελικόπτερο. Ο ένας από τους δύο επέστρεψε προς το ελικόπτερο και άκουσε ένα στοπ, στοπ, στοπ, τρεις φορές, πάρα πολύ δυνατά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτός είναι ο 21χρονος Βρετανός που διαμελίστηκε - «Πήγε να βγάλει selfie»

Μιλώντας για το εάν έπρεπε ή όχι να είναι σε λειτουργία το ελικόπτερο την ώρα της επιβίβασης των επιβατών, ο κ. Κονδύλης υποστήριξε ότι υπάρχουν δύο διαδικασίες αποβίβασης.

«Υπάρχει διαδικασία αποβίβασης ενώ το ελικόπτερο είναι σε λειτουργία και διαδικασία αποβίβασης ενώ το ελικόπτερο είναι εκτός λειτουργίας. Στην περίπτωση που οι έλικες είναι σε λειτουργία, πρέπει να υπάρχει προσωπικό να συνοδεύσει τους αποβιβάσαντες σε μέρος ασφαλές», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top